Astrud Gilberto: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Pjahr (mesaj | katkılar)
commons
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Agilberto.jpg|thumb|right|Astrud Gilberto]]
[[File:Astrud Gilberto 1966.jpg|thumb|Astrud Gilberto, Amsterdam 1966]]


'''Astrud Gilberto''' ([[29 Mart]] [[1940]]) [[samba]] ve [[bossa nova]] müziğiyle tanınan [[Brezilya]]lı şarkıcı. En çok [[João Gilberto]] ve [[Stan Getz]] ile birlikte söylediği "The Girl from Ipanema" isimli şarkıyla hatırlanır.
'''Astrud Gilberto''' ([[29 Mart]] [[1940]]) [[samba]] ve [[bossa nova]] müziğiyle tanınan [[Brezilya]]lı şarkıcı. En çok [[João Gilberto]] ve [[Stan Getz]] ile birlikte söylediği "The Girl from Ipanema" isimli şarkıyla hatırlanır.

Sayfanın 07.17, 10 Aralık 2012 tarihindeki hâli

Astrud Gilberto, Amsterdam 1966

Astrud Gilberto (29 Mart 1940) samba ve bossa nova müziğiyle tanınan Brezilyalı şarkıcı. En çok João Gilberto ve Stan Getz ile birlikte söylediği "The Girl from Ipanema" isimli şarkıyla hatırlanır.

Biyografi

Astrud Gilberto, Brezilyalı bir anne ve Alman bir babanın kızı olarak Bahia`da dünyaya geldi, Rio de Janeiro`da büyüdü. 1959`da João Gilberto ile evlendi, 4 yıl sonra ABD`ye gittiler. 1964`te karı koca ve Stan Getz ile birlikte Getz/Gilberto albümünü çıkardılar Astrud bu kayda onun sesinin güzel olduğunu fark eden kocasının ısrarıyla katılmıştı.

The Girl from Ipanema isimli parçadaki başarısı Astrud`ù popüler yaptı. Albüm çıkarmaya devam etti ve "The Shadow of your Smile", "It might as Well be Spring", "Love Story", "Fly me to the Moon", "Day by Day", "Here's that Rainy Day" ve "Look to the Rainbow" gibi ünlü parçaları söyledi. Ana dili Portekizce dışında, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Fransızca ve Almanca parçalar söyledi ve kaydetti.

Uzun süre kapalı gece kulüplerinde şarkı söylemedi, büyük alanları tercih etti. 1982`de bu korkusunu yenerek gece kulüplerinde çıkmaya başladı ve çıktığı yerler dolup taştı.

1982`de oğlu Marcelo Gilberto gruba basçı olarak katıldı. "Live in New York" (1996) ve "Temperance" (1997) albümlerinin prodüksiyonuna katıldı.

Resmen emekli olmasa da 2002 yılında süresiz olarak sahnelerden uzak kalacağını açıkladı. Astrud aynı zamanda sıkı bir hayvan hakları savunucusudur.

Diskografi

Albümler

Film müzikleri

Dış bağlantılar

Şablon:Link SM