Özyeğin Üniversitesi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
(Gerekçe: vikipedi ansiklopedik bilgilere yer verir, bunlar üniversitenin sitesinden ulaşılabilen rehber içerik.)
Ozyeginuni (mesaj | katkılar)
Özyeğin Üniversitesi ile ilgili 2013- 2014 sezonu ile ilgili bilgi eklenmiştir.
42. satır: 42. satır:


'''Özyeğin Üniversitesi''', 18 Mayıs 2007 tarih ve 26526 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 5656 sayılı kanunla [[Hüsnü Özyeğin|Hüsnü M. Özyeğin]] Vakfı tarafından [[İstanbul]]'da kurulmuş [[vakıf üniversitesi]]dir.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2013 yılı Girişimcilik ve Yenilikçilik endeksinde Türkiye'nin en iyi 7. üniversitedir.<ref>http://www.cnnturk.com/2013/guncel/07/08/turkiyenin.en.iyi.50.universitesi/714581.0/</ref>
'''Özyeğin Üniversitesi''', 18 Mayıs 2007 tarih ve 26526 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 5656 sayılı kanunla [[Hüsnü Özyeğin|Hüsnü M. Özyeğin]] Vakfı tarafından [[İstanbul]]'da kurulmuş [[vakıf üniversitesi]]dir.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2013 yılı Girişimcilik ve Yenilikçilik endeksinde Türkiye'nin en iyi 7. üniversitedir.<ref>http://www.cnnturk.com/2013/guncel/07/08/turkiyenin.en.iyi.50.universitesi/714581.0/</ref>

= Özyeğin Çünkü =
<strong>Özyeğin Üniversitesi, fark yaratacak, dünyayı değiştirmenin peşinde bireyler yetiştiriyor</strong> 

Öğrencilerine yeni ufuklar açan, sunduğu olanaklarla öğrencilerinin yetkinliklerini keşfetmesini sağlayan Özyeğin Üniversitesi, mezunlarının farklılaşarak diğerlerinden önde olmasını hedefliyor. İş dünyası için donanımlı hale gelmeleri, birkaç dil bilmeleri, sosyal aktivitelerle yeni yetkinlikler edinmeleri, bunları geliştirmeleri, mezun olmadan önce değişim programları ya da staj olanaklarıyla yurt dışına çıkarak global bir vizyon edinmeleri için Özyeğin öğrencilerine kapsamlı bir öğrenim programı uygulanıyor. 

<strong>Özyeğin öğrencileri kariyer yönlendirmesi ile birkaç adım önde </strong>
Özyeğin Üniversitesi, yenilikçi eğitim modeliyle öğrencilerini iş hayatına çok iyi hazırlıyor. ÖzÜ öğrencileri okurken çalışmaya, yazları staj yapmaya ve kariyerlerini şekillendirmeye başlıyorlar. Girişimci öğrenciler ilk şirketlerini kuruyor;  profesyonel gelişim ekibinden kariyer danışmanlığı alabiliyorlar. 

<strong>30 ülkeden 80’den fazla üniversiteyle işbirliği</strong>
Özyeğin Üniversitesi aralarında ABD, Kanada, Avustralya ve çok sayıda Avrupa üniversitesinin de olduğu 30 ülkeden 80’in üzerinde kurumla işbirliklerine sahip. 

<strong>“Girişimciler” yetiştiriyor</strong>
Özyeğin Üniversitesi, her öğrencisinin iş kurmasını beklemese de; tüm mezunlarının derslerde ve gerçek dünyada kazandığı donanım ve deneyimler ile çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratma arzusu ve azmi ile mezun olmasını hedefliyor. Sadece “profesyoneller” değil, girişimciler yetiştiriyor. 

<strong>Uluslararası, güçlü akademik kadro </strong>
Özyeğin Üniversitesi gelişmelere öncülük edebilen, akademik yayın, ödül ve patent sahibi öğretim üyelerine sahip. İktisadi İdari Bilimler ve Mühendislik Fakültelerin öğretim üyelerinin yüzde 60’ı dünyada ilk 100, yüzde 85’i ise ilk 200’de yer alan üniversitelerden geldi. Öğretim üyelerinden son işi yurtdışında olanların oranı %36, doktorası yurtdışından olanların oranı ise %73. 

