BlackBerry Internet Service: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
AliIsingor (mesaj | katkılar)
biraz daha açıklayalım
Loveless (mesaj | katkılar)
k r2.7.3) (Bot: Değiştiriliyor: en:BlackBerry#BlackBerry Internet Service
15. satır: 15. satır:
[[Kategori:Cep telefonları]]
[[Kategori:Cep telefonları]]


[[en:BlackBerry Internet Service]]
[[en:BlackBerry#BlackBerry Internet Service]]
[[ja:BlackBerry Internet Service]]
[[ja:BlackBerry Internet Service]]

Sayfanın 13.08, 4 Ekim 2012 tarihindeki hâli

BlackBerry Internet Service (BIS) hizmeti dünya çapında 91 ülkede, 500'ü aşkın cep telefonu operatörü tarafından kullanıcılara sunulan, güvenli bir ağ hizmetidir[1]. Cep telefonu operatörlerinin sunduğu veri paketlerinin aksine, kriptolu ve BlackBerry telefonlara özel bazı İnternet hizmetlerini içeren bir web hizmetleri çözümüdür.

BIS hizmeti kullanıcılarına POP3, IMAP, Outlook Web App gibi hizmetlere kriptolanmış erişim sağlar. BIS paketi sayesinde BlackBerry kullanıcıları RIM'in geliştirdiği özel bir push teknolojisini kullanarak kesintisiz ve anlık bir mesajlaşma altyapısını kullanırlar.

BIS hizmeti sayesinde BlackBerry kullanıcıları telefonlarına POP3 destekli 10 adet e-posta hesabı tanımlayabilmektedir. BlackBerry Internet Servisi her 15 dakikada bir e-posta hesaplarındaki iletileri BlackBerry cihazına günceller, yeni alınmış e-postaların gönderim süresiyse 3 dakika ile sınırlıdır. Bir başka deyişle, BIS sürekli sorgulama yapmaktadır, kullanıcının normal e-posta hesaplarındaki gibi gönder-al yapmasına gerek yoktur.


Kaynaklar