Kullanıcı mesaj:Tacirci: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Pinar (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Tacirci (mesaj | katkılar)
101. satır: 101. satır:


:Merhaba. Ben sadece Vikipedi'ye yüklediğiniz dosyayı [[:commons:Dosya:Atik Girit Madalyası.gif|Commons'a]] taşıdım. Dosyayı Commons'a yükleyen kişi olarak adım geçiyor ama kaynak olarak orjinalini sizin yüklediğinizi belirttim ("Originally created and uploaded to the Turkish Wikipedia by tr:User:Tacirci"). — [[Kullanıcı:Pinar|Pınar]] ([[Kullanıcı mesaj:Pinar|mesaj]]) 03:15, 10 Mayıs 2014 (UTC)
:Merhaba. Ben sadece Vikipedi'ye yüklediğiniz dosyayı [[:commons:Dosya:Atik Girit Madalyası.gif|Commons'a]] taşıdım. Dosyayı Commons'a yükleyen kişi olarak adım geçiyor ama kaynak olarak orjinalini sizin yüklediğinizi belirttim ("Originally created and uploaded to the Turkish Wikipedia by tr:User:Tacirci"). — [[Kullanıcı:Pinar|Pınar]] ([[Kullanıcı mesaj:Pinar|mesaj]]) 03:15, 10 Mayıs 2014 (UTC)


:Anlanım sayın Pinar, o kısmı görmemişim,özür,, ayrıca, konuyu nezaket içerisinde aydınlattığınız için size teşekkür ederim,,saygılar,-[[Kullanıcı:Tacirci|tacirci]] 01:01, 11 Mayıs 2014 (UTC)

Sayfanın 00.02, 11 Mayıs 2014 tarihindeki hâli

Dosya:Uğur böceğim..JPG

MESAJ ARŞİVİ: 19 Eylül 2010 - 31 Aralık 2011,

Dergi ve teşekkür

Değerli Cekli829 Osmanlıca dergiyi maddelerde değerlendirmeniz nedeniyle size teşekkürlerimi iletiyorum bu teşekkürü hak ettiniz cünkü..Başka arkadaşlar bu gibi dokümanları hiç acımadan bir bahaneyle siliyorlar. Nice değerli belgeleri bir çırpıda silen çook arkadaşa rastladım. Bu nedenle siz teşekkürümü hak ettiniz..saygılar.. --Tacirci 13:15, 01 Şubat 2012 (UTC)

Asıl teşekkür Size düşüyor. Çünki onları kendi Arşivinizden internete daşıyarak çok büyük iş başarmışsınız. Bü gün ben Türkçe Vikipediye yüklemiş olduğunuz 10 tane dosyayı Commons′a taşıdım. Şu kategoride onları göre bilirsiniz. Bundan sonra o dosyaları tüm vikiprojelerde değerlendirmek mümkün olacaktır. Saygılarımla, ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 14:21, 1 Şubat 2012 (UTC)

Osmanlıca Dergiler

Sayın "Tacirci", nazik sözleriniz için teşekkürler. Vikipedi'ye olan katkılarınızın ve iyi niyetli gayretlerinizin devamının gelmesini temenni ederim. İyi çalışmalar.--docbaba 20:34, 1 Şubat 2012 (UTC) Docbaba mesaj

Sn Kibele erneni kırımı tartışma sayfasındaki yazım ve eklediğim nresim niçin.???

Sn Kibele erneni kırımı tartışma sayfasındaki yazdığım yazıda kime saldırmışım ve hangi ifadelerim ve eklediğim resimler madde içeriğini geliştirici değil. Gerçekten Ermenilere Türklerce soykırım mı yapıldı da biz bilmiyoruz maddede yazılanların ne kadar yanlış olduğunu vurgulamaya çalıştık sadece o kadar başka bir amacımız yok soz konusu madde tek yanlı ifadelerle dolu. Bence silmeseydiniz sevinirdim.saygılar-tacirci 21:23 17 Şubat 2012 (UTC)

selam tacırci, o hatırlatma sadece sizin için değildi. bu tip hassas maddelerde, vikipedinin tartışma sayfası âdâbı hızlıca unutuluyor ve forum havasına geçiliyor. biz burada olguları, onların gerçek olup olmadığını filan tartışmıyoruz. kaynaklı bilgiler zaten maddede paylaşılıyor. tartışma sayfalarında ise bunlara ilişkin teknik detayları konuşmamız gerekiyor esas olarak. 'madde tek yanlı ifadelerle dolu' fazla muğlak bir ifade. bu açıdan maddeyi geliştirici değil. bunca vikipedistin tartışa tartışa geliştirmeye çalıştığı bu maddeye katkıda bulunabilmek için öznel ve taraflı bakışı bir kenara bırakmak gerekiyor. sizden de bunu bekliyoruz. kolay gelsin. --ki bl 21:37, 17 Şubat 2012 (UTC)


