Yengeç (astroloji): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Xqbot (mesaj | katkılar)
k r2.7.3) (Bot: Ekleniyor: ko:게자리 (점성술)
MerlIwBot (mesaj | katkılar)
k Bot: Ekleniyor: eu:Cancer (astrologia)
50. satır: 50. satır:
[[en:Cancer (astrology)]]
[[en:Cancer (astrology)]]
[[es:Cáncer (astrología)]]
[[es:Cáncer (astrología)]]
[[eu:Cancer (astrologia)]]
[[fa:برج سرطان]]
[[fa:برج سرطان]]
[[fi:Krapu (Eläinradan merkki)]]
[[fi:Krapu (Eläinradan merkki)]]

Sayfanın 10.40, 27 Ocak 2013 tarihindeki hâli

Cancer
Zodyak SembolüYengeç
Doğum Tarihleri22 Haziran - 22 Temmuz
TakımyıldızıYengeç
Zodyak ElementiSu
Zodyak DörtlüsüÖncü
Gezegeni{{{Gezegeni}}}
Zararlı KonumSatürn
Etkili GezegeniJüpiter

Yengeç burcu, yerküreden bakıldığında, Yengeç takımyıldızı; Vaşak, Aslan, İkizler, Küçük köpek, Sextant ve Su yılanı takım yıldızları arasında yer alır. Yengeç'in içinde bulunan yıldızlardan en çok bilineni "Asellus Australlis"tir, bu yıldız 2007 yılına yaklaşık 136 ışık yılı uzaklıktadır. Bulutsuz küme halinde bulunan "Praesepe" yerküreye en yakın olanıdır.Yengeç burcu olan insanlar,gücünu Ay'dan alır.Ayın dolunay halinde olduğu zaman en güçlü oldukları zamandır.

Yengeç burcu evine ve köklerine çok bağlıdır. Herkese karşı yardımsaver ve iyi bir dinliyecidir. Güven onlar için çok önemlidir. Bu yüzden para yengeç burcu için güveni temsil eder. Yengeç burcu insanları bir sır küpüdür ve sezgileri çok kuvvetlidir. Aklına koyduğu an ondan gizlenebilecek bir sır yoktur. Vücutlarının en hassas bölegesi dizler, böbrekler, idrar kesesi ve deridir. En iyi aşçılar yengeç burcundan çıkar.

Yaşamlarındaki her konuda aşırı bir şekilde hassas, alıngan ve kuruntulu olan Yengeç'leri tanımlayan sözcük 'Hissederim' dir. Sorumluluk duyguları çok gelişmiştir.

Her işte olağanüstü olan ayrıntıcılıkları, işlerinde mükemmeliyetçiliği getirir. Ayni sorumlulukları karşılarındakilerden de beklerler. Yengeç'ler duygusallıkları ve duyarlılıkları ile tanınırlar. Çevresindeki her insandan da ayni hassasiyeti bekledikleri için, kolay geçinilir tipler değildir. İyi günlerinde neşeli, iyi kalpli, yardımsever, düşünceli ve anlayışlıdırlar. Fakat herhangi belirgin bir neden olmadan somurtkan ve alıngan olabilirler.

Yakınlarını ve arkadaşlarını çok sevmelerine karşın, bunu pek belli etmezler. Kendilerini herhangi bir şekilde inciten kişileri zor bağışlarlar ve yapılan hareketi asla unutmazlar. Yengeç'ler müziğe ve dinsel konulara karşı ilgilidirler. Sabırlı olan Yengeç'ler tartışmalardan kesinlikle hoşlanmazlar. Duygularını sessiz bir şekilde saklarlar.