Ayna (televizyon programı): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Théoden (mesaj | katkılar)
Gerekçe: + deneme amaçlı değişiklik
Edge05 (mesaj | katkılar)
50. satır: 50. satır:
== Ödüller ==
== Ödüller ==


Ayna programı, Türkiye’nin en çok izlenen yerli belgeseli ve Radyo-Televizyon Gazetecileri Derneği’nin "En başarılı Yaşam Programı" ödülünün sahibi. Aynı zamanda, [[Filipinler]]'i tanıtan bölümünden dolayı Filipin Büyükelçiliği tarafından kendilerine plaket verilmiştir.<ref>http://www.agbnielsen.net/</ref><ref>http://www.aynaprogrami.com/</ref>
Ayna programı, Türkiye’nin en çok izlenen yerli belgeseli ve Radyo-Televizyon Gazetecileri Derneği’nin "En başarılı Yaşam Programı" ödülünün sahibi. Aynı zamanda, [[Filipinler]]'i tanıtan bölümünden dolayı Filipin Büyükelçiliği tarafından kendilerine plaket verilmiştir.<ref>http://www.agbnielsen.net/</ref><ref>http://www.aynaprogrami.com/</ref> Uludağ Üniversitesi tarafından 8. Medya Ödülleri En İyi Bilgi, Eğitim, Kültür Programı seçilmiştir.
-Uludağ Üniversitesi 8.Medya Ödülleri En İyi Bilgi, Eğitim, Kültür Programı


== Ayrıca bakınız ==
== Ayrıca bakınız ==

Sayfanın 20.32, 10 Şubat 2013 tarihindeki hâli

Ayna
Ayna
YapımcıSamanyolu Televizyonu
AnlatıcıSaim Orhan
TürüBelgesel
Yapım yılıSeri, Türkiye
Çıkış tarih(ler)i2002
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe
Resmî sitesi

Ayna, Saim Orhan tarafından hazırlanıp sunulan ve Yurtdışı belgesel formatında Samanyolu TV' de yayınlanan bir televizyon programıdır.

Ayrıntı

Ayna programı için şu ana kadar 140'ı aşkın ülkede çekimler yapılmıştır. Program her hafta farklı bir ülkeyi tanıtmaktadır ve ülke kültürlerini, adet, gelenek ve göreneklerini, turistik köşelerini, ülke güzelliklerini ve halkının yaşantısı hakkında bilgi vermektedir.Fon müziği olarak tanıtılan ülkenin meşhur müziklerine yer verilmektedir. Programda önce gösterilen ülkenin kültürü hakkında genel bilgiler verilip, ardından o ülkede bulunan Türk okulları tanıtılmaktadır.

Ayna programı aynı zamanda bazı ilkelere de imza atmış, 1931 yılında Bulgaristan’a Hurda kâğıt fiyatına satılan arşivleri Ayna Bulgar milli kütüphanesinde bularak bu belgeleri ilk kez ekrana taşıyan program olmuştur.Yine Bosna-Hersek’te Hıristiyanların dinlerine, mallarına ve kiliselerine dokunulmaması ile ilgili Fatih Sultan Mehmet'in fermanını görüntüleyen ve bunu Türkiye’ye büyük bir gururla duyuran ilk TV programı olmuştur.

Çekim Yapılan Ülkeler

Ayna programı için çekim yapılan ülkelerden bazıları şunlardır;

ABD, Afganistan, Arnavutluk, Almanya, Angola, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Belçika, Benin, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Bosna-Hersek, Bostvana, Bulgaristan, Burkina Faso, Burma, Cezayir, Çad, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Endonezya, Etiyopya, Fas, Filipinler, Fildişi Sahilleri, Finlandiya, Fransa, Gambiya, Gana, Gine, Grönland, Güney Kore, Güney Afrika, Gürcistan, Hindistan, Hırvatistan, Hollanda, Hong Kong, İran, İsrail, İspanya, İsveç, İsviçre, İngiltere, İzlanda, Irak, Japonya, Kamboçya, Kanada, Kazakistan, Kamerun, Kenya, Kırgızistan, Kolombiya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kosova, Kuveyt, Liberya, Lüksemburg, Lübnan, Laos, Litvanya, Letonya, Macaristan, Madagaskar, Makedonya, Malezya, Mali, Malavi, Malta, Maritius, Mısır, Moğolistan, Moritanya, Maldivler, Moldova, Mozambik, Nepal, Nijer, Nijerya, Norveç, Özbekistan, Pakistan, Papua Yeni Gine, Peru, Polonya, Portekiz, Romanya, Sibirya’da Yakutistan, Tuva, Buryat Hakasya, Orta Afrika, Rusya, Şili, Senegal, Sri Lanka, Singapur, Suriye, Sudan, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tanzanya, Tayvan, Tayland, Tataristan, Tunus, Türkmenistan, Togo, Uganda, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yemen, Zanzibar, Yeni Zelanda, Kırım.

Ödüller

Ayna programı, Türkiye’nin en çok izlenen yerli belgeseli ve Radyo-Televizyon Gazetecileri Derneği’nin "En başarılı Yaşam Programı" ödülünün sahibi. Aynı zamanda, Filipinler'i tanıtan bölümünden dolayı Filipin Büyükelçiliği tarafından kendilerine plaket verilmiştir.[1][2] Uludağ Üniversitesi tarafından 8. Medya Ödülleri En İyi Bilgi, Eğitim, Kültür Programı seçilmiştir.

Ayrıca bakınız

Kaynakça

Dış bağlantılar