Vikipedi:Kukla şüphelileri/Biyergeyiyer: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Biyergeyiyer (mesaj | katkılar)
Kmoksy (mesaj | katkılar)
imzasız
15. satır: 15. satır:
::::::1)ilk değişikliğimi ocakta yaptım fazla yeni değil. 2)Ben bunu bilmiyordum :( {{imzasız|Biyergeyiyer|17:15, 19 Mayıs 2013‎ (UTC)}}
::::::1)ilk değişikliğimi ocakta yaptım fazla yeni değil. 2)Ben bunu bilmiyordum :( {{imzasız|Biyergeyiyer|17:15, 19 Mayıs 2013‎ (UTC)}}
::::::: Ocak ayı saldrıların yoğunlaştığı ve Facebook'tan da ("Oh Kmoksy Oh", "Ha Gerksiz", "Amadoni Amadoni" ve diğerleri) sürdürüldüğü bir dönemdir ve aynı dönemde sitemi takliden "kmoksy.blogspot.com" adlı çakma kmoksy sitesi ortaya çıkmıştır (köy çeşmesinde bir kullanıcı tarafından sitemin tartışılmaya açılmasından sonra). --[[Kullanıcı:Kmoksy|Kmoksy]] ([[Kullanıcı mesaj:Kmoksy|mesaj]]) 14:27, 19 Mayıs 2013 (UTC)
::::::: Ocak ayı saldrıların yoğunlaştığı ve Facebook'tan da ("Oh Kmoksy Oh", "Ha Gerksiz", "Amadoni Amadoni" ve diğerleri) sürdürüldüğü bir dönemdir ve aynı dönemde sitemi takliden "kmoksy.blogspot.com" adlı çakma kmoksy sitesi ortaya çıkmıştır (köy çeşmesinde bir kullanıcı tarafından sitemin tartışılmaya açılmasından sonra). --[[Kullanıcı:Kmoksy|Kmoksy]] ([[Kullanıcı mesaj:Kmoksy|mesaj]]) 14:27, 19 Mayıs 2013 (UTC)
ilk değişikliğimi 2013 ocağında yaptım . ama hesabımı 13:30, 25 Ocak 2012 Kullanıcı hesabı Biyergeyiyer (Mesaj | Katkılar) oluşturuldu tarihinde açtım.1 yıllık süreçte vikipediyi öğrendim Buda benim şansızlığım.
:::::::: ilk değişikliğimi 2013 ocağında yaptım . ama hesabımı 13:30, 25 Ocak 2012 Kullanıcı hesabı Biyergeyiyer (Mesaj | Katkılar) oluşturuldu tarihinde açtım.1 yıllık süreçte vikipediyi öğrendim Buda benim şansızlığım. {{imzasız|Biyergeyiyer|17:37, 19 Mayıs 2013‎ (UTC)}}


==== Karar ====
==== Karar ====

Sayfanın 14.45, 19 Mayıs 2013 tarihindeki hâli

Kullanıcı:Biyergeyiyer

Kanıtlar ve iddia

Bumo (Beyiyergeyiyer) gibi Biyergeyiyer de GGOAL sayfasına katkı yapmaktadır ve iki isim arasındaki benzerlik dikkat çekicidir. İngilizce vikide en:User:Beyiyergeyiyer'in kukla olduğu tespit edilmiştir. Kullanıcı Bumo'nun sayfasında şahsıma küfür eden 64.71.32.23 ve diğer anaonim kullanıcıların da aynı kişi olması muhtemeldir. Meta'da Aguzer ile Amadoni arasındaki mesajlarda geçen "Sayın aguzer gördüğünüz gibi saldırı kuklacılık burdada bitmiyor açıkça yapıyorlar bu User:Beyiyergeyiyer kuklası muhtemelen kmoksy,eldarion ve Mskyrider in üçünden birinin kuklası olma ihtimali yüksek bir kukla hesap yani bir dakka boş durmuyorlar" sözü de bu bağlamda ele alınabilir. Ayrıca Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Aguzer 2 sayfasında Aguzer'in "kabul etmediği" Hortum Süleyman, Hortuum ve Homofobik hasapları ile Beyiyergeyiyer (< Bey'i yer Gey'i yer) adı arasında da bir bağlantı olabilir. --Kmoksy (mesaj) 17:43, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Görüşler