<strong>Maddi yönden erişilebilir üniversite</strong>
Özyeğin Üniversitesi, başarılı öğrencinin, şartları ne olursa olsun kaliteli eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanıyor. 5 yılda öğrencilerine 200 milyon TL karşılıksız burs sağladı. Kayıtlı öğrencilerin %84’ü burslu öğrenim görüyor. 

<strong>Yenilikçilikte ilk 10’da</strong>
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın açıkladığı ‘<em>Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi<strong>”</strong></em>nde 2012’ de dördüncü, 2013’te yedinci olan Özyeğin Üniversitesi,  birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak ilk 10’da yer aldı. 

<strong>Araştırma üniversitesi</strong>
Pek çok araştırma merkezini bünyesinde barındıran Özyeğin Üniversitesi, Türkiye'nin ekonomik ve kültürel merkezi İstanbul'da bulunan genç ve dinamik bir araştırma üniversitesi. Mühendislik alanında öğretim üyesi başına düşen patent sayısında öncü. 

<strong>TÜBİTAK’tan 10 Yılda 10 milyon TL destek alan ilk 10 üniversite arasında</strong>
Özyeğin Üniversitesi, 1. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Desteği almaya hak kazanan ilk 10 üniversite içinde yer aldı. Toplam değeri 10 milyon TL olan TTO desteğinden 10 yıl boyunca yararlanacak. 

<strong>Öğretim Üyesi Başına AB Proje Sayısı sıralamasında üçüncü</strong>
Özyeğin Üniversitesi, 2012’de Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı’nda “Öğretim Üyesi Başına AB Proje Sayısı sıralamasında üçüncü sıraya yerleşerek büyük bir başarıya
imza attı. Toplam Proje Sayısına Göre” de “en başarılı ilk on üniversite” arasında. 

<strong>Akademik yayınlar sıralamasında dünyada ilk 200’e giren iki Türk üniversitesinden biri</strong>
ABD’deki University of Texas at Dallas’ın yaptığı bir araştırmaya* göre, dünyanın en prestijli 24 işletme dergisinde 2009 yılından bu yana yer alan akademik yayınlar sıralamasında, dünyada ilk 200’e giren iki Türk üniversitesinden biri Özyeğin Üniversitesi. 

<strong>*http://jindal.utdallas.edu/the-utd-top-100-business-school-research-rankings/</strong> 

<strong>Sporda Türkiye şampiyonu</strong>
Özyeğin Üniversitesi’nin 23 spor takımı 2013-2014 sezonunda 14 kupa, 50’nin üzerinde madalya aldı. Lisans programlarına kayıtlı olan öğrencilerden, olimpik popüler spor branşlarında milli sporcu olan, kulüplerarası ve Üniversite Sporları Federasyonu yarışmalarında aktif olarak sporculuğunu devam ettirenlere spor bursu sağlanıyor. 

<strong>Yepyeni, çevreci kampüs </strong>
Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy’ de bulunan Türkiye’nin ilk LEED Gold Sertifikası’na sahip kampüsünde, toplam 220 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlıyor. 

<strong>13.000 m2’lik spor merkezi</strong>
Çekmeköy Kampüsü’nde bulunan spor merkezi; 1.200 seyirci kapasitesine sahip 1.500 m2’lik kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve 450 m2’lik fitness salonu ile Özyeğin öğrencilerine sporla iç içe bir yaşam sunuyor.   

<strong>1.900 kişilik, ev sıcaklığında yurtlar</strong>
1.900 kişilik yurt binası, öğrencilerin kendilerini evlerinde hissedecekleri şekilde hizmet veriyor. 1- 4 kişiye kadar oda seçenekleri, ücretli çamaşırhane, etüt salonları, dinlenme ve misafir kabul salonu, TV salonu, kafeterya, revir bulunuyor. Kamera sistemi, merkezi ısınma, devamlı sıcak su, güvenlik, ambulans hizmeti ve kablosuz internet erişimi de yurdun sağladığı diğer imkânlar. 

