Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2016/12: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Hatas (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
M.Salis (mesaj | katkılar)
189. satır: 189. satır:


Merhaba. Hatırlarsanız uzunca bir süre önce Linux dağıtım vikileri için ortak içerik sağlayacak bir yazılım tanıtma sitesi açılması ile ilgili çalışmamız olmuştu. Ortak vikideki içeriği diğer vikilerde kullanırken lisans noktasında sorunlar çıkabileceğini farkettik. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı bu çalışmadan vazgeçtik. Vazgeçmiş olsak da bunun teknik olarak yapılabilirliği konusunda bize büyük yardımlarınız dokunmuştu. Biraz geç oldu ama bundan dolayı teşekkür etmek istedim :) selamlar... --[[Kullanıcı:Fsandlinux|Fsandlinux]] ([[Kullanıcı mesaj:Fsandlinux|mesaj]]) 10:56, 25 Ağustos 2013 (UTC)
Merhaba. Hatırlarsanız uzunca bir süre önce Linux dağıtım vikileri için ortak içerik sağlayacak bir yazılım tanıtma sitesi açılması ile ilgili çalışmamız olmuştu. Ortak vikideki içeriği diğer vikilerde kullanırken lisans noktasında sorunlar çıkabileceğini farkettik. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı bu çalışmadan vazgeçtik. Vazgeçmiş olsak da bunun teknik olarak yapılabilirliği konusunda bize büyük yardımlarınız dokunmuştu. Biraz geç oldu ama bundan dolayı teşekkür etmek istedim :) selamlar... --[[Kullanıcı:Fsandlinux|Fsandlinux]] ([[Kullanıcı mesaj:Fsandlinux|mesaj]]) 10:56, 25 Ağustos 2013 (UTC)

== Bagratlı hanedanı ya Bagrationi hanedanı?! ==

Sayın Vito Genovese. Şu [[Bagratlı Hanedanı|madde]] adında ortaya çıkan belirsizliğin aradan kalkması için [[Tartışma:Bagratlı Hanedanı|Tartışma]] lütfen katılabilir misiniz? -- [[Kullanıcı:M.Salis]] ([[Kullanıcı mesaj:M.Salis|mesaj]]) 13:44, 13 Eylül 2013 (UTC)

Sayfanın 13.55, 14 Eylül 2013 tarihindeki hâli

Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2016/12/Pis

Bir yıldız da sizin için!

Özgün Yıldız
Merhaba.

Hasan Cihat Örter maddesinde yapılacak değişiklik için yardımınızı rica ediyorum.

Sanatçı ile yaptığım görüşme sonrasında, vikipedi maddesindeki bazı eksiklerin giderilmesi ve gerçeği yansıtmayan kısımların kaldırılması için bir girişimde bulundum ancak vikipedi tarafından kabul edilmediğini gördüm.

Değişiklik isteğimiz hususlar: 1) 2002 yılında parasızlık nedeniyle enstrümanlarını sattığına dair bir haber sayfası maddeye eklenmiş durumda, ki bu gerçeği yansıtmayan, dost meclisinde yapılan bir şakanın ciddi zannedilmesinden ibaret asparagas bir haberdir ve sanatçı tarafından sayfasında bulunmaması gerektiği düşünülmektedir.

2) aşağıda belirtilen TV belgesellerine yapılan müziklerin de bu maddede yer alması gerektiği düşünülmektedir. • Sürgündeki Devlet, TGRT

• Adnan Menderes, TGRT

• Sultan Galiyev, TGRT

• Dünden Bugüne , TGRT

• Kıbrıs Belgeseli, Seslendiren: Müşfik Kenter, Show Tv

• Sarı Paşa Senfonisi,Belgeseli,Engin Arıcan- Bandırma

• Osmanlı'nın Doğuşu, (Yapım-Yönetim:Neşe Sarısoy, Zafer Karatay / Genel Danışman ve Kaynak Metin: Prof.Dr.Halil İnalcık) )2000-TRT

• Fatih ve Fetih, TRT

• Doğduğum Topraklar, Mübadele, TRT

• Son Tanıklar, (Yapım-Yönetim:Abdülhamit Avşar) 2003 TRT

• Ben Atatürk'ü Gördüm, (Abdülhamit Avşar),2008 TRT

• Mehmet Akif Ersoy, TRT

Bu değişikliklerin maddeye yansıtılması için yardımınızı ve bu aşamada mümkün olmaması halinde yapılması gerekenler konusunda yönlendirmenizi rica ediyorum.

