Polat Alemdar: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
13. satır: 13. satır:
| doğum adı = Efe Yakup Karahanlı
| doğum adı = Efe Yakup Karahanlı
| ölüm tarihi = Ölümsüz
| ölüm tarihi = Ölümsüz
| ölüm yeri =
| ölüm yeri = Ölümsüz
| ölüm nedeni =
| ölüm nedeni = Ölümsüz
| meslek = İhtiyarlar Başkanı
| meslek = İhtiyarlar Başkanı
| bölüm sayısı = 96(KV), 2(KVT), 213(KVP)
| bölüm sayısı = 96(KV), 2(KVT), 213(KVP)
21. satır: 21. satır:
| din = İslam
| din = İslam
| cinsiyet = Erkek
| cinsiyet = Erkek
| yaş = 42
| yaş = 43
| eş = Ebru Duru (Ölü)<br> İnci Tataroğlu (Ölü)
| eş = Ebru Duru (Ölü)<br> İnci Tataroğlu (Ölü)
| çocuk =Elif Alemdar <br> Polat İnci Alemdar(ölü)<br>Ali Alemdar(Evlatlık)
| çocuk =Elif Alemdar <br> Polat İnci Alemdar(ölü)<br>Ali Alemdar(Evlatlık)
31. satır: 31. satır:


==Geçmişi==
==Geçmişi==
[[Aslan Akbey]] tarafından yetiştirilen, lise yıllarından itibaren devlet adına çalışmaya yemin etmiş üst düzey bir devlet görevlisidir. Küçükken Aslan Akbey tarafından kaçırılmış ve Ömer Candan ile Nazife Candan'ın yanına evlatlık olarak verilmiştir. Böylece [[Mehmet Karahanlı]]'nın oğlu Efe Yakup Karahanlı; Ali Candan olmuştur. Aslan Akbey tarafından devlet görevlisi olarak devlet istibaharat örgütü olan Kamu Güvenliği Teşkilatı (KGT)'na hizmet etmek için yetiştirilmiştir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Mezuniyetinden sonra Kosova'daki Türk Konsolosluğu'nda diplomat olarak çalışmıştır. Ali Candan, birçok görevlerde bulunmuş, son olarak Kosova'da UÇK kampında operasyon tatbîkatı yaptığı sırada Aslan Akbey tarafından İstanbul'a çağırılıp hayatının en zor operasyon görevi verilmiştir; Kurtlar Vadisi operasyonu. Görevin amacı, Mehmet Karahanlı'nın baron olduğu büyük bir konsey tarafından yönetilen Türk mafyasını deşifre edip çökertmektir. Yalnız mafyayı çökertmesi için ölmüş olarak gösterilip estetik ameliyatla yeni bir kimliğe bürünmesi gerekmektedir. Ali Candan bu operasyonu kabul edip estetik ameliyatla, çok sevdiği nişanlısı [[Elif Eylül]]'den ve sevdiklerinden vazgeçmek zorunda kalmış, '''Duran Şatıroğlu''''nun yeğeni Polat Alemdar kimliği ile Türk mafyasının içerisine sızdırılmıştır.
[[Aslan Akbey]] tarafından yetiştirilen, lise yıllarından itibaren devlet adına çalışmaya yemin etmiş üst düzey bir devlet görevlisidir. Küçükken Aslan Akbey tarafından kaçırılmış ve Ömer Candan ile Nazife Candan'ın yanına evlatlık olarak verilmiştir. Böylece [[Mehmet Karahanlı]]'nın oğlu Efe Yakup Karahanlı; Ali Candan olmuştur. Aslan Akbey tarafından devlet görevlisi olarak devlet istibaharat örgütü olan Kamu Güvenliği Teşkilatı (KGT)'na hizmet etmek için yetiştirilmiştir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Mezuniyetinden sonra Kosova'daki Türk Konsolosluğu'nda diplomat olarak çalışmıştır. Ali Candan, birçok görevlerde bulunmuş, son olarak Kosova'da UÇK kampında operasyon tatbîkatı yaptığı sırada Aslan Akbey tarafından İstanbul'a çağırılıp hayatının en zor operasyon görevi verilmiştir; Kurtlar Vadisi operasyonu. Görevin amacı, Mehmet Karahanlı'nın baron olduğu büyük bir konsey tarafından yönetilen Türk mafyasını deşifre edip çökertmektir. Yalnız mafyayı çökertmesi için ölmüş olarak gösterilip estetik ameliyatla yeni bir kimliğe bürünmesi gerekmektedir. Ali Candan bu operasyonu kabul edip estetik ameliyatla, çok sevdiği nişanlısı [[Mihrican Y.]]'den ve sevdiklerinden vazgeçmek zorunda kalmış, '''Duran Şatıroğlu''''nun yeğeni Polat Alemdar kimliği ile Türk mafyasının içerisine sızdırılmıştır.