<strong>Akademik programlar</strong>
Özyeğin Üniversitesi hali hazırda,  5 Fakülte ve 3 Yüksekokul çatısı altında toplamda 23 Lisans Programı ile eğitim veriyor. 2013-2014 Akademik Yılında mevcut pogramlarına ek olarak, Uluslararası İlişkiler (İngilizce), Mimarlık (İngilizce), Endüstri Ürünleri Tasarımı (İngilizce), İletişim Tasarımı (İngilizce),  İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Lisans programlarını açtı.<ref>http://www.ozyegin.edu.tr/ADAYLAR/Kesfet/Ozyegin-Cunku</ref>


== Kaynakça ==
== Kaynakça ==

Sayfanın 12.02, 31 Ocak 2014 tarihindeki hâli

Özyeğin Üniversitesi
Dosya:Özyeğin Üniversitesi Logosu.jpg
Kuruluş2007
Eğitim dil(ler)iİngilizce
RektörProf. Dr. Esra Gençtürk
KonumÖzyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mah. Orman Sok. 34794 Çekmeköy - İSTANBUL
Web sitesihttp://www.ozyegin.edu.tr

Özyeğin Üniversitesi, 18 Mayıs 2007 tarih ve 26526 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 5656 sayılı kanunla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından İstanbul'da kurulmuş vakıf üniversitesidir.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2013 yılı Girişimcilik ve Yenilikçilik endeksinde Türkiye'nin en iyi 7. üniversitedir.[3]

Özyeğin Çünkü

Özyeğin Üniversitesi, fark yaratacak, dünyayı değiştirmenin peşinde bireyler yetiştiriyor 

Öğrencilerine yeni ufuklar açan, sunduğu olanaklarla öğrencilerinin yetkinliklerini keşfetmesini sağlayan Özyeğin Üniversitesi, mezunlarının farklılaşarak diğerlerinden önde olmasını hedefliyor. İş dünyası için donanımlı hale gelmeleri, birkaç dil bilmeleri, sosyal aktivitelerle yeni yetkinlikler edinmeleri, bunları geliştirmeleri, mezun olmadan önce değişim programları ya da staj olanaklarıyla yurt dışına çıkarak global bir vizyon edinmeleri için Özyeğin öğrencilerine kapsamlı bir öğrenim programı uygulanıyor. 

Özyeğin öğrencileri kariyer yönlendirmesi ile birkaç adım önde  Özyeğin Üniversitesi, yenilikçi eğitim modeliyle öğrencilerini iş hayatına çok iyi hazırlıyor. ÖzÜ öğrencileri okurken çalışmaya, yazları staj yapmaya ve kariyerlerini şekillendirmeye başlıyorlar. Girişimci öğrenciler ilk şirketlerini kuruyor;  profesyonel gelişim ekibinden kariyer danışmanlığı alabiliyorlar. 

30 ülkeden 80’den fazla üniversiteyle işbirliği Özyeğin Üniversitesi aralarında ABD, Kanada, Avustralya ve çok sayıda Avrupa üniversitesinin de olduğu 30 ülkeden 80’in üzerinde kurumla işbirliklerine sahip. 

“Girişimciler” yetiştiriyor Özyeğin Üniversitesi, her öğrencisinin iş kurmasını beklemese de; tüm mezunlarının derslerde ve gerçek dünyada kazandığı donanım ve deneyimler ile çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratma arzusu ve azmi ile mezun olmasını hedefliyor. Sadece “profesyoneller” değil, girişimciler yetiştiriyor. 

Uluslararası, güçlü akademik kadro  Özyeğin Üniversitesi gelişmelere öncülük edebilen, akademik yayın, ödül ve patent sahibi öğretim üyelerine sahip. İktisadi İdari Bilimler ve Mühendislik Fakültelerin öğretim üyelerinin yüzde 60’ı dünyada ilk 100, yüzde 85’i ise ilk 200’de yer alan üniversitelerden geldi. Öğretim üyelerinden son işi yurtdışında olanların oranı %36, doktorası yurtdışından olanların oranı ise %73. 

Maddi yönden erişilebilir üniversite Özyeğin Üniversitesi, başarılı öğrencinin, şartları ne olursa olsun kaliteli eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanıyor. 5 yılda öğrencilerine 200 milyon TL karşılıksız burs sağladı. Kayıtlı öğrencilerin %84’ü burslu öğrenim görüyor. 

Yenilikçilikte ilk 10’da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın açıkladığı ‘Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksinde 2012’ de dördüncü, 2013’te yedinci olan Özyeğin Üniversitesi,  birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak ilk 10’da yer aldı. 