SAS

  • Selamlar Tacirci. Yaptığın şudeğişikliği görünce; kapatılmış SAS'a yazmak yerine, yeni bir SAS oluşturman daha doğru olmaz mıydı diye düşünmeden edemedim açıkçası. İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 01:53, 10 Haziran 2012 (UTC)
    • Tekrar selam. Madde isminin telifli olması konusunda, vaktin varsa, kısaca aydınlatabilir misin bir de?.. Utku Tanrıveremesaj 01:54, 10 Haziran 2012 (UTC)
  • sayın Utku Tanrıvere, şimdi ben bir madde açsam (Tacirci)nin yazdığı el kitabı) diye,bu kitabın da sahibi başka biri olsa, o kişiden de resmi imzalı bir belge almasa ve bu kitabı maddeleştirse, kitap içerisindeki içerikleri de şurdan burdan da olsa alıp madde de kısa da olsa amacını açıklar vaziyette yayınlasa, bu kitap telifli olur mu olmaz mı, yani lisanslarken bile o kitabı yazanın ölümünden 70 yıl geçmesi gerekiyor ki lisanı ve telifi ortadan kalksın, şimdi öcalan bir bildirge yayınlamış, bu bir kitap veya o şahsa ilişkin onun adına olan telifli bir içeriği alıp (3-5 sayfa dahi olsa) kimse izinsiz yayınlayamaz Telif kanununa göre şimdi öcalanın fikirlerini içeren bir kitabı ondan izin almadan vikipedimizde yayınlamak Telif kanununa göre suç olduğu gibi vikipedimizdeki ilgili kurallar gereği de suçtur bu nedenle ( Kürt Sorununda Demokratik Çözüm Bildirgesi) öcalana ait bir kitap ismi veya 3-5 sayfalık neyse bir yazı ama ilgili kişi halen sağdır ve Telifli bir içeriği alıp maddeye de kitabın ismini vererek, biz vikipedimize eklemişiz, ismi bile telif taşımaktadır. Tüm bu nedenlerle böyle önem taşıyan bir maddenin acelece SAS lanması ve tüm anlattığım hususlar gereğince maddeleştirilmesi hem vikimizin kuralları hem de Telif kanunları gereğince suç teşkil etmektedir.Ya yeniden SAS açılıp bu çerçevede tartışılmalı ya da acilen silinmelidir saygılarımlaTacirci02:16, 10 Haziran 2012 (UTC)

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/957.html Kanununun 27.nci maddesi — Bu imzasız görüş Tacirci (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Açıklama için teşekkür ederim. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nu okuma fırsatım olmuştu birkaç kez ancak belirtmeliyim ki maddenin içerisinde yapılan alıntılar telif hakkı ihlâli yaratmayacak kadar kısa. Aksi takdirde Vikipedi'deki pek çok madde ve hatta piyasadaki pek çok kitap, söz konusu kanunu ihlâl ediyor olurdu. Konuyu açıklamak veya verilen bilgiyi/görüşü desteklemek adına yapılan atıflar telif hakkı ihlâli değiller. İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 03:04, 10 Haziran 2012 (UTC)
  • Mesele içerik olsa ne ki, mesele Madde ismi, kitabın ismi ne (Kürt Sorununda Demokratik Çözüm Bildirgesi) yazarı kim öcalan ee bu durumda bu şahıs adına vikipedi sorumluluk aşımı yapabilir mi, hayır çünkü yukarıdaki kanunun ilgili maddelerine göre bu kitabın yazarına ait bu isim, ve onun adına kimse bu ismi kullanamaz, ya nasıl olacak, bunu yazan kimseden imzalı muvaffakat alınacak, alınmazsa suuç, hem kanuna hemde vikipedi kurallarına göre keyfilik ve suç, isterseniz vikimizde bu hukiki konuları bilen çok kullanıcı var sorulabilir, ben bu türlü hukuk üzerinde eğitimim de var o nedenle konuşuyorum..vallaha bundan sonra vikipedi bu türlü telif ihlalleriyle dolacak diye endişeliyim.. saygılar --Tacirci-- 03:23, 10 Haziran 2012 (UTC)