Saygılarımla Ferda Ceylan (Hasan Cihat Örter asistanı)

Assist1 (mesaj) 16:52, 1 Nisan 2013 (UTC)

+ Hocam merhabalar, özgün yazılmış sağlık sitemizi OTRS gönüllüsü tartışma siteleri arasına nasıl kayıt ettirebiliriz? İlgili bazı wiki konularını değiştirirken kontrol sonrasında bu şekilde hata alıyoruz. Sevgiler hocam. Sitemiz: kadın Sağlığı Sitesi

Askeri rütbeler

Merhaba Vito. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kullanılan; "sözleşmeli er", "sözleşmeli onbaşı" ve "sözleşmeli çavuş" maddelerinin Resmi Gazete'den birebir alındığı tespit ettim. Aslında TSK'da bu isimde rütbeler bulunmamakta. Bunlar Er, Onbaşı ve Çavuş olarak geçmektedirler. Bu sayfalara gerek bulunmamaktadır. Bu nedenler ışığında belirtmiş olduğum bu üç sayfanın silinmesini öneriyorum. Bildiğim kadarıyla, Resmi Gazete'den birebir alıntı yapmak telif ihlali yaratır. Sizin görüş ve düşünceleriniz nelerdir?--Türk Süvarisi ileti 11:39, 2 Nisan 2013 (UTC)

acil yardım!

vito merhaba. hiç uzatmadan konuya giriyorum:

http://tr.wikipedia.org/wiki/L%C3%96SEV sayfasını korumaya aldıramaz mıyız. Anonim kullanıcılar feci derecede saldırmaya başladı ve ben buna sinir oluyorum! Cagan12 (mesaj) 16:00, 9 Nisan 2013 (UTC)


Yeniden merhaba, acaba şurada kararınızı belirtebilir misiniz? — Handsome128mesaj 09:45, 13 Nisan 2013 (UTC)

Kullanıcı Alsace38'in "Kürtçe" maddesinin tartışma sayfasındaki vandalizmi

Sayın Vito Genovese, kullanıcı Raspar'a (mesaj sayfasına) aşağıdakileri yazdım. Sizin de bilginiz olsun istedim; çünkü, bu konuda sizden daha önce yardım istemiştim ve yardımcı olmuştunuz. Kullanıcı Raspar'a yazdığım "mesaj" şöyle:

Sayın Raspar, Kürtçe maddesinin tartışma sayfasına "Kürtçe ya da Kürt dili: Politik bir tanımlama" başlıklı bir yorum yazmıştım. Bu yorum daha önce kimi kayıtlı ve kayıtsız kullanıcılar tarafından kerelerce silinmişti. Konuyu birkaç yöneticiye iletmiştim ve yorumumun tartışma sayfasında bulunması uygun görülmüştü. Konuyu ilettiğim yöneticilerin hepsinin adını anımsamıyorum, ancak biri Vito Genovese idi ve kendisi tartışma sayfasının (09:41, 21 Şubat 2013) kaydında görüleceği üzere, "makul ve içeriği konu aldığı iddia edilebilecek bir yorum bu. bunu silecek olursak tartışma sayfalarından binlerce yorum temizlememiz gerekir. felemenkçe tartışmalarımız ilk akla gelenler. tam zıt fikirde olsam da bu görüşe yer verilmeli." ibaresiyle, yorumuma tartışma sayfasında yer açmıştı.
Yorumum kısa süre öncesine kadar tartışma sayfasındaydı. Ancak, Alsace38 adlı kullanıcı tarafından, kişisel görüşlerine uymadığı gerekçesiyle silinmiş. Silme gerekçesini de şöyle yazmış: "Kürt dili yokdur dimek, politik propagandadir. Kürt dili asiretler arasinda toplanan kelimelerle olusan bir dil söylemek ircilikdir!, ve vikipedia'da bu tür tartismalar yasak!"
Alsace38 adlı kullanıcı yorumuma YASAK koymuş! 10 yıldan uzun süredir izlediğim ve katkıda bulunmaya çalıştığım Vikipedi'de daha önce böyle buyurgan bir ifadeyle karşılaşmamıştım. Sanırım bu kullanıcın yapması gereken, tartışma sayfasının kuralları gereğince, yorumumu eleştirmek, tartışmak olmalıydı. Bu konuya dikkatinizi çekmek istedim. Umarım yorumum Vito Genovese ve diğer yöneticilerin daha önce uygun gördüğü biçimde gene tartışma sayfasında yer alır. Bunu sağlarsanız, sevinirim.
Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

