Glikoprotein: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Caglarctr (mesaj | katkılar)
Gerekçe: + vandalizm amaçlı değişiklik
Glikoproteinin hücre zarındaki özelliklerine ekleme yapıldı
1. satır: 1. satır:
'''Glikoprotein''', [[şeker]] ve [[aminoasit]]lerden oluşmuş [[organik]] moleküller için kullanılan genel tanım. [[Canlı]] [[organizma]]larda bulunan pek çok molekül glikoprotein yapısındadır. Ayrıca protein ve karbonhidratlar glikoproteinleri oluşturur. Canlı organizmalarda birçok fonksiyonu tamamlayabilirler. Ayrıca bazı hormonlar ve immun sisteminin ([[bağışıklık sistemi]]) bazı kısımları glikoproteinlere dahildir. Karbonhidratlar proteinlerle birleşerek glikoproteini oluştururlar. Oluşan bu bileşik hücre zarının yapısına katılır. Hücreye antijenlik özelliği kazandırır. Virüs, bakteri ve ilaçlar için reseptör olurlar.
'''Glikoprotein''', [[şeker]] ve [[aminoasit]]lerden oluşmuş [[organik]] moleküller için kullanılan genel tanım. [[Canlı]] [[organizma]]larda bulunan pek çok molekül glikoprotein yapısındadır. Ayrıca protein ve karbonhidratlar glikoproteinleri oluşturur. Canlı organizmalarda birçok fonksiyonu tamamlayabilirler. Ayrıca bazı hormonlar ve immun sisteminin ([[bağışıklık sistemi]]) bazı kısımları glikoproteinlere dahildir. Karbonhidratlar proteinlerle birleşerek glikoproteini oluştururlar. Oluşan bu bileşik hücre zarının yapısına katılır. Hücreye antijenlik özelliği kazandırır. Hücrelerin birbiri ile iletişimini ve hücrelerin birbirini tanımasını sağlar Virüs, bakteri ve ilaçlar için reseptör olurlar.


{{Protein-taslak}}
{{Protein-taslak}}

Sayfanın 14.09, 1 Mart 2014 tarihindeki hâli

Glikoprotein, şeker ve aminoasitlerden oluşmuş organik moleküller için kullanılan genel tanım. Canlı organizmalarda bulunan pek çok molekül glikoprotein yapısındadır. Ayrıca protein ve karbonhidratlar glikoproteinleri oluşturur. Canlı organizmalarda birçok fonksiyonu tamamlayabilirler. Ayrıca bazı hormonlar ve immun sisteminin (bağışıklık sistemi) bazı kısımları glikoproteinlere dahildir. Karbonhidratlar proteinlerle birleşerek glikoproteini oluştururlar. Oluşan bu bileşik hücre zarının yapısına katılır. Hücreye antijenlik özelliği kazandırır. Hücrelerin birbiri ile iletişimini ve hücrelerin birbirini tanımasını sağlar Virüs, bakteri ve ilaçlar için reseptör olurlar.