SAS

Selam, kapatılmış oylama sayfasında değişiklik yapmazsanız iyi olur. Maddenin tartışma sayfasında tartışabilirsiniz. Ya da eğer erken kapatıldığını düşünüyorsanız hizmetli kibele ile görüşebilirsiniz. Kolay gelsin. --Boyalikus (mesaj) 01:55, 10 Haziran 2012 (UTC)

Ersen ve Dadaşlar

Merhaba Tacirci,

Dosyayı buraya değil, Wikimedia Commons'a yüklemişsin görebildiğim kadarıyla. Ancak Facebook'tan alınan bu resmin lisansı özgür bir lisans değil sanıyorum. Dolayısıyla Commons'tan silinmesi gereken bir resim bu. Eğer bir izin söz konusu değilse, buraya da konulamayacak bir resim hatta. Bir lisans izni söz konusu mu bu resim için?

Maddelerin içeriğinin birleştirilmesi konusunda ise; çok da fazla entegre edilebilecek içerik yok gibi. Ersen Dinleten'in bireysel diskografisini grup sayfasında listelemek pek mantıklı olmayacaktır. Geriye de çok basit bir tanım kalıyor zaten. O tanımı grup sayfasının bir yerine yedirirsen, sonrasında geçmişleri ben birleştiririm.

Sevgiler

Vito Genovese 23:03, 2 Ağustos 2012 (UTC)

  • Remi türkçe vikipediye yükleme durumu oluşmuyor yani yükleme butonu sayfası yok direk commons a yönlediriyor, resim için Ersen Dadaşlardan facebook ta izin aldım zaten ben şarkı sözü yazarlığı yapıyorum ve müzikle uğraşıyorum ve kendisini tanıyorum, kendisiyle mesajlaşarak facebook taki her türlü resmini vikipedide serbest lisansta kullanabileceğimi yazdı bana, ben vikipedi kurallarını ve durumunu kendisine açıkça izah ettim zaten,, Ersen Dinleten ismi zaten ilk ismidir Ersen dadaşların bu nedenle oradaki içerikleri, yani ilk müzik yapımından bu güne kadar olan şarkılarının listesi, ayrıca ben Ersen ve Dadaşlar ile ilgili tüm bilgileri sizlerinde yardımı ile bu sayfaya eklemek istiyorum, nasıl ki İbrahim Tatlıses sayfası oluşmuşsa onun gibi bir ansiklopedik bilgiler içersin istiyorum...bilemiyorum eksik mi söyledim ne yapmam gerekir, saygılar.-Tacirci 00:22, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Anladım. Bu durumda Ersen Bey'in permission-trwikimedia.org adresine bir e-posta göndererek, dosyayı Creative Commons BY veya BY-SA lisansı ile lisanslamayı kabul ettiğini belirtmesi gerekiyor.

Metin konusunda doğrudan kopyala yapıştır ile içeriği taşı istersen. Dilediğin gibi düzenle maddeyi. Ersen Dinleten maddesindeki tüm bilgileri aldıktan sonra, gerisini ben hallederim.

Vito Genovese 23:26, 2 Ağustos 2012 (UTC)

  • vallaha ben bu işlerden yani e-posta falan işlerinden pek anlamıyorum, o kadar gelişmiş bir bilgim yok ama İsterseniz mesajlaşmamızı sizin mesaj sayfanıza kopyalalyım, o konuda bir sıkıntı yok ki, ben düzenleme olunca kendisine vikipedi linkini mesajla gönderip durumu da ayrıca yine sizin dediğiniz şekilde izah edeceğim, zaten ettim ama, yine de daha ayrıntılı ederim, ayrıca düzenlendikten sonra da facebook ta paylaşım yapacağım onun sayfasını,,, ben çok profesyonel bir kullanıcı değilim ve vikimize elimden geldiği kadar yardımcı olmak istiyorum, ayrıca, hem Ersen Dinleten, Hem de Ersen Dadaşlar sayfası gibi iki madde olmasın aynıu kişiyle tek madde de her şey izah edilsin istiyorum, değilse de siz nasıl arzu ederseniz öyle olsun ne yapalım, ben çok sanatçımızı tanıyorum ve bu konu da da faydalı olabilirim diye düşünmekteyim,,eğer resim commons ta problem teşkil edecekse türkçe vikipedi sayfasındaki dosya yükleme bölümünü eskisi gibi açmalısınız ki biz de daha verimli çalışalım,,,saygılarımla-.-Tacirci 00:50, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Vikipedi:Yükle sayfasına girdiğinde üstte Commons'a yükleme tavsiyesi var ama altta da "Tamamen kendi çalışmam" bağlantısı olması lazım. Eğer yoksa, bir sorun var demektir.