Araştırma üniversitesi Pek çok araştırma merkezini bünyesinde barındıran Özyeğin Üniversitesi, Türkiye'nin ekonomik ve kültürel merkezi İstanbul'da bulunan genç ve dinamik bir araştırma üniversitesi. Mühendislik alanında öğretim üyesi başına düşen patent sayısında öncü. 

TÜBİTAK’tan 10 Yılda 10 milyon TL destek alan ilk 10 üniversite arasında Özyeğin Üniversitesi, 1. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Desteği almaya hak kazanan ilk 10 üniversite içinde yer aldı. Toplam değeri 10 milyon TL olan TTO desteğinden 10 yıl boyunca yararlanacak. 

Öğretim Üyesi Başına AB Proje Sayısı sıralamasında üçüncü Özyeğin Üniversitesi, 2012’de Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı’nda “Öğretim Üyesi Başına AB Proje Sayısı sıralamasında üçüncü sıraya yerleşerek büyük bir başarıya imza attı. Toplam Proje Sayısına Göre” de “en başarılı ilk on üniversite” arasında. 

Akademik yayınlar sıralamasında dünyada ilk 200’e giren iki Türk üniversitesinden biri ABD’deki University of Texas at Dallas’ın yaptığı bir araştırmaya* göre, dünyanın en prestijli 24 işletme dergisinde 2009 yılından bu yana yer alan akademik yayınlar sıralamasında, dünyada ilk 200’e giren iki Türk üniversitesinden biri Özyeğin Üniversitesi. 

*http://jindal.utdallas.edu/the-utd-top-100-business-school-research-rankings/ 

Sporda Türkiye şampiyonu Özyeğin Üniversitesi’nin 23 spor takımı 2013-2014 sezonunda 14 kupa, 50’nin üzerinde madalya aldı. Lisans programlarına kayıtlı olan öğrencilerden, olimpik popüler spor branşlarında milli sporcu olan, kulüplerarası ve Üniversite Sporları Federasyonu yarışmalarında aktif olarak sporculuğunu devam ettirenlere spor bursu sağlanıyor. 

Yepyeni, çevreci kampüs  Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy’ de bulunan Türkiye’nin ilk LEED Gold Sertifikası’na sahip kampüsünde, toplam 220 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlıyor. 

13.000 m2’lik spor merkezi Çekmeköy Kampüsü’nde bulunan spor merkezi; 1.200 seyirci kapasitesine sahip 1.500 m2’lik kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve 450 m2’lik fitness salonu ile Özyeğin öğrencilerine sporla iç içe bir yaşam sunuyor.   

1.900 kişilik, ev sıcaklığında yurtlar 1.900 kişilik yurt binası, öğrencilerin kendilerini evlerinde hissedecekleri şekilde hizmet veriyor. 1- 4 kişiye kadar oda seçenekleri, ücretli çamaşırhane, etüt salonları, dinlenme ve misafir kabul salonu, TV salonu, kafeterya, revir bulunuyor. Kamera sistemi, merkezi ısınma, devamlı sıcak su, güvenlik, ambulans hizmeti ve kablosuz internet erişimi de yurdun sağladığı diğer imkânlar. 

Akademik programlar Özyeğin Üniversitesi hali hazırda,  5 Fakülte ve 3 Yüksekokul çatısı altında toplamda 23 Lisans Programı ile eğitim veriyor. 2013-2014 Akademik Yılında mevcut pogramlarına ek olarak, Uluslararası İlişkiler (İngilizce), Mimarlık (İngilizce), Endüstri Ürünleri Tasarımı (İngilizce), İletişim Tasarımı (İngilizce),  İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Lisans programlarını açtı.[4]

Kaynakça

  1. ^ "Kuruluş Yıllarına Göre Üniversiteler sayfası" ((Türkçe)). Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Genel Müdürlüğü resmî sitesi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2009. 
  2. ^ "İstanbul 2010 Kültür Başkenti resmi sitesi, Üniversiteler sayfası". Erişim tarihi: 27 Temmuz 2009. 
  3. ^ http://www.cnnturk.com/2013/guncel/07/08/turkiyenin.en.iyi.50.universitesi/714581.0/
  4. ^ http://www.ozyegin.edu.tr/ADAYLAR/Kesfet/Ozyegin-Cunku

Dış bağlantılar