Errico Malatesta: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
3. satır: 3. satır:
{{Anarşist komünizm}}
{{Anarşist komünizm}}
{{Özgürlükçü sosyalizm}}
{{Özgürlükçü sosyalizm}}
'''Errico Malatesta''' (* [[14 Aralık]] [[1853]] Santa Maria Maggiore, Campania, [[İtalya]] — † 22 de Temmuz 1932, [[Roma]]), İtalyan [[Anarşist komünizm|anarko komünist]], aktivist yazar. İsmi [[Pierre-Joseph Proudhon]], [[Bakunin]] ve [[Peter Alexeyevich Kropotkin]] ile birlikte anılan anarşizmin büyük teorisyenlerindendir. Hayatının büyük kısmını ülkesi [[İtalya]]'dan uzakta sürgünde ve on yıldan fazla bir süreyi hapishanede geçirdi. Birçok radikal gazetede yazdı ve editörlük yaptı.
'''Errico Malatesta''' (* [[14 Aralık]] [[1853]] Santa Maria Maggiore, Campania, [[İtalya]] — † 22 de Temmuz 1932, [[Roma]]), İtalyan [[İsyancı Anarşizm|isyancı anarşist]], aktivist yazar. İsmi [[Pierre-Joseph Proudhon]], [[Bakunin]] ve [[Peter Alexeyevich Kropotkin]] ile birlikte anılan anarşizmin büyük teorisyenlerindendir. Hayatının büyük kısmını ülkesi [[İtalya]]'dan uzakta sürgünde ve on yıldan fazla bir süreyi hapishanede geçirdi. Birçok radikal gazetede yazdı ve editörlük yaptı.


{{Alıntı|
{{Alıntı|

Sayfanın 20.59, 9 Aralık 2012 tarihindeki hâli

Errico Malatesta, 1891

Errico Malatesta (* 14 Aralık 1853 Santa Maria Maggiore, Campania, İtalya — † 22 de Temmuz 1932, Roma), İtalyan isyancı anarşist, aktivist yazar. İsmi Pierre-Joseph Proudhon, Bakunin ve Peter Alexeyevich Kropotkin ile birlikte anılan anarşizmin büyük teorisyenlerindendir. Hayatının büyük kısmını ülkesi İtalya'dan uzakta sürgünde ve on yıldan fazla bir süreyi hapishanede geçirdi. Birçok radikal gazetede yazdı ve editörlük yaptı.

Anarşizm, insanın insan tarafından sömürüsünün ve tahakküm altına alınmasının ortadan kaldırılması, yani özel mülkiyet ve hükümetin ortadan kaldırılmasıdır; Anarşizm, sefaletin, hurafelerin ve nefretin yok edilmesidir. Errico Malatesta