İlgileneceğinizi umuyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar dileklerimle. (88.227.227.16 00:53, 19 Nisan 2013 (UTC))

-----------
Sayın Vito Genovese, bence ortada bir yanlış vardır; bunu herhangi sağduyulu bir kullanıcı ya da yönetici kolaylıkla düzeltebilir, diye düşünüyorum. Size, konuyla ilgili şunları da söylemek istiyorum:
Vikipedi'nin "Özgün araştırmalara yer vermemek", yani "Vikipedi'de özgün araştırmalar veya özgün düşünceler yayınlanmaz." politikasının "tartışma sayfalarındaki her türden kişisel görüşün silinmesi" biçiminde yorumlanabileceğini sanmıyorum. Bunun bir sınırı ve düzeyi olmalı. Kürtçe maddesi üzerinde hiçbir değişiklik yapmış değilim. Yapmış olsaydım, karşılaştığım tutuma hak verirdim. Yalnızca, tartışma sayfasında, başkalarınca savunulan ve benim de savunduğum bir görüşün varlığını belirttim. Bundaki amacım, Vikipedistler'in maddeyi tarafsızlaştıracak ve bu yolda geliştirilmesini sağlayacak bir araştırma içinde olmalarını sağlamaktı. Örneğin, gene Alsace38 adlı kullanıcı tarafından, tartışma sayfasında yer alan Özgür Erdem'in Türk Solu'nda yayımlanan "Kürt sorunu neden ve nasıl yaratıldı?" başlıklı yazısının "Üçüncü uydurma: Kürt dili ve uygarlığı" alt başlığının linki de " Türk solu'nun politik propagandasini yapmayin lütfen" denilerek silinmiş. Bir bağlantı adresine bile katlanılamamış.
Özgür Erdem yazısında şöyle söylüyor: "... Kürtlerden bir azınlık yaratma hatta daha ileri giderek bir Kürt milleti yaratma niyetlerinin temel hedeflerinden biri Kürt dilinin varlığını kanıtlamaktır. Kürt dili Kürt etnik varlığının kanıtlanması için olmazsa olmazlardan birisi olduğu için de Kürdoloji araştırmalarının üzerinde en çok yoğunlaştığı konuların başında Kürt dili gelmektedir. / Ancak Kürtçe yapısal olarak incelendiğinde ağırlıklı olarak Farsça ve biraz da Türkçeden esinlenerek oluşmuş bir dildir. Gerek gramer açısından gerek kullanılan sözcüklerin kökeni açısından bakıldığında Kürtçenin özgün bir dil olduğunu söylemek mümkün değildir. / St. Petersburg Akademisi’nin yayınladığı 8528 kelimelik Kürtçe-Rusça-Almanca sözlük’te Kürtçede 3000 Halis Türkçe, 2000 Türkçeleşmiş, 1240 Zint, 1030 eski Pehlevice, 108 Gildani ve 60 Kafkas Türkçesi kelime yeraldığı belirtilirken Kürtçenin sadece 300 kelimesi mahalli Kürtçe olarak adlandırılmaktadır. / Ancak Kürtçeden bahsettiğimizde bugün Kürtçe adı altında birbirinden oldukça farklı ve kendi içinde bile anlaşamayan çeşitli lehçeler olduğunu görmekteyiz. Kırmanç, Sorani ve Zazaca lehçelerinin her biri farklı yapısal özelliklere sahiptir. / Kaldı ki Zazaca’nın Kürtçe ile ilgisinin bulunmadığı birçok dilbilimcinin hemfikir olduğu bir görüştür. Bu farklı lehçelerin kullanıldığı Türkiye, İran, Irak gibi bölgelerde ortak bir iletişim dilinden sözetmek mümkün değildir. / Kürtçü tezler bu konuda egemen devletlerin