Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Taksim Ermeni Soykırımı Anıtı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Nihan (mesaj | katkılar)
Superious (mesaj | katkılar)
22. satır: 22. satır:


* {{Kalsın}} Adı [[11 Nisan Anıtı]] olarak değiştirilsin . [http://www.pandora.com.tr/urun/11-nisan-aniti-ermenice-turkce/203651 burada bir kitap], [http://www.demokrathaber.net/tarih/11-nisan-aniti-nerede-h8414.html bir de böyle bir şey var]--[[Kullanıcı:Nihan|Boyalikus]] ([[Kullanıcı mesaj:Nihan|mesaj]]) 20:17, 16 Ağustos 2013 (UTC)
* {{Kalsın}} Adı [[11 Nisan Anıtı]] olarak değiştirilsin . [http://www.pandora.com.tr/urun/11-nisan-aniti-ermenice-turkce/203651 burada bir kitap], [http://www.demokrathaber.net/tarih/11-nisan-aniti-nerede-h8414.html bir de böyle bir şey var]--[[Kullanıcı:Nihan|Boyalikus]] ([[Kullanıcı mesaj:Nihan|mesaj]]) 20:17, 16 Ağustos 2013 (UTC)

* {{kalsın}} Ancak adının değişmesi gerek. Sonuçta bu anıt orada belirli bir süre kalmış. Adından dolayı bunu kaldırmamız doğru olmaz. Adı ve içeriği değiştirilirse kalması uygun olacaktır.[[Kullanıcı:Superious|Superious]] ([[Kullanıcı mesaj:Superious|mesaj]]) 23:10, 18 Ağustos 2013 (UTC)

Sayfanın 23.10, 18 Ağustos 2013 tarihindeki hâli

Taksim Ermeni Soykırımı Anıtı

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ciddi bir iddia ancak doğrulanabilir kaynakları kısıtlı, SAS adaylğıda dahil tartışılmalı. Bu arada KD'liği olmayabilir de.-- Lubunya 12:03, 27 Temmuz 2013 (UTC)

