Bulaşık makinesi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Théoden (mesaj | katkılar)
Gerekçe: + yorum içeren katkı + ansiklopedik olmayan bilgi eklentisi + kaynak gerektiren bilgi eklentisi
böyle daha güzeeel :D
3. satır: 3. satır:
'''Bulaşık makinesi''', evlerde bulaşıkları daha hızlı ve ekonomik olarak yıkamak, yaşam standardını arttırmak için üretilmiş bir alettir.
'''Bulaşık makinesi''', evlerde bulaşıkları daha hızlı ve ekonomik olarak yıkamak, yaşam standardını arttırmak için üretilmiş bir alettir.


[[Patent]]i [[1880]] yılında [[Joel Houghton]] tarafından alınmıştır.İçinde bulunan döner su fıskiyeleri ile deterjanlıktan aldığı deterjanı bulaşıkların üstüne püskürtmektedir. Bulaşıkların temizlenmesini sağlayan ana bileşen, deterjanlarındaki kir ve leke çözücü [[enzim]]lerdir. Bu enzimlerin çalışması için gerekli olan ısıyı, musluktan aldığı suyu ısıtan makine sağlar. Bu makineyi 1880'li yıllarda [[Amerika Birleşik Devletleri|ABD'li]] [[Josephine Cochrane]] icat etmiştir{{Kaynak göster}}.
=== [[Patent]]i [[1880]] yılında [[Joel Houghton]] tarafından alınmıştır.İçinde bulunan döner su fıskiyeleri ile deterjanlıktan aldığı deterjanı bulaşıkların üstüne püskürtmektedir. Bulaşıkların temizlenmesini sağlayan ana bileşen, deterjanlarındaki kir ve leke çözücü [[enzim]]lerdir. Bu enzimlerin çalışması için gerekli olan ısıyı, musluktan aldığı suyu ısıtan makine sağlar.BEN BULDUM :D:D:D ===[[Kategori:Mutfak eşyaları]]

[[Kategori:Mutfak eşyaları]]
[[Kategori:Beyaz eşyalar]]
[[Kategori:Beyaz eşyalar]]
[[Kategori:Makineler]]
[[Kategori:Makineler]]

Sayfanın 16.58, 15 Mart 2014 tarihindeki hâli

Bulaşık makinasının iç görünüşü

Bulaşık makinesi, evlerde bulaşıkları daha hızlı ve ekonomik olarak yıkamak, yaşam standardını arttırmak için üretilmiş bir alettir.

=== Patenti 1880 yılında Joel Houghton tarafından alınmıştır.İçinde bulunan döner su fıskiyeleri ile deterjanlıktan aldığı deterjanı bulaşıkların üstüne püskürtmektedir. Bulaşıkların temizlenmesini sağlayan ana bileşen, deterjanlarındaki kir ve leke çözücü enzimlerdir. Bu enzimlerin çalışması için gerekli olan ısıyı, musluktan aldığı suyu ısıtan makine sağlar.BEN BULDUM :D:D:D ===