Daron Malakian: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Théoden (mesaj | katkılar)
Gerekçe: gerekçesiz içerik çıkartma
Synthebot (mesaj | katkılar)
k r2.7.3) (Bot: hy:Դարոն Մալաքյան hy:Տարոն Մալաքյան olarak değiştiriliyor
100. satır: 100. satır:
[[hr:Daron Malakian]]
[[hr:Daron Malakian]]
[[hu:Daron Malakian]]
[[hu:Daron Malakian]]
[[hy:Դարոն Մալաքյան]]
[[hy:Տարոն Մալաքյան]]
[[is:Daron Malakian]]
[[is:Daron Malakian]]
[[it:Daron Malakian]]
[[it:Daron Malakian]]

Sayfanın 18.24, 5 Ocak 2013 tarihindeki hâli

Daron Malakian

Daron Vartan Malakian, 18 Temmuz 1975 tarihinde Kaliforniya, ABD'de doğan gitarist ve vokalist. Scars on Broadway grubunun kurucusu, gitaristi ve vokali; System of a Down grubunun elektro gitaristi ve back vokali.

Babası Vartan Malakian bir ressam, dansçı ve koreograf , annesi Zepur Malakian ise bir heykeltraştır.

2003 yılına kadar Ibanez sponsorluğunda özel tasarım olan "Ibanez Iceman Daron Malakian Model" (dmm1) ile sahne almıştır. Ardından Ibanez Gio serisini kullanmaya başlamıştır. Mezmerize albümünden itibaren ise Gibson SG kullanmaktadır.

Malakian, genç yaşta heavy metal müzik türü ile ilgilenmeye başladı. Van Halen, Iron Maiden, Judas Priest, Motörhead ve Ozzy Osbourne dinlemeye başladı.O her zaman davul çalmak istedi ancak ailesi, davulun sesinden ve boyutundan dolayı onu gitara yönlendirdi. Daha sonra The Beatles dinlemeye başlayan Malakian, John Lennon hayranıdır.

System Of A Down grubundaki arkadaşları Serj Tankian ve Shavo Odadjian ile aynı okulda eğitim görmüştür.Daron Malakian, 1993 yılında Serj Tankian bir araya geldi. Bu dönemde Tankian bir grupta klavye çalıyordu, Daron ise başka bir grup için gitar çalıyor ve şarkı söylüyordu. Bir araya gelmelerinden sonra basçı Dave Hakopyan ve davulcu Domingo Laraino ile Soil adlı bir grup kurdular. Daron Malakian, Soil grubunun dağılmasının ardından Serj Tankian, Shavo Odadjian ve Andy Khachaturian ile birlikte System Of A Down grubunu kurdu. Fakat 1997 yılında grupta bir değişiklik yaşandı. Grubun davulcusu Andy Khachaturian’ın ayrılması ile John Dolmayan gruba dahil oldu.

2006 yılında verdiği röportajlarda "Scars on Broadway" isimli solo albümü çalışmaları için System of a Down ile bir süreliğine yollarını ayırmıştır.Daron Malakian ve John Dolmayan'ın kurduğu Scars on Broadway'in aynı adı taşıyan ilk albümlerini 2008 yazında çıkarmıstır.6 ay Scars on Broadway turnesine devam eden Daron kişisel sebeplerden dolayı SOB un ABD turnesini iptal etmiştir.

Daron Malakian California Glendale'de oturmaktadır. Mum, Fas kilimleri,nargile, enstrüman ve kafatası koleksiyonu bulunmaktadır ve Los Angeles Angels bezbol takımı hayranıdır. 2009 halloween ında Shavo Odadjian'ın düzenlediği Shavoween Partisi'nde konsere çıkmıştır. 2011'de System Of A Down tekrar birleşmiştir ve Nürburgring, Almanya'da 5 Haziran 2011'de Rock Am Ring'de konser verilmiştir.

Özel Hayatı

Daron Malakian alkol kullanmamaktadır. Bir röportajında bu konudaki görüşünü 'Yaşamım boyunca alkol yüzünden birçok pislik gördüm ve kötülükle karşılaştım. Eskiden kullanıyordum fakat 21 yaşımdan beri kullanmıyorum.' şeklinde dile getirmiştir.[1] Malakian koyu bir Edmonton Oilers taraftarıdır. O kadar fanatiktir ki oturma odasında birçok oyuncunun imzalı forması, takımla ilgili figürler bulunmaktadır.[2]

Scars On Broadway

Malakian, System of a Down'ın 2005 yılında dağılmasından sonra 2003 yılında oluşmaya başlayan; grubun basçısı Shavo Odadjian ile birlikte Scars on Broadway adlı bir projesi olduğunu açıklamış, daha sonra Odadjian grupta yer almamış; baterist John Dolmayan gruba dahil olmuştur. Scars, 29 Temmuz 2008'de grubun adını taşıyan bir albüm yayınlamıştır. System of a Down'ın 2011'de tekrar birleşmesiyle grubun dağıldığı düşünülmekteydi, ancak Scars on Broadway, 24 Şubat 2012'de resmi sitesinden yayınladığı 'Guns Are Loaded' isimli demosuyla grubun halen aktif olduğunun ve çıkacak olan muhtemel yeni bir albümün sinyallerini verdi.

Ayrıca Malakian, 23 Ekim 2012'deki Scars On Broadway Chicago konserinde bir parçasının girişinde bir Tokat türküsü olan 'Kalenin Bedenleri'nin bir kısmını Türkçe olarak söylemiştir.

B.Y.O.B Davası

System of a Down'ın Mezmerize albümünde yer alan B.Y.O.B isimli parçanın giriş bölümünü, Scars on Broadway'in 2003 yılındaki deneme kayıtlarından oluşan Ghetto Blaster Rehearsals kayıtlarında duyabilmek mümkündür. O dönemde Scars on Broadway'in vokalistliğini üstlenen Casey Chaos, Mezmerize albümünde yer alan bu parçanın bestelenmesinde kendisinin de payı olduğunu iddia ederek Malakian'a dava açmış ve kazanmıştır. Fakat mahkeme 2010 yılında bu kararı iptal ederek Chaos'un parça üstündeki haklarını geri almıştır.[3]

Albümler

Malakian has also produced a number of albums.

Year Albüm Grup Yapımcı
1998 System of a Down System of a Down Producer, System of a Down
2001 Toxicity
2002 Steal This Album!
2004 Death Before Musick Amen Executive producer and A&R
Lynch the Weirdo Bad Acid Trip
2005 Mezmerize System of a Down
Hypnotize
2008 Scars on Broadway Scars on Broadway

Kaynaklar

Dış bağlantılar