İdrar kesesi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
TjBot (mesaj | katkılar)
k r2.7.2) (Bot: Ekleniyor: ky:Табарсык
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Gray1140.png|İdrar torbasının içini gösteren bir çizim.|thumb|250px]]
[[Dosya:Gray1140.png|İdrar torbasının içini gösteren bir çizim.|thumb|250px]]
'''İdrar kesesi''', '''sidik torbası''' veya '''mesane''', [[memeliler]]in [[anatomi]]sinde [[idrar]]ı [[böbrek]]lerden atıldıktan sonra, [[idrar çıkarma]]dan önce, depolayan organdır. [[İdrar]], idrar kesesine [[üreter]]lerce getirilir, [[üretra]] aracılığıyla atılır.İdrar kesesinde 600 ml. kadar idrar birikebilir. Kese içindeki idrar miktarı 150 ml.’ye eriştiğinde idrara çıkma hissi uyanmaktadır.idrar vücutta terk edilene kadar burda bekletilir.torba şeklinde kasdan oluşmuş bir yapıdır.idrar kesesinde genişleme özelliği vardır.
'''İdrar kesesi''', '''sidik torbası''' veya '''mesane''', [[memeliler]]in [[anatomi]]sinde [[idrar]]ı [[böbrek]]lerden atıldıktan sonra, [[idrar çıkarma]]dan önce, depolayan organdır. [[İdrar]], idrar kesesine [[üreter]]lerce getirilir, [[üretra]] aracılığıyla atılır.İdrar kesesinde 600 ml. kadar idrar birikebilir. Kese içindeki idrar miktarı 150 ml.’ye eriştiğinde idrara çıkma hissi uyanmaktadır.idrar vücutta terk edilene kadar burda bekletilir.torba şeklinde kasdan oluşmuş bir yapıdır.idrar kesesinde genişleme özelliği vardır.ANLIYORM CNM ANLIYORUM:)))))



Sayfanın 20.48, 24 Aralık 2012 tarihindeki hâli

İdrar torbasının içini gösteren bir çizim.

İdrar kesesi, sidik torbası veya mesane, memelilerin anatomisinde idrarı böbreklerden atıldıktan sonra, idrar çıkarmadan önce, depolayan organdır. İdrar, idrar kesesine üreterlerce getirilir, üretra aracılığıyla atılır.İdrar kesesinde 600 ml. kadar idrar birikebilir. Kese içindeki idrar miktarı 150 ml.’ye eriştiğinde idrara çıkma hissi uyanmaktadır.idrar vücutta terk edilene kadar burda bekletilir.torba şeklinde kasdan oluşmuş bir yapıdır.idrar kesesinde genişleme özelliği vardır.ANLIYORM CNM ANLIYORUM:)))))


İdrar kesesi “Küçük pelvis” boşluğu içinde bulunur. İdrar kesesinin dört yüzü vardır. Bunlar arka-taban yüzü, üst yüz ve iki tane de ön-alt-yan yüzlerdir.


Şablon:Link SM