Sansür: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Boraugur (mesaj | katkılar)
müzik grubu
Kibele (mesaj | katkılar)
k Boraugur tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Addbot tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
1. satır: 1. satır:
{{kaynaksız}}
{{Sansür}}


[[Dosya:Vitruvian Man by Leonardo da Vinci censored.jpg|thumb|240px|Leonardo da Vinci'nin Vitruvia adamı eserine TV'de uygulanan sansür.]]
'''Sansür''' Türkiye'nin Bolu şehrinde kurulmuş bir rock blues grubudur.

Metal grubu olan CemaaT'in dağılmasından sonra '''Gökhan Dinçer''', '''Murathan Yeşiloğlu''' ve '''Bora Uğur''' tarafından 18 Aralık 2013'te kurulmuştur. Uzun süre vokal problemi yaşayan Sansür, '''Aleyna Yorulmaz''''ın gruba dahil olmasıyla birlikte bugünkü halini almıştır.
'''Sansür''', çeşitli kavramların çeşitli yollarla kontrol altına alınmasıdır. Genelde [[hükûmet]] tarafından uygulanır. En [[somut]] amacı toplumu korumak ve devletin üzerinde [[kontrol]] sağlayacağı şekilde geliştirmektir. Genellikle toplumu etkileyen durumlarda/eylemlerde uygulanır ve ifâde özgürlüğünü bastırma amacı güdebilir. Ayrıca, sansür, toplu iletişimden kimi düşünceleri ve konseptleri çıkarma yoluyla algıyı kontrol etme eylemi olarak da nitelendirilebilir. Sansüre uğrayan şeyler tek bir kelimeden başlı başına bir kavrama kadar değişebilir ve değer sisteminden, ahlâkî yargılardan etkilenebilir.
İlk şarkıları '''Kafes''' 23 Mart 2013 tarihinde yayınlanmış ve aynı şarkıyla Bolu Liseler Arası Müzik Yarışmasına katılmışlardır. Yeni albüm çalışmaları devam etmektedir.

[[Kategori:Sansür| ]]

Sayfanın 18.42, 13 Nisan 2014 tarihindeki hâli


Leonardo da Vinci'nin Vitruvia adamı eserine TV'de uygulanan sansür.

Sansür, çeşitli kavramların çeşitli yollarla kontrol altına alınmasıdır. Genelde hükûmet tarafından uygulanır. En somut amacı toplumu korumak ve devletin üzerinde kontrol sağlayacağı şekilde geliştirmektir. Genellikle toplumu etkileyen durumlarda/eylemlerde uygulanır ve ifâde özgürlüğünü bastırma amacı güdebilir. Ayrıca, sansür, toplu iletişimden kimi düşünceleri ve konseptleri çıkarma yoluyla algıyı kontrol etme eylemi olarak da nitelendirilebilir. Sansüre uğrayan şeyler tek bir kelimeden başlı başına bir kavrama kadar değişebilir ve değer sisteminden, ahlâkî yargılardan etkilenebilir.