Azealia Banks: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Yusufartpop (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
14. satır: 14. satır:
}}
}}


'''Azealia Amanda Banks''' (31 Mayıs 1991), bilinen adıyla '''Azealia Banks''', Amerikalı Rapçi, söz yazarı, iş kadını. New York, Harlem'li. İlk kaydı '''[[Seventeen]]''''in ardından, '''[[L8R]]''''i kaydetti ve bu şarkıyı kliplendirdi. '''Interpol''''ün '''[[Slow Hands]]''' şarkısını cover'ladıktan sonra '''[[Major Lazer]]''' ile işbirliğine gitti. 2012 yılında yayınladığı ilk Ep'si '''1991''''den '''212''' şarkısı dünya çapında tanınmasını sağladı. Bunun ardından, '''Fantasea''' adında bir Mixtape yayınladı ve bu mixtape için '''Fantasea Tour''''u düzenledi.
'''Azealia Amanda Banks''' (31 Mayıs 1991), bilinen adıyla '''[[Azealia Banks]]''', Amerikalı Rapçi, söz yazarı, iş kadını. New York, Harlem'li. İlk kaydı '''[[Seventeen]]''''in ardından, '''[[L8R]]''''i kaydetti ve bu şarkıyı kliplendirdi. '''Interpol''''ün '''[[Slow Hands]]''' şarkısını cover'ladıktan sonra '''[[Major Lazer]]''' ile işbirliğine gitti. 2012 yılında yayınladığı ilk Ep'si '''1991''''den '''212''' şarkısı dünya çapında tanınmasını sağladı. Bunun ardından, '''Fantasea''' adında bir Mixtape yayınladı ve bu mixtape için '''Fantasea Tour''''u düzenledi.


==Diskografi==
==Diskografi==

Sayfanın 08.43, 10 Mayıs 2013 tarihindeki hâli

Azealia Banks
Doğum adıAzealia Amanda Banks
Doğum31 Mayıs 1991 (32 yaşında)
New York, New York, ABD
TarzlarRap, dans, elektronik, Witch Hop
MesleklerRapçi, şarkı sözü yazarı, iş kadını,
Etkin yıllar2011–günümüz
Müzik şirketi Polydor , Interscope
Resmî siteAzealiaBanks.com

Azealia Amanda Banks (31 Mayıs 1991), bilinen adıyla Azealia Banks, Amerikalı Rapçi, söz yazarı, iş kadını. New York, Harlem'li. İlk kaydı Seventeen'in ardından, L8R'i kaydetti ve bu şarkıyı kliplendirdi. Interpol'ün Slow Hands şarkısını cover'ladıktan sonra Major Lazer ile işbirliğine gitti. 2012 yılında yayınladığı ilk Ep'si 1991'den 212 şarkısı dünya çapında tanınmasını sağladı. Bunun ardından, Fantasea adında bir Mixtape yayınladı ve bu mixtape için Fantasea Tour'u düzenledi.

Diskografi

Studio albümleri

  • Broke with Expensive Taste (2013)

Ep'leri

Mixtape'leri