Ni‘metullāh-ı Velî: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Şafiî
1. satır: 1. satır:
'''Şah Ni’metullah-i Velî ''(Nûr’ed-Dîn Kirmanî)'' ''' ''[[Ni'metullahî Tarikâtı]]'' kurucusu olan ''"Emir Nûr’ed-Dîn Ni’metullah"'' [[Suriye]]'nin [[Halep]] şehrinde 1330 yılında [[sûfi]] şeyhi Mir Abdullah'nın ailesinde dünyaya gelmiş ve [[şafii]] fıkıh mektebinin ardıcılı olmuştur. Yetişkinlik çağına geldiğinde meşhur sufî şeyhi ʿAbd-Allah Yefâ’î’nin önce müridi, daha sonra ise halifesi olmuştur. Hayatının son 25 yılını [[Kirman]] vilayetinin [[Mahan]] kentinde yaşamış, ve burada 1431 yılında vefat etmiştir.
'''Şah Ni’metullah-i Velî ''(Nûr’ed-Dîn Kirmanî)'' ''' ''[[Ni'metullahî Tarikâtı]]'' kurucusu olan ''"Emir Nûr’ed-Dîn Ni’metullah"'' [[Suriye]]'nin [[Halep]] şehrinde 1330 yılında [[sûfi]] şeyhi Mir Abdullah'nın ailesinde dünyaya gelmiş ve [[Şafiîlik|Şafiî]] fıkıh mektebinin ardıcılı olmuştur. Yetişkinlik çağına geldiğinde meşhur sufî şeyhi ʿAbd-Allah Yefâ’î’nin önce müridi, daha sonra ise halifesi olmuştur. Hayatının son 25 yılını [[Kirman]] vilayetinin [[Mahan]] kentinde yaşamış, ve burada 1431 yılında vefat etmiştir.
{{ayrıca bakınız|Ni'metullahî Tarikâtı}}
{{ayrıca bakınız|Ni'metullahî Tarikâtı}}
== Kaynakça ==
== Kaynakça ==

Sayfanın 02.07, 5 Nisan 2013 tarihindeki hâli

Şah Ni’metullah-i Velî (Nûr’ed-Dîn Kirmanî) Ni'metullahî Tarikâtı kurucusu olan "Emir Nûr’ed-Dîn Ni’metullah" Suriye'nin Halep şehrinde 1330 yılında sûfi şeyhi Mir Abdullah'nın ailesinde dünyaya gelmiş ve Şafiî fıkıh mektebinin ardıcılı olmuştur. Yetişkinlik çağına geldiğinde meşhur sufî şeyhi ʿAbd-Allah Yefâ’î’nin önce müridi, daha sonra ise halifesi olmuştur. Hayatının son 25 yılını Kirman vilayetinin Mahan kentinde yaşamış, ve burada 1431 yılında vefat etmiştir.

Kaynakça