Spenta Mainyu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Khutuck Bot (mesaj | katkılar)
k Bot: Kendine bağlantılar çıkartılıyor.
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
Eski [[Fars mitolojisi]]nde '''Spenta Mainyu''' ("kutsal ruh"), yaşamın [[tanrı]]sı ve iyi [[ışık]] olarak kişileştirilen karakter. İkiz kardeşi [[Angra Mainyu]] ([[Ehrimen]]) [[karanlık]] tanrısıdır ve aralarında sonsuz bir savaş vardır.
{{Düzenle|Nisan 2010}}


Bu dinin kitabı sayılan [[Gatalar]]'ın bir bölümünde, ikisinin de [[Ahura Mazda]]'nın oğulları olduğu anlatılır. Ne var ki, Angra Mainyu tek ve aynı tanrıya düşman olur.
Eski Fars mitolojisinde,Spenta Mainyu,("kutsal ruh") yaşamın tanrısı ve iyi ışık olarak kişileştirilmiştir.İkiz kardeşi [[Angra Mainyu]] ([[Ehrimen]]), karanlık tanrısıdır ve aralarında sonsuz bir savaş vardır.

Bu dinin kitabı sayılan [[Gatalar]]'ın bir bölümünde,ikisinin de [[Ahura Mazda]]'nın oğulları olduğu anlatılır.Ama daha arasında bir fark vardır ve [[Angra Mainyu]]tek ve aynı tanrıya düşman olur. Tek tanrının adı Spenta Mainyu kullanılmaktadır.Halen [[Ehrimen]],ikiz kardeşidir ama şimdi onların babası ilkel tanrısı[[Zurvan]]dır.
{{mitoloji-taslak}}

[[Kategori:Melekler]]

Sayfanın 14.35, 8 Aralık 2013 tarihindeki hâli

Eski Fars mitolojisinde Spenta Mainyu ("kutsal ruh"), yaşamın tanrısı ve iyi ışık olarak kişileştirilen karakter. İkiz kardeşi Angra Mainyu (Ehrimen) karanlık tanrısıdır ve aralarında sonsuz bir savaş vardır.

Bu dinin kitabı sayılan Gatalar'ın bir bölümünde, ikisinin de Ahura Mazda'nın oğulları olduğu anlatılır. Ne var ki, Angra Mainyu tek ve aynı tanrıya düşman olur.