Moskova Devlet Üniversitesi: Revizyonlar arasındaki fark

Koordinatlar: 55°42′10″K 37°31′50″D / 55.70278°K 37.53056°D / 55.70278; 37.53056
Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
EmausBot (mesaj | katkılar)
MerlIwBot (mesaj | katkılar)
153. satır: 153. satır:
[[uk:Московський державний університет імені Ломоносова]]
[[uk:Московський державний університет імені Ломоносова]]
[[vi:Đại học Quốc gia Moskva]]
[[vi:Đại học Quốc gia Moskva]]
[[war:Estadohanon nga Unibersidad han Moscow]]
[[zh:莫斯科国立大学]]
[[zh:莫斯科国立大学]]

Sayfanın 04.29, 11 Ekim 2012 tarihindeki hâli

Moskova Devlet Üniversitesi
Московский государственный университет имени М. В. Ломоносова
Harita
SloganНаука есть ясное познание истины, просвещение разума
Bilim gerçeği öğrenmek ve zihnin aydınlanmasıdır.
Kuruluş1755
TürDevlet
RektörViktor Sadovnichiy
Öğrenciler47,000
KonumRusya Moskova, Rusya
Web sitesimsu.ru
Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi dış görünüşü

Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi, Rusya'nın en eski üniversitesidir.

Tarih

Moskova Üniversitesi Çariçe Elizaveta Petrovna'nın emri ile 12 Ocak 1755’de büyük Rus bilimadamı Mihail Lomonosov'un inisiyatifiyle kurulmuştur. Moskova Üniversitesi’nin kuruluş günü Rusya’da Öğrenci Günü olarak kutlanmaktadır.

Üniversitedeki öğrencilerin toplam sayısı Yüksek lisans öğrencileri dahil şu an mevcut olan rakam 40.000'dir. Zamanla yabancı uyruklu öğrencilerin sayısı da artmaktadır. Şu an 97 ülkeden 3.000 yabancı uyruklu öğrenciye eğitim vermektedir. Profesörler,öğretim ve araştırma üyeleri sayısı 8.500'dür. Üniversitenin çalışanları ve yardımcılarının sayısı ise 15.000'dir.

1755 yılında Moskova Üniversitesinin üç fakültesi vardı: Felsefe, Hukuk ve Tıp. Şuanda ise 27 fakültesi vardır: Mekanik ve Matematik, Ölçümsel Matematik ve Sibernetik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Ziraat, Temel Tıp, Tarih, Filoloji, Felsefe, Yabancı Diller, İktisat, Gazetecilik, Hukuk, Psikoloji, Sosyoloji, Asya ve Afrika Çalışmaları Enstitüsü, Halkla İlişkiler ve Sosyal Çalışmalar, Özdeksel Bilimler, Pedagoloji, Sanat, Uluslararası İlişkiler, Biomühendislik ve Bioenfermasyon, Süren Eğitim. Uluslararası Eğitim Merkezi.

Geçtiğimiz bir kaç yılda nitelikli eğitim dalları Üniversite’de kurulmuş ve hızlı bir gelişim göstermiştir. Rusya’daki eğilime uygun gelişmiş uzmanlar yetiştirmiş ve çalıştırmıştır. Sonuç olarak Üniversite lisansüstü ve doktora öğrencilerine ülkedeki en kapsamlı ve geniş olanakları sunmaktadır. 5,000’den fazla lisansüstü ve doktora öğrencisi bu alanlara kayıt olmuştur. Lisanüstü öğrencilere sunulan yeni alanlar hızla artmaktadır. Ayrıca uzmanlık enstitüleri, çalışma merkezleri ve uluslararası eğitim merkezleri bulunmaktadır. Öğretmenler ve araştırmacılar arasında eğitim kursları da çok popülerdir.

Eğitimin esas doğası bilimsel birlik çalışması, teorik ve uygulama üzerinde oturmaktadır. 500’ün üzerinde bu yolda uzmanlaşmış müfredat bulunmaktadır.

Şubeler