Kanada'nın vize politikası: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
diğer bilgiler eklendi
Yeni hesap (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
Dünya'daki vizeden muaf 51 ülkelerden birinin vatandaşı olmadığı sürece '''[[Kanada]]'''ya girmek isteyen bir yabancı uyruklu vatandaş geçici ikamet vizesi almas gerekmektedir. Her yıl, 35 milyondan fazla kişi Kanada'yı ziyaret etmektedir. Kanada, Nisan 2015 tarihine kadar vizeden muaf ülkelerin vatandaşlarına elektronik seyahat yetkilendirme programını tanıtmayı planlıyor.
Dünya'daki vizeden muaf 51 ülkelerden birinin vatandaşı olmadığı sürece '''[[Kanada]]'''ya girmek isteyen bir yabancı uyruklu vatandaş geçici ikamet vizesi alması gerekmektedir. Her yıl, 35 milyondan fazla kişi Kanada'yı ziyaret etmektedir. Kanada, Nisan 2015 tarihine kadar vizeden muaf ülkelerin vatandaşlarına elektronik seyahat yetkilendirme programını tanıtmayı planlıyor.


==Vize politikası haritası==
==Vize politikası haritası==

Sayfanın 15.11, 6 Haziran 2014 tarihindeki hâli

Dünya'daki vizeden muaf 51 ülkelerden birinin vatandaşı olmadığı sürece Kanadaya girmek isteyen bir yabancı uyruklu vatandaş geçici ikamet vizesi alması gerekmektedir. Her yıl, 35 milyondan fazla kişi Kanada'yı ziyaret etmektedir. Kanada, Nisan 2015 tarihine kadar vizeden muaf ülkelerin vatandaşlarına elektronik seyahat yetkilendirme programını tanıtmayı planlıyor.

Vize politikası haritası

  Kanada
  Kanada'ya vizesiz erişimine sahip ülkeler

Vize muafiyeti

Aşağıdaki ülke ve bölgenin vatandaşları, en az altı ay kadar geçerli süresi bulunan geçerli bir pasaportu ile vize almadan Kanada'y ziyaret edebilmektedirler.[1] Ziyaretçinin sağlık problemi yoksa, ülkesine geri dönebilecek bağları (iş, ev, finansal varlık ya da aile) veya Kanada'da kalabilmek için yeterli paraya sahip ise, bir göçmenlik memurunu ikna edebilmesi uygundur.

1 – Bulgaristan Bulgaristan ve Romanya Romanya hariç.
3 – sadece biyometrik Litvanya pasaportu ve Polonya pasaportu sahipleri
4 – sadece Hong Kong Özel Yönetim Bölgesi pasaport sahiplerine vizesiz seyahat.
5 – sadece İsrail pasaportu sahipleri.
6 – sadece kendi kişisel kimlik numarasını içeren Tayvan Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan sıradan pasaport sahiplerine vizesiz seyahat.


Ülkeye girişte, Kanada Sınır Hizmetleri Görevlisi (BSO), pasaporta veya seyahat belgelerine Kanada'yı terk etmesi gerektiği tarihi kaydedecektir. Süresi dolmadan önce kendi durum tarihini uzatmak isteyen ziyaretçiler 30 gün içinde başvurmalıdırlar.[2]

Elektronik seyahat yetkilendirme

Aralık 2013 yılında, Kanada Hükümeti, vizeden muaf yabancı uyruklu vatandaşlar için ortak bir yaklaşım oluşturmak adna bir eylem planının parçası olarak Seyahat Yetkilendirme için ABD Elektronik Sistemine benzer bir ETA vize sistemini tanıtma niyetinde olduğunu açıkladı. Bu sistem, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları dışındaki tüm vizeden muaf yabancı ziyaretçiler için de geçerli olacak ve sadece havayolu ile gelenler için uygulanacaktr. ETA vize koşulunun uygulanması Nisan 2015 tarihinde bekleniyor.[3]

Ziyaretçiler, Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı web sitesi üzerinden geçerli olacak ve vize ücretini ödemesi gerekecektir. Ziyaretçiler'in biyografik ayrıntılar, pasaport ve şimdi ki vize uygulamalarında gerekli arka plan bilgilerini sağlamak zorunda olacaklar. Yapılan vize başvurusu, bir risk değerlendirmesinin ardından, beş yıla Kanada'ya birden fazla giriş için geçerli bir ETA vizewi verilecektir. Kanada Gizlilik Komisyonu plan üzerinde ki endişelerini dile getirdi.[4]

Kaynakça