Kopi Luwak: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
Gerekçe: + kaynak gerektiren bilgi eklentisi
1. satır: 1. satır:
'''Kopi luwak''', dünyanın en pahalı ve en az üretilen kahvesidir. Kopi luwak, [[Endonezya]]'nın [[Sumatra]] adası ile çevresindeki birkaç adada yaşayan ve "Asian Palm Civet (Paradoxurus hermaphroditus)adlı hayvanın yediği ve sonrasında dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilmektedir. Hayvan dışkısındaki kahve çekirdekleri toplanmakta ve paketlenmektedir. Kilosu 1000 $'a ulaşan fiyatlarla Kopi luwak dünyanın en pahalı kahvesi olma özelliğine sahiptir.
'''Kopi luwak''', dünyanın en pahalı ve en az üretilen kahvesidir. Kopi luwak, [[Endonezya]]'nın [[Sumatra]] adası ile çevresindeki birkaç adada yaşayan ve "Asian Palm Civet (Paradoxurus hermaphroditus)adlı hayvanın yediği ve sonrasında dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilmektedir. Hayvan dışkısındaki kahve çekirdekleri toplanmakta ve paketlenmektedir. Kilosu 350 $'a ulaşan fiyatlarla Kopi luwak dünyanın en pahalı kahvesi olma özelliğine sahiptir.


Kopi luwak çoğunlukla [[Sumatra]], [[Java]], [[Bali]], ve Sulawesi'deki Endonezya adalarında üretilmektedir. Ayrıca [[Filipinler]] ve [[Doğu Timor]] da bu kahvenin üretildiği yerlerdendir.
Kopi luwak çoğunlukla [[Sumatra]], [[Java]], [[Bali]], ve Sulawesi'deki Endonezya adalarında üretilmektedir. Ayrıca [[Filipinler]] ve [[Doğu Timor]] da bu kahvenin üretildiği yerlerdendir.

Sayfanın 18.08, 7 Mayıs 2014 tarihindeki hâli

Kopi luwak, dünyanın en pahalı ve en az üretilen kahvesidir. Kopi luwak, Endonezya'nın Sumatra adası ile çevresindeki birkaç adada yaşayan ve "Asian Palm Civet (Paradoxurus hermaphroditus)adlı hayvanın yediği ve sonrasında dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilmektedir. Hayvan dışkısındaki kahve çekirdekleri toplanmakta ve paketlenmektedir. Kilosu 350 $'a ulaşan fiyatlarla Kopi luwak dünyanın en pahalı kahvesi olma özelliğine sahiptir.

Kopi luwak çoğunlukla Sumatra, Java, Bali, ve Sulawesi'deki Endonezya adalarında üretilmektedir. Ayrıca Filipinler ve Doğu Timor da bu kahvenin üretildiği yerlerdendir.


Endonezya'da bir çiftçi Kopi luwak'ı kurutulmak ve temizlenmek üzere düzenlerken.
Bir fincan Kopi luwak.
Kopi luwak'ın üretiminde dışkısından yararlanılan Asian Palm Civet (Paradoxurus hermaphroditus).