Kürt dilinin gelişimini engellediğini söyleyerek tartışmayı geçiştirmeye çalışmaktadırlar ancak ortada sadece dilin gelişimi açısından bir sorun yoktur. Daha çok birbiriyle hiçbir yapısal benzerlik taşımayan farklı lehçeler sözkonusudur. / Buna rağmen ortak bir Kürt dili yaratmak maksadıyla bu farklı lehçeler bir dilin parçaları olarak tarif edilmekte ve olmayan bir dil uydurulmak istenmektedir. / Ancak Kürtçenin gerçek bir dil olmadığı yine tarihsel seyri göz önüne alanarak görülebilir. Köklü bir dil herşeyden önce yazılı birtakım eserler, edebi metinler, destan ve söylenceler bırakmak zorundadır. Dil bir süre sonra ortadan kalksa bile bu ürünler ışığında onun tarihsel gelişimini ve varlığını kanıtlamak mümkündür." (Şu linke bakın: (Linki: http://www.turksolu.org/59/kahramanoglu59.htm))
Bu satırları, Kürtçe'nin politik bir tanımlama/nitelendirme olduğu görüşünü yalnız benim dile getirmediğimi örneklemek için aktardım. Zamanı çok geniş biri kişi değilim. Kuşkusuz piyasada, bu ve benzeri görüşleri dile getiren kitaplar ya da kitap bölümleri ya da dergilerde yayımlanmış makaleler vardır. Belki, yabancı araştırmalar ve makaleler de vardır. Örneğin, diyelim Fransızca böyle bir makale varsa, bunu ben bilemem (çünkü Fransızca bilmiyorum), ama bilen ve konuyla ilgilenen bir Vikipedist bu gibi kaynaklar olabileceğini düşünüp araştırabilir ve bulabilir... Kısaca, tartışma sayfasında yazdıklarımla, yalnızca göz ardı edilen bir görüşün varlığına işaret ederek, Kürtçe maddesinin tarafsızlaşmasına, farklı görüşlere yer verilmesiyle tarafsız biçimde geliştirilmesine yardımcı olmak istedim.
Kürtçe maddesi bozuk bir dille yazılmışken, yazım yanlışları varken ve örneğin Remco Bouckaert adında bir bilgisayar mühendisine yakıştırılan görüşleri bile barındırırken, tartışma sayfasındaki bir yorumumun siliniyor olması neye bağlanabilir? Kürtçe maddesinde şöyle deniyor: "Yeni Zelanda′da ki Auckland Üniversitesinden Reco Bouckaert'ın başkanlık ettiği uluslararası dil bilimciler topluluğunun yaptığı araştırmalar sonucu vardığı bilgilere göre Kürtçe diğer İrani dillerle birlikte 4 bin yıl önce ortaya çıkmış (Avesta dili) ve en az 1500 yıl önce de diğer İrani dillerden ayrılmıştır.Yine aynı araştırmaya göre Hint-Avrupa dil ailesinde İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Hintçe, Portekizce, Rusça ve İtalyanca'yı da kapsayan daha geniş dil grubu(bilinmeyen bir zamanda bilinmeyen bir dil)ise 9 bin yıllık bir geçmişe sahiptir." Remco Bouckaert'in "uluslarararsı dilbilimciler topluluğu başkanı" olduğu nerede yazıyor? Böyle bir bilim topluluğu var mı, gerçekten? Bunlar, tartışma sayfasında değil, Kürtçe maddesinde yazıyor. Yazan da ben değilim. (Anılan çalışma için şu linke bakın: http://www.auckland.ac.nz/uoa/home/news/template/news_item.jsp?cid=513354) Linkini verdiğim sayfada