İtalyan İşaret Dili: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
nova pàggina
 
k +ort +fix +cat +img
13. satır: 13. satır:
}}
}}


'''İtalyanca işaret dili'''[http://www.ethnologue.com/language/ise Ethnologue: LIS]<ref></ref> (veya LIS, ''Lingua dei Segni Italiana'') [[İtalya]]'nın batısındaki okullarda sağır çocuklar tarafından kendiliğinden gelişmiş olan bir [[işaret dili]]dir. Dil uzmanları için özel bir ilgi konusudur çünkü yeni bir dilin doğuşunun araştırılması için benzersiz bir fırsat sunmaktadır.
'''İtalyanca işaret dili'''<ref>[http://www.ethnologue.com/language/ise Ethnologue: LIS]</ref></ref> (veya LIS, ''Lingua dei Segni Italiana'') [[İtalya]]'nın batısındaki okullarda sağır çocuklar tarafından kendiliğinden gelişmiş olan bir [[işaret dili]]dir. Dil uzmanları için özel bir ilgi konusudur çünkü yeni bir dilin doğuşunun araştırılması için benzersiz bir fırsat sunmaktadır.


==Nut==
==Nut==

Sayfanın 16.36, 16 Mayıs 2014 tarihindeki hâli

İtalyanca İşaret Dili
Ana dili olanlarİtalya, San Marino, İsviçre
Konuşan sayısı3.525.000 IT[1], 1.460 RSM[2], 7.200 CH[3]  (tarih gerekli)
Dil ailesi
Varsayılan
  • İtalyanca İşaret Dili
Dil kodları
ISO 639-2sgn-IT
ISO 639-3

İtalyanca işaret dili[4]</ref> (veya LIS, Lingua dei Segni Italiana) İtalya'nın batısındaki okullarda sağır çocuklar tarafından kendiliğinden gelişmiş olan bir işaret dilidir. Dil uzmanları için özel bir ilgi konusudur çünkü yeni bir dilin doğuşunun araştırılması için benzersiz bir fırsat sunmaktadır.

Nut

  1. ^ Deaf People Italians
  2. ^ Deaf People Sammarinians
  3. ^ Deaf People Switzerlansnian
  4. ^ Ethnologue: LIS