Banzai saldırısı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:q696497 sayfası üzerinden sağlanan 16 vikilerarası bağlantı taşınıyor
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Banzai Saldırısı''' [[II. Dünya Savaşı]] sırasında Japonların yaptığı süngü taarruzunun adıdır. Japon askerleri "''Tenno Heika Banzai!''" diye bağırarak Amerikan askerlerinin hatlarına saldırırlardı. Bu saldırılara karşı koymak zordu ama bu taarruz yüzünden [[Japon]] askerlerinin büyük kısmı daha düşmana bir mermi bile atamadan hayatını kaybediyordu. [[II. Dünya Savaşı]]'nın en büyük Banzai saldırısı [[Saipan Muharebesi]] sırasında yapılmıştır ve başarısızlıkla sonuçlanmıştır.
'''Banzai Saldırısı''' [[II. Dünya Savaşı]] sırasında Japonların yaptığı süngü taarruzunun adıdır. Japon askerleri [[Tenno Heika Banzai]]'''''" (天皇陛下萬歲, "İmparator'a uzun ömürler") diye bağırarak Amerikan askerlerinin hatlarına saldırırlardı. Bu saldırılara karşı koymak zordu ama bu taarruz yüzünden [[Japon]] askerlerinin büyük kısmı daha düşmana bir mermi bile atamadan hayatını kaybediyordu. [[II. Dünya Savaşı]]'nın en büyük Banzai saldırısı [[Saipan Muharebesi]] sırasında yapılmıştır ve başarısızlıkla sonuçlanmıştır.


[[Dosya:AttuBanzai.jpg|250px|thumb|[[Aleut Adaları Seferi]] sırasında Amerikan askerleri tarafından öldürülmüş Japon askerleri]]
[[Dosya:AttuBanzai.jpg|250px|thumb|[[Aleut Adaları Seferi]] sırasında Amerikan askerleri tarafından öldürülmüş Japon askerleri]]

Sayfanın 14.28, 14 Ağustos 2013 tarihindeki hâli

'Banzai Saldırısı II. Dünya Savaşı sırasında Japonların yaptığı süngü taarruzunun adıdır. Japon askerleri Tenno Heika Banzai" (天皇陛下萬歲, "İmparator'a uzun ömürler") diye bağırarak Amerikan askerlerinin hatlarına saldırırlardı. Bu saldırılara karşı koymak zordu ama bu taarruz yüzünden Japon askerlerinin büyük kısmı daha düşmana bir mermi bile atamadan hayatını kaybediyordu. II. Dünya Savaşı'nın en büyük Banzai saldırısı Saipan Muharebesi sırasında yapılmıştır ve başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

Aleut Adaları Seferi sırasında Amerikan askerleri tarafından öldürülmüş Japon askerleri


Dış bağlantılar

Ayrıca bakınız

Dipnotlar