Remco Bouckaert için "computer scientist" yazıyor. Maddede adı bile yanlış yazılmış bu kişi, yalnızca bir "Research Fellow" ve "Bioinformatics" konusunda çalışıyor. (Şu linke bakın: http://www.cs.auckland.ac.nz/our_staff/profile.php?id=rbou019) (Kaldı ki, "research fellow" olmak da öyle matah birşey değil; ben de doktora çalışmamdan sonra yurtdışındaki birkaç üniversitede "research fellow" oldum. Çok mu önemli?) Çalışma da öyle "uluslararası dilbilimciler topluluğu" tarafından yapılmamış; Auckland Üniversitesi'nden bir grubun Science dergisinde yayımladığı bir çalışma. "Bilinmeyen bir zamanda bilinmeyen bir dilin 9 bin yıllık bir geçmişi" olduğu da söylenmiyor. (Zaten, bilinmeyen bir dilin geçmişi de bilinemez; "9 bin yıllık" olduğu nerden biliniyor? Çünkü maddeye bu satırları ekleyen kişi tarafından Kürtçe'ye ve Kürtler'e çok eski bir tarih bahşedilmek isteniyor.) Ayrıca, bu çalışmadan maddede yanlış ve taraflı söz edilmiş. Link'te yazılanları okursanız, anlayacaksınız. Ayrıca, Rusça'nın İrani dillerden olmadığı, bir Slav dili olduğu bile dikkate alınmamış... Araştırma yanlış yorumlanmış, belirli bir görüş doğrultusunda çarpıtılmış.
Ya da Kürtçe maddesindeki şu ifade doğru mu: "Başlı başına tek bir dil değil, Türki diller örneğinde olduğu gibi bir çok farklı lehçeden oluşan bir dil grubudur." Şimdi, ben anadili Türkçe olan bir kişi olarak Özbekçe'yi, Tatarca'yı, Kırgızca'yı epeyce anlayabilirken (Nitekim, ABD'deyken bunu test etme şansım oldu.), Kurmançca bilen bir kişinin Soranca'yı ya da Goranice'yi bu ölçüde anlayabileceği doğru mu? Hayır. Bu dillerin yapısal benzerlikleri (Bu dillerin örneğin İngilizce'yle de yapısal benzerlikleri var.) onları gerçekten de aynı dilin (Kürtçe'nin) bir lehçesi yapmaya yeter mi? Fransızca, İngilizce, Almanca, İspanyolca vd. aynı dil ailesine mensuplar, yapısal benzerlikleri var diye, aynı dilin lehçeleri sayılabilir mi? Peki, bu görüşleri tartışma sayfasında dile getirsem, silineceklerinden hiç kuşkum yok, ama gerçekten Vikipedi'nin bir politikasını ihlal etmiş mi olurum?
Gene Kürtçe maddesinde şöyle deniyor: "Kurmanci ve Sorani ile birlikte Kelhuri jenetik kürt dil grubunu oluşturuyor. Kelhuri İran'ın batısında konuşulur. Kelhuriyi konuşanlar genelde Şia Kürtlerdir." Maddedeki Şia Kürtleri ifadesi bilimsel mi, ya da nesnel mi, öznel mi? "Şia Kürtleri" diye yazıp Google'da aratın lütfen, karşınıza şu cümleden başka birşey çıkmaz: "Goranî genelde Şia Kürtleri (Ehli Hak) tarafından konuşulmaktadır." Peki, kaynak nerede? "Şia Kürtleri" diye tanımlanmış bir Kürt topluluğu var mı? Demek ki birisi Kürtçe maddesine kafasına göre böyle eklemeler yapacak, bunlar maddede duracak, benim yorumum silinecek! Böyle şey olur mu?