Bu izin işleri hukuki işler, o nedenle mesajlaşmadan ziyade e-posta göndermesi gerekecek ilgili adrese. Yoksa benim ya da başkasının tatmin olmasıyla alakalı bir durum yok ortada.

Şu resmi halledelim, metin olayı sorun değil zaten.

Vito Genovese 00:43, 3 Ağustos 2012 (UTC)

  • Ersen Dadaşların Facebook adresi şudur [1] ben de zaten o adresten izin aldım ve Ersen Dadaşların bizzat kendi faaliyetleri gerçekleştirdiği sayfadır, bu nedenle eğer size yük teşkil etmeyecekse Tacirci nin vikipediye yüklediği resme izniniz varmıdır diye siz bu işi yürütebilirmisiniz, ben bu teknik konulardan pek anlamıyorumda, anlayana kadar günler geçer,,siz çok değerli bir vikipedistsiniz ve teknik işlerinde uzmanı olmanız nedeniyle e-posta işini siz hallederseniz, inanınız çok iyi olacak değerli Vito Genovese, lütfen benim adıma siz e-posta işini halledermisiniz..?, saygılarımla -Tacirci 20:37, 3 Ağustos 2012 (UTC)

O zaman şöyle yapalım dilersen. Ben kabaca bir metin hazırlayayım Ersen Bey'e mesaj olarak atabileceğin. Orada açık bir şekilde anlatılsın gerekenler. Ondan sonra gereken adımı da atarsa, gelen e-posta üzerinden işlemi de tamamlarım. Süreci tamamlamış oluruz. Uygun olur mu?

Vito Genovese 19:40, 3 Ağustos 2012 (UTC)

  • tamamdır olur tabi, o vereceği cevabı bana mı mesajla gönderecek yoksa vereceğiniz e-posta adresine mi cevabı gönderecek onu da açıkça yazma imkanınız olursa çok iyi olacak, size de zahmet veriyoruz şu ramazan günü ama çok sağolasınız, saygılarımla sayın espili Vito Genovese..saygılarımla-Tacirci 21:o2, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Nedim (divan edb.şairi).JPG

Vikiyazar (mesaj) 19:38, 15 Ocak 2013 (UTC)

Türkçe vikipedideki cem uzan maddesine yüklediğim resmi niçin sildiniz...???? amacınız nedir...??? Türkçe vikipedideki abzı kullanıcıları kullandığınız doğrumudur... CEVAP BEKLİYORUM...

Türkçe vikipedideki cem uzan maddesine yüklediğim resmi niçin sildiniz...???? amacınız nedir...??? Türkçe vikipedideki abzı kullanıcıları kullandığınız doğrumudur... CEVAP BEKLİYORUM..-Tacirci 01:16, 7 Nisan 2013 (UTC)

Türkçe Vikipededeki değil Commons'taki Cem Uzan fotoğrafı silindi. Ben silmedim, silinmesi için aday gösterdim. Commons:OTRS'e başvurmanız lazım. Sanırım bu konuda User:Taysin yardım edecektir. Takabeg ileti 02:38, 7 Nisan 2013 (UTC)

Atik Girit madalyası

sayın Pinar Girit maddesindeki [[2]](atik girit madalyası ve resmi) bana aitken niçin kendi kullanıcı adınızı yazdınız açıklama rica tacirci 00:14, 10 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba. Ben sadece Vikipedi'ye yüklediğiniz dosyayı Commons'a taşıdım. Dosyayı Commons'a yükleyen kişi olarak adım geçiyor ama kaynak olarak orjinalini sizin yüklediğinizi belirttim ("Originally created and uploaded to the Turkish Wikipedia by tr:User:Tacirci"). — Pınar (mesaj) 03:15, 10 Mayıs 2014 (UTC)


Anlanım sayın Pinar, o kısmı görmemişim,özür,, ayrıca, konuyu nezaket içerisinde aydınlattığınız için size teşekkür ederim,,saygılar,-tacirci 01:01, 11 Mayıs 2014 (UTC)