  • Bu arada 13 Haziran 2013 tarihinde Türkçe Vikipedi de açılan maddenin 13 gün sonra Almancası birebir çeviri ile Taksim-Völkermordmahnmal (Taksim Soykırım Anıtı) adıyla açılmış. Hususi olarak anıta verilen başlığın Türkçe'sinde Ermeni Soykırmı denilmiş. Bu arada anıtın varlığına dair kesin bir delil yok, gazete haberlerinde köşe yazarı yorumları haricinde. - Lubunya 12:10, 27 Temmuz 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin İlginçmiş, ilk defa duydum ben. Bu blogda bahsi geçiyor (güvenilir kaynak değil tabii ki de), ancak iddiaya göre böyle bir anıt varmış deniyor. Burada da aynı şekilde böyle bir iddia olduğu yazılı. Gerçek olduğu meçhul, verilen kaynaklar böyle bir iddia olduğunu söylüyor ve birbirinin tekrarı niteliğinde. Çok net söyleyebilirim ki KD değil.--RapsarEfendim? 01:18, 3 Ağustos 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gezi parkı devrim parkı, eskort eşcinseller için çark parkı vs vs. doğu ama Ermeni geçmişi olduğu çok anlamsız. Beyoğlunda toplu Türk mezarlığı bile yoktu. Mutlu 10:10, 6 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Almanca'daki kaynaklara da baktım. Kaynakları yeterli buluyorum. Ayrıca KDliği olmaması nasıl oluyor? Birkaç yıl Taksim'de bulunmuş bir anıt sonuçta. Bu madde KD değilse Vikideki maddelerin yarısını KD olmadığı için silmemiz gerekir. --Veryaz bana 15:51, 7 Ağustos 2013 (UTC)
Bulunmuş değil, bulunduğu "iddiası" olan.--RapsarEfendim? 21:40, 7 Ağustos 2013 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın öncelikle böyle bir anıt olsa bile adının bu olduğuna ilişkin hiç bir veri ve hatta iddia yok anladığım kadarıyla. bir kitabın kapağında fotosu var ve adı da 11 nisan anıtı olarak geçiyor. kaynak olarak kullanılan bir yazıda şöyle diyor: "Bir başka iddia ise, Surp Agop Mezarlığı'na 1919'da bir soykırım anıtı dikildiği yönündedir. O yıl İstanbul'da bu amaçla bir komite kurulduğu ve bir dizi anma projesi olduğu doğrudur. Ünlü Ermeni entelektüel Teotig de bu komitededir; 1915'te götürülen ve öldürülen Ermenilerin biyografilerini toplamaya ve yazmaya bu sebeple başlar. Teotig'in '11 Nisan Anıtı' adlı kitabının kapağında yer alan fotoğraftaki anıtın Surp Agop Mezarlığı'ndaki anıt olup olmadığı, maalesef bilinmiyor. Rita S. Kuyumjian'ın, Teotig ve kurulan komiteyi konu alan kitabında bu anıttan hiç bahsetmemesi, ve bugün elimizde, bu anıtın açılışı veya orada yapılan töreni gösteren hiçbir fotoğraf bulunmaması nedeniyle, bu bilgi şimdilik sadece bir iddia niteliği taşıyor." dolayısıyla Pangaltı Ermeni Mezarlığı maddesinde değerlendirilebilir. --kibele 17:06, 7 Ağustos 2013 (UTC)
Bir iddia olduğu için ve tek bir çalışmaya dayandığı için özgün araştırmaya giriyor, aktarılması cidden doğru olacak mıdır?--RapsarEfendim? 13:17, 10 Ağustos 2013 (UTC)
Protestolarla ne alakası var ki "iddia" olan bir anıtın? Protestodan çok öncelere dayanıyor bu iddia.--RapsarEfendim? 12:13, 11 Ağustos 2013 (UTC)
Alakası şu ki Ermeni anıtı ve oraların eski Ermeni mezarlığı olduğu konusu Gezi olaylarının senaryolarından (parçalarından) biriydi. Gezi olayları da daha büyük eylemlerin (eylemin ille de bir meydanda kalabalık gruplarla gerçekleştirilmesi gerekmez) senaryosunun bir parçasıydı. Fakat şimdi Gezi'yi onca kalabalığin gerçekten yüreğinin götürdüğü yere gitmesinden kaynaklanan hadise olduğuna inanma saflığını (açık yüreklilik anlamında saflığını) gösterenler çoğunlukta olduğundan, bundan bahsetmeye gelmez. Siz gördüğüm kadarıyla "kaydadeğer olmadığı, uydurma olma ihtimali yüksek olduğu için" silinmesini istiyorsunuz. Ben de "öyle değil, kalmalı" demiyorum. Bilakis, Gezi olayları maddesinin daha tarafsız, daha aydınlatıcı olması adına oraya aktarılması faydalı olur, diye düşünüyorum. Yani kaba tabirle, Gezi'de dönen dolapların biriydi bu hikaye. Uydurma olsun gerçek olsun, tarihi eski olsun yeni olsun, farketmez. Demokrasinin Demosu (mesaj) 18:03, 11 Ağustos 2013 (UTC)
Yanlış biliyorsunuz ancak. Buraya bakınız. 27 Ağustos 2011 tarihli bu yazıda "iddia" olduğu yazılı zaten. Yani bu eylemlerle ortaya atılan bir şey değil, daha önceleri de vardı. Üstte zaten bunlar belirtilmişti.--RapsarEfendim? 20:52, 11 Ağustos 2013 (UTC)
Eylemlerle ilgili ortaya atıldığını mı söyledim? Siz, "bu bir iddia ve kaydadeğer değil" diyorsunuz. Ben de buna katılıyorum. Fakat böyle bir iddianın da Gezi olaylarında kullanılmış (alet edilmiş) olması tarafıyla, "kendi başına değil fakat Gezi olayları açısından önemli" diyorum. Yani bunun kendi başına bir maddesi olmasın. Fakat Gezi olaylarından bahseden maddede buna da değinilsin, diyorum. Acaba şimdi anlatabildim mi? Demokrasinin Demosu (mesaj) 22:33, 11 Ağustos 2013 (UTC)
Evet, şimdi anlatabildiniz :) Orada bahsedilmeli; ancak bu hâliyle direkt olarak aktarılması doğru olmaz. 1-2 cümleyle bu iddia da eylemlere konu oldu gibisinden bir şeyler eklemeniz mümkün mü?Bu imzasız yazı Rapsar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Ben hiç bulaşmasam, başka biri yapsa daha iyi olur. Çünkü benim gözümde Gezi maddesini baştan aşağı yenilemek lazım ve şu anda o işe girişecek kadar bol zamana da, sağlam sinirlere de sahip değilim. Sanıyorum hiçbir zaman da olmayacağım. Demokrasinin Demosu (mesaj) 13:38, 12 Ağustos 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Çakırmsj 01:24, 16 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ancak adının değişmesi gerek. Sonuçta bu anıt orada belirli bir süre kalmış. Adından dolayı bunu kaldırmamız doğru olmaz. Adı ve içeriği değiştirilirse kalması uygun olacaktır.Superious (mesaj) 23:10, 18 Ağustos 2013 (UTC)