İlişkileri deşifre edip, sistemi çökertmek üzere mafyanın içerisine girmiş, çetelerin Küresel Güçler ile nasıl işbirliğine girdiğine şahit olmuş gizli bir devlet görevlisidir. Polat'ın misyonu yine akıl, cesaret ve organizasyon becerisi gerektirmektedir. İşlenen faili meçhulleri, sebepleri ve sonuçlarıyla, çağın en önemli silahı “Para” üzerinden ortaya çıkarmak istemektedir. 21. asırda tüm dünyanın [[Avrasya]] için son kozlarını paylaştığını ve Türkiye'nin de Avrasya'nın kalbi olduğunu gören Polat, son görevi için ekibini yeni insanlarla genişletmiştir.
İlişkileri deşifre edip, sistemi çökertmek üzere mafyanın içerisine girmiş, çetelerin Küresel Güçler ile nasıl işbirliğine girdiğine şahit olmuş gizli bir devlet görevlisidir. Polat'ın misyonu yine akıl, cesaret ve organizasyon becerisi gerektirmektedir. İşlenen faili meçhulleri, sebepleri ve sonuçlarıyla, çağın en önemli silahı “Para” üzerinden ortaya çıkarmak istemektedir. 21. asırda tüm dünyanın [[Avrasya]] için son kozlarını paylaştığını ve Türkiye'nin de Avrasya'nın kalbi olduğunu gören Polat, son görevi için ekibini yeni insanlarla genişletmiştir.

Sayfanın 12.22, 19 Şubat 2014 tarihindeki hâli

Polat Alemdar
Kurtlar Vadisi
Kurtlar Vadisi Irak
Kurtlar Vadisi Terör
Kurtlar Vadisi Filistin
Kurtlar Vadisi Pusu
karakteri
Dosya:Polat alemdar kurtlar vadisi.jpg
İlk görünümKurtlar Vadisi 2. Bölüm
YaratanRaci Şaşmaz
CanlandıranNecati Şaşmaz
SeslendirenUmut Tabak
AileÖmer Candan
Nazife Candan
Mehmet Karahanlı(Ölü)
Nergiz Karahanlı (ölü)
Safiye Karahanlı
Bilgileri
Tam adıEfe Yakup Karahanlı
Takma ad(lar)ıCan Polat, Usta
CinsiyetErkek
Meslekİhtiyarlar Başkanı
Evlilik(ler)Ebru Duru (Ölü)
İnci Tataroğlu (Ölü)
ÇocuklarElif Alemdar
Polat İnci Alemdar(ölü)
Ali Alemdar(Evlatlık)
Dinİslam
Doğum ve ölümEfe Yakup Karahanlı(d. 15 Aralık 1971, İstanbul - ö. Ölümsüz, Ölümsüz; Ölümsüz)

Polat Alemdar, Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinin ve Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Filistin filmlerinin ana karakteridir. Necati Şaşmaz tarafından canlandırılıp, Umut Tabak tarafından seslendirilir.

Geçmişi

Aslan Akbey tarafından yetiştirilen, lise yıllarından itibaren devlet adına çalışmaya yemin etmiş üst düzey bir devlet görevlisidir. Küçükken Aslan Akbey tarafından kaçırılmış ve Ömer Candan ile Nazife Candan'ın yanına evlatlık olarak verilmiştir. Böylece Mehmet Karahanlı'nın oğlu Efe Yakup Karahanlı; Ali Candan olmuştur. Aslan Akbey tarafından devlet görevlisi olarak devlet istibaharat örgütü olan Kamu Güvenliği Teşkilatı (KGT)'na hizmet etmek için yetiştirilmiştir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Mezuniyetinden sonra Kosova'daki Türk Konsolosluğu'nda diplomat olarak çalışmıştır. Ali Candan, birçok görevlerde bulunmuş, son olarak Kosova'da UÇK kampında operasyon tatbîkatı yaptığı sırada Aslan Akbey tarafından İstanbul'a çağırılıp hayatının en zor operasyon görevi verilmiştir; Kurtlar Vadisi operasyonu. Görevin amacı, Mehmet Karahanlı'nın baron olduğu büyük bir konsey tarafından yönetilen Türk mafyasını deşifre edip çökertmektir. Yalnız mafyayı çökertmesi için ölmüş olarak gösterilip estetik ameliyatla yeni bir kimliğe bürünmesi gerekmektedir. Ali Candan bu operasyonu kabul edip estetik ameliyatla, çok sevdiği nişanlısı Mihrican Y.'den ve sevdiklerinden vazgeçmek zorunda kalmış, Duran Şatıroğlu'nun yeğeni Polat Alemdar kimliği ile Türk mafyasının içerisine sızdırılmıştır.