Her şeyden önce söz edilen kullanıcılardan Bumo ve Amadoni'yi tanımıyorum.Kullanıcı:Beyiyergeyiyer adı hoşuma gittiğinden o isime benzer bir isim yaptım ve doğal olarak o kullanıcının yaptığı değişikliklerede baktım.Bir tanesi hoşuma gitti ve o sayfayı zenginleştirdim.Bende bu yazıyı incelediğimde Beyiyergeyiyer'in kukla olduğunu gördüm ve bu hesabı açtığıma pişman oldum.Benim yaptığım diğer değişikliklere bakılırsa bu kullanıcıların değişikliklerine benzemediği görülür.Ben sadece sil etiketi koydum.Eğer inanmadıysanız ip denetlemesi yapabilirsiniz genede sizi çok yormayım engelleseniz de olur.Bu arada bakma fırsatım oldu Bumo ile Amadoni'nin 1 değişiklik dışında benzer bir değişikliği yok.İp lere gelince galiba proxy kullanan bir vandal. (Kullanıcı mesaj:Biyergeyiyer) 13:29, 19 Mayıs 2013 (UTC)

Dün açtığım davayı bugün gördünüz. Bu davadan nasıl haberdar oldunuz. Zira, ben dahil kimse size bu davayı haber vermedi. --Kmoksy (mesaj) 13:43, 19 Mayıs 2013 (UTC)
Haber vermemeniz sizin ayıbınız oraya girmek istemiyorum. Adımı vikipedi de arıyınca gördüm arada bir benim hakkımda konuşuyorlarsa haberdar olmak isterim ki sorunu çözebiliyim.Özür dilerim ancak size değil davranışınıza kızdım.Sizin gibi deneyimli bir kullanıcıdan bunu beklemezdim.Hizmetliler lütfen bu iyi davranışlarımı yağcılıkla ilişkilendirmeyin aslında herkesin barışça yaşaması vikipedi için en hayırlısı (Kullanıcı mesaj:Biyergeyiyer mesaj) 13:49, 19 Mayıs 2013 (UTC)
Hâlâ inandırıcı gelmiyorsunuz ve benim vikideki hareketlerim Amadoni (ve kuklaları) tarafından izlenmektedir ve garip biçimde ben vikiden el çekip uzaklaşmak istediğim her dönemde saldırılar ortaya çıkmaktadır. --Kmoksy (mesaj) 13:58, 19 Mayıs 2013 (UTC)
1)Bana bu kadar söz söylüyorsunuz ve bu saatten sonra sizi izlememi istiyorsunuz. 2)Eskiden sizi izleseydim o gün bunu fark ederdim. 3)Benim bir sayfaya katkı yapmam saldırı mıdır? — Bu imzasız görüş Biyergeyiyer (mesajkatkılar) tarafından 17:04, 19 Mayıs 2013 (UTC) (UTC) tarihinde eklenmiştir.
Vikipediyi iyi biliyorsunuz ve neyin nerede olduğunu çabuk buluyorsunuz ve bunlar yeni kullanıcı olmadığınızı gösterir. Halbuki, kukla hesaplarına benzer adla hesap açılmasına vikide kuşkulu gözle bakılır ve burada olduğu gibi o kuşku dava konusu olabilir ve siz bunu biliyor olmalısınız. --Kmoksy (mesaj) 14:11, 19 Mayıs 2013 (UTC)
1)ilk değişikliğimi ocakta yaptım fazla yeni değil. 2)Ben bunu bilmiyordum :( — Bu imzasız görüş Biyergeyiyer (mesajkatkılar) tarafından 17:15, 19 Mayıs 2013 (UTC) (UTC) tarihinde eklenmiştir.
Ocak ayı saldrıların yoğunlaştığı ve Facebook'tan da ("Oh Kmoksy Oh", "Ha Gerksiz", "Amadoni Amadoni" ve diğerleri) sürdürüldüğü bir dönemdir ve aynı dönemde sitemi takliden "kmoksy.blogspot.com" adlı çakma kmoksy sitesi ortaya çıkmıştır (köy çeşmesinde bir kullanıcı tarafından sitemin tartışılmaya açılmasından sonra). --Kmoksy (mesaj) 14:27, 19 Mayıs 2013 (UTC)
ilk değişikliğimi 2013 ocağında yaptım . ama hesabımı 13:30, 25 Ocak 2012 Kullanıcı hesabı Biyergeyiyer (Mesaj | Katkılar) oluşturuldu tarihinde açtım.1 yıllık süreçte vikipediyi öğrendim Buda benim şansızlığım. — Bu imzasız görüş Biyergeyiyer (mesajkatkılar) tarafından 17:37, 19 Mayıs 2013 (UTC) (UTC) tarihinde eklenmiştir.

Karar