Son Durak (film, 2000): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Gerekçe: + reklam amaçlı değişiklik
Breogan2008 (mesaj | katkılar)
141. satır: 141. satır:
[[fi:Final Destination – viimeinen määränpää]]
[[fi:Final Destination – viimeinen määränpää]]
[[fr:Destination finale]]
[[fr:Destination finale]]
[[gl:Final Destination]]
[[hu:Végső állomás]]
[[hu:Végső állomás]]
[[id:Final Destination]]
[[id:Final Destination]]

Sayfanın 11.48, 2 Kasım 2012 tarihindeki hâli

Son Durak
Final Destination
Film afişi
YönetmenJames Wong
YapımcıGlen Morgan
Warren Zide
Craig Perry
SenaristJeffrey Reddick
William Broyles J.R
Paul Haggis
OyuncularDevon Sawa
Ali Larter
Kerr Smith
Seann William Scott
MüzikShirley Walker
Görüntü yönetmeniTom Stern
StüdyoNew Line Cinema
CinsiSinema filmi
TürüGerilim, Korku, Fantastik, Dram
RenkRenkli
Yapım yılı2000
Çıkış tarih(ler)i25 Ağustos 2000 (Türkiye)
Süre98 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe23.000.000 $
Devam filmiSon Durak 2

Son Durak (Özgün adı: Final Destination), 2000 ABD yapımı korku gerilim filmi. Gayet etkileyici efektlerle yapılmış ölüm sahneleri. Alex Browing gördüğü bir dejavu sonucu yanında altı kişiyle beraber kokunç bir kazayı atlatırlar. Ama ölüm, ölmesi gerekeni öldürecektir.

Konu

Şablon:Spoiler Bir sınıf, yıl sonu gezisi için uçakla Paris'e gidecektir. O arada öğrencilerden Alex Browning,uçağın patlayacağı gerçek ve hayal arasında bir rüya görür. Bu rüyadan çok etkilenir ve uçaktan inmek ister. Kendisine inanan ya da sırf kavga etmek için yanına yaklaşan 7 kişi daha uçaktan çıkarılır. Limanda beklerlerken uçakta bir patlama olur ve 7 kişi dışında 287 yolcu hayatını kaybeder. Kurtulanlar,aslında o kazada ölmeleri gerektiğini öğrenirler ama çok geç kalmışlardır ve hepsi teker teker ölmeye başlar.

Ölümler

Tod Waggner

(Chad Donella)

Ölümü: Asılma

Tod, banyoya girer. Banyoda işlerini halledince kapıya doğru gider. O arada ayağı suya basarak kayar ve küvete düşerken boynuna küvet üstündeki çamaşır ipine sarılır. Gözleri kanlanır,yandaki makası almaya çalışır ama eli tam yetişecekken hayatını kaybeder ve herkes, onun abisinin uçaktan çıkamadığına neden olduğunu düşündüğü için intihar ettiğini sanır.

Terry Chaney

(Amanda Detmer)

Ölümü: Büyük bir otobüsün hızla kendisine çarpması

Carter ile Alex tartışırken Terry bu durumdan rahatsız olur ve arka arka giderken onlara bunu kesmesini söyler. O sırada farketmeden yola çıkar ve büyük bir otobüs son derece hızlı bir şekilde ona çarpar ve kanlar fışkırır.

Valerie Lewton

(Kristen Cloke)

Ölümü: Bıçak Saplanması

Valerie, evinde kendine çay ısıtır ancak garip bir şey hisseder ve çayı döker. Sonra bardağına içki koyar. Bilgisayarın oradan geçince içki koyduğu bardak çatlar ve içinden içki bilgisayarın içine dökülür. Valerie çatlağı fark etmez. O arada ölüm sırasının ona geldiğini anlayan Alex koşarak Valerie'nin evine gitmeye başlar. Monitörün içine içkinin sızması sonucu monitör patlar ve bir parça Valerie'nin boynuna saplanır. Mutfağa gider ancak yere düşer. Bir havluyu almaya çalışırken bıçaklık devrilir ve bir bıçak karnına saplanır. Bu esnada bilgisayarda başlayan yangın büyümüştür. Ufak bir patlama olur ve patlamanın şiddeti ile bir sandalye Valeire'nin üzerine düşerek bıçağı daha derine iter. Bu arada Valerie hareketsiz kalır. Alex o arada kapıyı açar.Onu kurtarmaya çalışırken yangının büyüdüğünü farkeder ve ev patlamadan hemen önce evden dışarı çıkar.

Billy Hitchcock

(Seann William Scott)

Ölümü: Kafa kopması

Carter, yanına Alex, Billy ve Clear'ı alarak arabayı sürmeye başlar.Arabada tartışırlarken Carter Terry'nin ölümünden dolayı arabayı tren yoluna sürer. Alex, Billy ve Clear arabadan çıkar. O arada tren gelmektedir. Carter çıkmak istediğinde kapının açılmadığını farkeder. Alex, Carter'ı açık camdan çeker ve tren yolunun yakınındaki bir yere düşerler. Billy o arada ayağa kalkar ve konuşmaya başlar. Trenin tekerleği arabanın kaporta parçalarından birinin üstünden geçer ve parça fırlayıp Billy'nin boynuna saplanır. Billy'nin kafası kopar ve kafasız haliyle bir süre ayakta durur, ardından yere yığılır.

Carter Horton

(Kerr Smith)

Ölümü: Kocaman bir ışıklı tabelanın kendisine büyük bir hızla çarpması

Clear, Alex ve Carter Paris'e giderler. Bir restoranda yemek yemeye giderler. Alex sıranın kendisinde olduğunu fark eder ve masadan kalkar. Bir araba ve otobüs kaza yapar. Otobüs Alex'e çarpacak iken Carter onu kurtarır. O arada bir binanın tepesindeki kocaman bir tabela kopar Carter "Sıra kimde?" diye sorarken tabela ona çarpar ve film sona erer.

Alex Browning

(Devon Sawa)

Ölümü: Kafasına tuğla düşmesi

Alex, 1. Bölüm Hakan LORT

Clear Rivers

(Ali Larter)

Ölümü: Patlama

Clear, 2. bölümün finalinde hastanede olan Eugene Dix'in kapısını açar. O arada elektrik kablolarından biri aşırı oksijenden dolayı alevlenir ve bir patlama olur. Eugene Dix ve Clear patlamada ölür.

Şablon:Endspoiler


ayrıca bakınız

Şablon:Link KM