İlişkileri deşifre edip, sistemi çökertmek üzere mafyanın içerisine girmiş, çetelerin Küresel Güçler ile nasıl işbirliğine girdiğine şahit olmuş gizli bir devlet görevlisidir. Polat'ın misyonu yine akıl, cesaret ve organizasyon becerisi gerektirmektedir. İşlenen faili meçhulleri, sebepleri ve sonuçlarıyla, çağın en önemli silahı “Para” üzerinden ortaya çıkarmak istemektedir. 21. asırda tüm dünyanın Avrasya için son kozlarını paylaştığını ve Türkiye'nin de Avrasya'nın kalbi olduğunu gören Polat, son görevi için ekibini yeni insanlarla genişletmiştir.

Polat Alemdar İngilizce, Fransızca, Arapça, Rusça ve Kürtçe'yi çok iyi konuşur. Her tür silah ve dövüş konusunda uzmanlaşmıştır.

Polat Alemdar, Dünya Baronu tarafından Baronluğa kadar yükseltilmiş, hatta masonik bir örgüt tarafından Lübnan başbakanı Fuad Sinyora'ya zorla suikast düzenlemesi için Suriye'ye dahi gönderilmiştir.

Polat Alemdar Irak'ta girdiği operasyonda Türk askerlerinin kafasına çuval geçiren Amerikalı komutan Sam William Marshall'ı başa baş bir kavganın sonunda bıçaklayarak öldürmüştür.

En yakın dostu Süleyman Çakır'dan kalan adamlarıyla birlikte ülkeyi ele geçirmeye çalışan İskender Büyük adındaki emekli bir generalle savaştı. İskender Büyük'ün ortaya çıkması, İhtiyarlar adı verilen Türk derin devletinin Polat Alemdar ile temasa geçmesini sağlamıştır. Bu yüzleşmenin gerçekleşmesini istemeyen İskender Büyük'ün tüm engellemelerine karşın, Polat Alemdar buluşmayı gerçekleştirmiştir. Bu buluşma neticesinde ülke hakkındaki en net bilgileri edinmiş ve İhtiyarların desteği ile hareket rotasını belirlemiştir.

Annesinin kalp krizi geçirmesi yüzünden Ebru Duru ile evlenmiştir. Kayınpederi Ercüment Duru'nun İskender Büyük'ün adamı olduğu ortaya çıkarmıştır. İskender Büyük ve yapılanması ile savaşmıştır. Başbakana yapılması planlanan suikasti engellemeye çalışırken başbakanın koruması tarafından vurulmuş ve ağır yaralanmıştır.

En nihayetinde İskender Büyük, Davut Tataroğlu, İstihbaratlar ve Müsteşarlar gibi birçok üst düzey kişi ve makamı belirli bir amaç doğrultusunda, belirli sürelerde kullanan en büyük ve derin yapılanmayı, yani Gladio'yu keşfetmiş. Bu oluşumun Türkiye sorumlusu Aron Feller ile yüzleşmiş ve onunla mücadeleye girişmiştir.

Gladio, Polat Alemdar'ın en yakın adamlarından birisi olan Abdülhey Çoban'ı kaçırıp konuşturmayı denemiş fakat kullandıkları yöntemler sonucu Abdülhey'in hafızasının son 10 yılı silinmiştir. Polat Alemdar Abdülhey'in kayıp hafızasını geri getirmeyi başarmıştır. Peşindeki Gladio yapılanmasını atlatmaya çabalamaktadır. 2 kez Türkiye başbakanını suikastten kurtarmıştır. İstanbul'da bir nükleer bombanın patlamasına engel olmuştur.

İskender Büyük, en büyük düşmanı Polat Alemdar'ı yok etmek için karısını öldürüp kızını kaçırarak Aron Feller'e teslim etmiş, ancak bu davranışının bedelini canıyla ödemiştir.

Polat Alemdar ilerleyen bölümlerde yaptığı operasyonda başarısız olduğundan KGT başkanlığı görevinden alınmış, yerine Ünsal Kemal Alnıaçık getirilmiştir. Devlet ile yolları artık ayrılmış olan Polat Alemdar, amacına ulaşmak için yöntem değiştirmiş; Şeref Zazaoğlu, Zülfikar Ağa, Baba Memduh ile iş birliği içine girip, mafya yapılanmasına tekrar dönmüştür. Sonraki bölümlerde bunun İhtiyarlar tarafından oynanmış bir oyun olduğu ortaya çıkmış ve Polat Alemdar KGT başkanlığı görevine tekrar dönmüştür.