Gene maddede şöyle deniyor: "Prof. Qenatê Kurdo'nun belirttiğine göre 1911'de Viyana'da yayınlanan Yezidilerin kutsal kitabı Kitab el Celve, Kürtçenin Güney lehçesiyledir." Qenatê Kurdo gerçekten profesör müdür? Hangi üniversitede profesördür? Yoksa bir Kürt edebiyatçısı mıdır? Bu kişi, Kürt tarihi ve edebiyatı hakkında bir kitap yazmış ve halen seninerler (örneğin Urfa'da) vermektedir. (Şu linke bakın: http://www.dengekurdistan.nu/arsivabere/dk-yazilar/urfada_seminer.htm) Söyledikleri doğru olabilir de, olmayabilir de; ama görüşü maddede değil, tartışma sayfasında yer alabilecek türden değil mi?
Sözü uzattığım için, kusura bakmayın. Sanırım, ne demek istediğimi anlamışsınızdır. İyi günler, iyi çalışmalar dilerim. (88.227.207.26 08:35, 20 Nisan 2013 (UTC))
-----------
Şu eklemede de bulunayım. Bir görüşün kişisel olup olmadığı nasıl saptanır? Kesin bir sınır çizmek kolay mıdır? Kürtçe tartışma sayfasına yazdığım görüş şu ikisine dayanıyor:
1. Lehçe (diyalekt), "Bir dilin tarihsel, bölgesel, siyasal nedenlerden dolayı ses, yapı ve sözdizimi özellikleriyle ayrılan kolu." demektir. Kabaca, lehçede "aynı dilin başka iki şekli" sözkonusudur. Bu, benim tanımım değildir.
2. Dilbilimin kurucusu sayılan Ferdinand de Saussure, "Genel Dilbilim Dersleri" adlı ünlü kitabında lehçe sorununu ele alırken şöyle söylüyor: "Birbirini anlamayan kişilerin değişik diller konuştuğu söylenir doğal olarak."
Bu iki maddeyi göz önüne alırsak, Kürtçe'nin lehçeleri denilen Kurmançca, Soranca, Goranice ve benzerlerinin birer lehçe olduğunu söyleyebilir miyiz? Evet, bunların aynı dilin (Kürtçe'nin) lehçeleri olduğu yerli ve yabancı pek çok "kaynakta" yazıyor. Peki, hangisinde dilbilimsel gerekçelerle ortaya konup kanıtlanıyor? Saussure'ın ve pek çok ciddi dilbilimcinin lehçe sorununu ele alırken söyledikleri "birbirini anlamayan kişilerin değişik diller konuşmaktadırlar" sözü değersiz, saçma mıdır? Bu farklı dillerin (Kurmançca, Soranca vb.) "Kürtçe" adı altında toplanmasının dilbilimsel gerekçesi nedir? Bu gerekçeyi ortaya koyan bilimsel bir kaynak gösterilebilir mi? (Kürtçe maddesinde böyle bir kaynağa gönderme var mı? Böyle bir kaynak yok ki, gönderme olsun.) Eğer birileri (dilbilimci sıfatları olsun, olmasın) "Kürtçe" diye bir dil vardır diyorlarsa, lehçeleri de vardır diyorlarsa, bunları kanıtlamaları gerekmez mi? Tersini benim mi kanıtlamam gerekiyor? İddia sahibi ben değilim ki! Ben, son derece görünür olgulardan ve herkesin bildiği tanımlamalardan yola çıkarak, "Kürtçe politik bir nitelemedir/tanımdır" diyorsam, çok mu özgün, tartışma sayfasına hiç de layık olmayan, "kişisel bir görüşü" mü dile getirmiş oluyorum? Yoksa, "Kürtçe" konusunun tartışmaya açık olduğunu mu vurgulamış oluyorum? Bu kadar birşey bile, tartışma sayfalarında söylenemeyecek ise, o sayfalar ne işe yarıyor?
Buradaki, sorunun salt Kürtçe maddesinin tartışma sayfasıyla ilgili olmadığını da göremiyor musunuz? (88.227.157.0 12:37, 20 Nisan 2013 (UTC))

