Amine: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
k 78.182.18.113 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Théoden tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
1. satır: 1. satır:
'''Amine''' ([[Arapça]] '''آمنة بنت وهب''' , okunuşu '''Amine bint Vehb'''), [[Muhammed bin Abdullah|Muhammed]]'in annesi.
'''Amine''' ([[Arapça]] '''آمنة بنت وهب''' , okunuşu '''Amine bint Vehb'''), [[Muhammed bin Abdullah|Muhammed]]'in annesi.


Kocası [[Abdullah bin Abdulmuttalip]]'i hamileliği sırasında kaybetti. [[Muhammed bin Abdullah|Hz.Muhammed]]'in (SAV) doğumundan altı yıl sonra [[577]] yılında, kocasının mezarı ve yakınlarını ziyaret için gittiği [[Medine]]'den dönerken Ebva'da öldü ve oraya gömüldü. [[Muhammed bin Abdullah|Hz.Muhammed]]'in (SAV) annesi olduğu için İslam edebiyatında önemli bir yer taşır.
Kocası [[Abdullah bin Abdulmuttalip]]'i hamileliği sırasında kaybetti. [[Muhammed bin Abdullah|Muhammed]]'in doğumundan altı yıl sonra [[577]] yılında, kocasının mezarı ve yakınlarını ziyaret için gittiği [[Medine]]'den dönerken Ebva'da öldü ve oraya gömüldü. [[Muhammed bin Abdullah|Muhammed]]'in annesi olduğu için İslam edebiyatında önemli bir yer taşır.


{{islam-biyo-taslak}}
{{islam-biyo-taslak}}

Sayfanın 08.58, 28 Eylül 2013 tarihindeki hâli

Amine (Arapça آمنة بنت وهب , okunuşu Amine bint Vehb), Muhammed'in annesi.

Kocası Abdullah bin Abdulmuttalip'i hamileliği sırasında kaybetti. Muhammed'in doğumundan altı yıl sonra 577 yılında, kocasının mezarı ve yakınlarını ziyaret için gittiği Medine'den dönerken Ebva'da öldü ve oraya gömüldü. Muhammed'in annesi olduğu için İslam edebiyatında önemli bir yer taşır.