İlerleyen zamanlarda sağ kolu olan Memati Baş suikaste uğramış ve hayatını kaybetmiştir.Bu Polat Alemdar'ı psikolojik travma sürecine sokmuştur. Eski İhtiyarlar Başkanı ise suikast sonucu öldürülmüştür, yerine gelen yeni İhtiyarlar Başkanı Adil Eşrefoğlu(Doğu Eşrefoğlu'nun kardeşi), Polat Alemdar'ı KGT görevinden Alıp Yerine Mete Aymar ve Mete Ağır getirilmiştir.

İhtiyarlar Başkanı Adil Bey, Polat Alemdar'a sonu ölüm olan bir görev vermiştir. Burada Polat'ın görevi örgütü çökertmek ve başkanı öldürmektir. Bunu başaramaz. Çıkan çatışmada ağır yaralanır ama bir mühdet öldü zannedilir ve kayıtlara öldü olarak geçirilir. Artık Polat Alemdar'ın kimliği yoktur. Polat, belli bir süre yaşadığını herkesden saklamış, maske takarak görevine devam etmiştir.

İlerleyen bölümlerde İhtiyarlar Heyetinin yeni başkanı olan aksaçlı Adil Bey, kötü bir oyun ile makamından edilmiş ve yerine yeni gelen Sencer Bey, devletin bölgesel güç olma stratejisinden çıkararak NATO'nun emrine sokmaya çalışmaktadır. Memati'nin ölümü, Polat'ın Suriye'de zarar görmesi Sencer Bey'in oynudur. Birçok devlet kurumu, Mete Ağır ve başta KGT, bu oluşumu ve değişime erken uyanıp Maskeli -daha sonradan öğrendikleri Polat Alemdar-la birlikte hareket etmiştir.

Sencer ise Poyraz adında hainlik etmiş eski bir istihbaratçıyı operasyonal işleri yapması için Özbekistan'dan çağırır. Poyraz, Polat Alemdar ve ekibini yok etmek için uğraşacaktır. Alemdar'ın ailesine de zarar verir.

Polat, Sencer Bey'i deşifre ederek heyeti kurtarır. Ancak kendisi tehlikeye düşer. Poyraz'a esir olan Polat, Poyrazı tapınakçılara gönderir. Poyraz tapınakçı olur. İlk görevi İhtiyarları yıkmaktır. Bunu başarır. heyet deşifre olur.

Polat, deşifre olan eski heyeti yok ederek yeni heyeti oluşturmak için "Soy Kitabı" na ulaşarak yeni heyet üyelerini göreve çağırır. Heyet eskisi gibi güvenli ve tehlikesiz bir biçimde yeni üyeleriyle hükmüne devam eder. Yeni ak saçlı ise "Hoca" dır. Sırrı bilen tek kişi olan Polat Alemdar kendisi hakkında infaz kararı çıkarır ancak KGT Lideri Akif tarafından boğulurken ihtiayarlar tarafından ölümü engellenir ve aksaçlı seçilir.

Polat Alemdar, dağılan ekibini toparlamak ister. Polat, akşaçlı olduktan sonra naib görevine getirdiği Abdülhey ile temas kurmuş ancak Abdülhey, Polat yaşadığını sakladığı için kırgınlık duyduğundan Polat'ın tekliflerini kabul etmemiştir.

Polat'ın öldüğünü sanan Cahit'in intikam almak için içine sızdığı Tapınakçılar adındaki büyük masonik oluşum ile mücadeleye giren Polat, Kara'ya bir görev verir. Tapınakçılar'ın İhtiyarlar Heyeti'ne zarar vermek amacıyla Türkiye'ye getirdiği Armegeddon Timi'ne karşı tüm dünyada mücadele edecek olan Siyah Sancak Timi kurulacaktır.

Rol model olarak Polat Alemdar

Kurtlar Vadisi dizisinin popülerleşmesiyle birlikte toplumda özellikle gençler arasında Polat Alemdar rol modeli olarak görülmeye başlanmıştır.Uluslararası Politik ve Strateji Araştırmalar Merkezi'nin 17 ilde 2010 lise öğrencisi arasında yaptığı ankette “Kendinize yetişkin olarak kimi örnek alırsınız” sorusunda Polat Alemdar birinci sıraya oturmuştur.

Polat Alemdar ile ilgili küçük şeyler

Polat Alemdar'ın şu anda yaşamasında aslında biraz da Laz Ziya'nın payı vardır. Konsey de Polat Alemdar'ın kalemi kırılacağı anda Laz Ziya araya girip kızım ile Polat Alemdar nişanlanacak diyerek konsey baronu olan Mehmet Karahanlı'nın kalemi kırmasını engellemiştir.

Ayrıca bakınız

Şablon:Kurtlar Vadisi Pusu