Kat DeLuna: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nebra (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Nebra (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
12. satır: 12. satır:
| Etkin yıllar = 2006-günümüz
| Etkin yıllar = 2006-günümüz
| Plak şirketi = Epic, Konvict Muzik
| Plak şirketi = Epic, Konvict Muzik
| İlişkili hareketler= Elephant Man, Darin, Lil Wayne, Busta Rhymes, Shaka Dee, Mr Vegas, RedOne, Lil' Kim, Akon, Shaggy
| İlişkili hareketler= [[Elephant Man]], [[Darin]], [[Lil Wayne]], [[Busta Rhymes]], [[Shaka Dee]], [[Mr Vegas]], [[RedOne]],[[Lil' Kim]], [[Akon]], [[Shaggy]]
| Web sitesi = [http://www.katdelunamusic.com www.katdelunamusic.com]
| Web sitesi = [http://www.katdelunamusic.com www.katdelunamusic.com]
}}
}}

Sayfanın 13.46, 26 Mayıs 2013 tarihindeki hâli

Kat DeLuna
Genel bilgiler
Doğum adıKathleen Emperatriz DeLuna
Doğum17 Kasım 1987 (36 yaşında)
The Bronx, New York City, New York, ABD
TarzlarDans, R&B, hip hop, pop
MesleklerŞarkıcı, Söz yazarı, Dansçı
Etkin yıllar2006-günümüz
Müzik şirketiEpic, Konvict Muzik
İlişkili hareketlerElephant Man, Darin, Lil Wayne, Busta Rhymes, Shaka Dee, Mr Vegas, RedOne,Lil' Kim, Akon, Shaggy
Resmî sitewww.katdelunamusic.com

Kathleen Emperatriz "Kat" DeLuna, (d. 17 Kasım 1987, The Bronx, New York), Dominik Cumhuriyeti kökenli ABD'li R&B şarkıcısı ve dansçı. Epic Records/GMB ve Akon'un yapım şirketi Konvict Muzik'e bağlıdır.

Aretha Franklin'i dinleyerek büyüdü. Liseye geldiğinde şarkı söylemek istediğini farkeden DeLuna, Jerry Forderhase'den vokal dersleri almaya başladı.Coquette adlı bir hip hop/R&B grubuna katılarak müzik dünyasına adım attı. Bir süre sonra solo albüm yapmaya karar verdi ve bir içecek markasının sponsorluğunda düzenlenen karaoke yarışmasına katıldı. Yarışmada Dolly Parton imzalı Whitney Houston şarkısı "I Will Always Love You"yu seslendirdi ve birinci oldu. Yarışmadan sonra Kübalı salsa sanatçısı Rey Ruiz, Kat'e kendi şarkılarını yazması gerektiğini söyledi. Kat de bunun üzerine stüdyoda daha fazla vakit geçirmeye ve yazdığı sözleri müziğe dökmeye başladı.

Epic Records'la anlaşma imzalayan müzisyen, ilk albümü 9 Lives'ı bu plak şirketinden çıkardı. RedOne prodüktörlüğünde hazırlanan albümden çıkan ilk single'ı "Whine Up" oldu. Sanatçının Elephant Man ile birlikte çalıştığı bu parça Billboard Hot 100 listesinde ilk 30'a girdi. Bu şarkıyla Kanada ve Avrupa'da da ünlenen Kat Deluna, Fransa single listesinde 9 numarada yer aldı. Albümden 2. single'ı olarak "Am I Dreaming" parçasını ve 3. single olarak Busta Rhymes destekli "Run the Show"u seçti.

Inside Out adını taşıyan ikinci albümünü 2010'da yayınladı. Yalnızca belli ülkelerde satışa çıkarılan albüm, Belçika'da 16 numaraya yükseldi. Albümden beş single çıktı. Kat DeLuna'nın üçüncü albümünün ilk single'ı "Wanna See U Dance", Ağustos 2012'de tanıtıldı. ViVa Out Loud adını taşıyacak albümün 2013 yılı içinde yayınlanması planlanmaktadır.

Diskografi

Dış bağlantılar

Şablon:Link SM