Hindistan tarihi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
MerlIwBot (mesaj | katkılar)
k Bot: Ekleniyor: io:Historio di India
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{Hindistan Tarihi}}
{{Hindistan Tarihi}}
'''Hindistan Tarihi''', [[Hindistan]] ve çevresindeki toprakların [[Antik Çağ]]'dan günümüze kadar uzanan zamandaki olayları ve varlıkları içerir. [[Hindistan|Hindistan Cumhuriyeti]], [[Birleşik Krallık]]'tan bağımsızlığını [[1]][[5]] [[Ağustos]] [[1947]]'de ilân etmiştir. İlk [[cumhurbaşkanı]], Rajendra Prasad, ilk [[başbakan]]ı, Jawaharlal Nehru, ilk [[Danıştay]] ([[meclis]]) [[başkan]]ı ise, Harilal Jekisundas Kania'dır.
'''Hindistan tarihi''', [[Hindistan]] ve çevresindeki toprakların [[Antik Çağ]]'dan günümüze kadar uzanan zamandaki olayları ve varlıkları içerir. [[Hindistan|Hindistan Cumhuriyeti]], [[Birleşik Krallık]]'tan bağımsızlığını [[1]][[5]] [[Ağustos]] [[1947]]'de ilân etmiştir. İlk [[cumhurbaşkanı]], Rajendra Prasad, ilk [[başbakan]]ı, Jawaharlal Nehru, ilk [[Danıştay]] ([[meclis]]) [[başkan]]ı ise, Harilal Jekisundas Kania'dır.


{{Tarih-taslak}}
{{Hindistan-taslak}}
{{Hindistan-taslak}}
{{tarih-taslak}}


[[Kategori:Hindistan tarihi]]
[[Kategori:Hindistan tarihi| ]]


{{Link SM|ml}}
{{Link SM|ml}}

Sayfanın 21.37, 17 Kasım 2012 tarihindeki hâli

Şablon:Hindistan Tarihi Hindistan tarihi, Hindistan ve çevresindeki toprakların Antik Çağ'dan günümüze kadar uzanan zamandaki olayları ve varlıkları içerir. Hindistan Cumhuriyeti, Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını 15 Ağustos 1947'de ilân etmiştir. İlk cumhurbaşkanı, Rajendra Prasad, ilk başbakanı, Jawaharlal Nehru, ilk Danıştay (meclis) başkanı ise, Harilal Jekisundas Kania'dır.

Şablon:Link SM Şablon:Link KM