Article requests

Vito, Did I ask you if you do article requests on the Turkish Wikipedia? If you said no, I'm sorry if I didn't remember. If you do take them, I have a list of articles that could be made in Turkish Thanks WhisperToMe (mesaj) 07:54, 20 Nisan 2013 (UTC)

Acil Yardım madde üzerinde çalışıyorum!

vito iyi akşamlar. http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6stebekgiller_(dizi) Maddesine Yapılan bir eklemeyi daha anlaşılır ve ansiklopedik bir hale getirmek için tablolaştırıyor um ancak yaptığım tabloda bir Madde yazıp ikinciye geçtiğimde ikinci hep yana kaymış görünüyor bunu nasıl düzeltebilirim acil yardım!

Not:yapılan eklemeyi bu düzenlemeyi yapmadan kabul etmek istemedim Karakter bilgileri girilmiş fakat çok düzensizdi. Cagan12 (mesaj) 16:20, 24 Nisan 2013 (UTC)

Osmanlı Türkçesi

Merhaba, zamanınız olduğunda tartışma sayfasındaki son açıklamaları inceleyebilir misiniz? Saygılar... --esc2003 (mesaj) 16:25, 30 Nisan 2013 (UTC)

Kısa/Öz bir soru

Merhaba sayın Vito Genovese. Önemsiz yere meşgul etmek istemiyorum sizi. Zira işleriniz çok görünüyor. Tabiri caizse kabuk değiştirmeye hazırlanıyorum. Hemen uzatmadan sorumu sorayım. Şimdiki kullanıcı adım "Cano58". Küresel hesabım var. Diyelim ki ben Türkçe Vikipedi dahil ve başta olmak üzere tüm projelerde (küresel hesap bağlamında) ismimi tek tek "Can Atakan" yaptım. Küresel hesap bozuldu, gitti. Peki yeni adım ile (Can Atakan), yeni bir küresel hesap oluşturabiliyormuyum? Zamanınız olduğunda cevap verirseniz çok mutlu olurum. Saygılarımla, --- Cano58 (mesaj) 3 Mayıs 2013, 09.58 (UTC)

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 17:17, 3 Mayıs 2013 (UTC)

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 17:17, 3 Mayıs 2013 (UTC)

Palazzo Pitti maddesine çeviri hatası

Selamlar. Palazzo Pitti maddesindeki; (Bu berbat ve ürkütücü yapının[1] inşaası için 1458 yılında Cosimo de' Medici' nin arkadaşı ve başlıca destekleyicisi Florentinli banker Luca Pitti görevlendirildi.) cümlesi (Bu berbat ve ürkütücü yapının[1] inşaası için 1458 yılında Cosimo de' Medici' nin arkadaşı ve başlıca destekleyicisi Florentinli banker Luca Pitti tarafından sipariş verilmiştir.) şeklinde olmalı. Luca Pitti mimar değil, sarayı yaptıran kişidir. Kundunozer (mesaj) 22:03, 17 Mayıs 2013 (UTC)kundunozer

Duyuru

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti

Sizi özledik Vito Genovese/Arşiv/2016/12!

Vito Genovese/Arşiv/2016/12, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, - Cano58 (mesaj) 13:03, 6 Temmuz 2013 (UTC)

Buraya kısaca önemli bir problemi belirtim. Bir bakabilir misiniz? -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 23:07, 13 Ağustos 2013 (UTC)

Teşekkür

Özgür yazılıma yapmış olduğun katkılardan dolayı

teşekkürler Vito Genovese. --Fsandlinux (mesaj) 10:56, 25 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba. Hatırlarsanız uzunca bir süre önce Linux dağıtım vikileri için ortak içerik sağlayacak bir yazılım tanıtma sitesi açılması ile ilgili çalışmamız olmuştu. Ortak vikideki içeriği diğer vikilerde kullanırken lisans noktasında sorunlar çıkabileceğini farkettik. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı bu çalışmadan vazgeçtik. Vazgeçmiş olsak da bunun teknik olarak yapılabilirliği konusunda bize büyük yardımlarınız dokunmuştu. Biraz geç oldu ama bundan dolayı teşekkür etmek istedim :) selamlar... --Fsandlinux (mesaj) 10:56, 25 Ağustos 2013 (UTC)

Bagratlı hanedanı ya Bagrationi hanedanı?!

Sayın Vito Genovese. Şu madde adında ortaya çıkan belirsizliğin aradan kalkması için Tartışma lütfen katılabilir misiniz? -- Kullanıcı:M.Salis (mesaj) 13:44, 13 Eylül 2013 (UTC)