Guile (Street Fighter): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
Tam adı Colonel (Albay) '''William Guile''''dır. [[Amerika Birleşik Devletleri]]'nce [[M.Bison]]'a karşı ayaklanma başlatmak üzere, en yakın arkadaşı Nash ile birlikte [[Kamboçya]]'a gönderilir. Fakat [[Kamboçya]] ormanlarında uğradığı ihanet sonucu M.Bison'un adamlarınca yakalanırlar ve M.Bison'un kalesine götürülürler ve burada [[işkence]]ye maruz kalırlar. Bu olaylar sırasında Guile kaçmayı başarır fakat en sevdiği arkadaşı Nash onun kadar şanslı değildir (bazı resimlerde Guile'ın elinde görülen metal künyede Nash'a aittir). Bu olaylardan sonra Guile eskisi gibi mutlu ve hayattan zevk alan bir adam değildir. Birgün Guile savaş uçağı kullanırken (kendisi olaylardan sonra ABD Hava Kuvvetleri'nde savaş pilotu olmuştur) bir kaza sonucu kullandığı uçağın ses duvarını aşma özelliği Guile'ın vücuduna aktarılır. Guile,bu olaydan sonra kendisine bahşedilen gücün farkına varır; artık Guile'ın vücudunda yoğun titreşim birikmeleri olmaktadır ve bu özellikten sonra Guile bu titreşimleri bir enerji olarak atabilmektedir (Sonic Boom, fakat ülkemizde "Aleks Bu" olarak bilinir). Sonic Boom jet uçaklarında ses duvarını aşmak anlamına gelir ve bu esnada büyük bir patlama yaşanır. Guile bu patlamayı elleriyle kulalnarak sonic boom hareketini rakibinin üzerine uygular. Ayrıca haya yüksek mesafede zıplayarak ters tekme hareketi vardır (Flash kick, fakat buda ülkemizde, hareket esnasında havayı kestiği için jilet denilir. Ayrıca Street Fighter 4 serisinde Fei-Long Guile' ı yendiği zaman "Hakkında denilenler doğruymuş, gerçektende havayı bıçak gibi kesebiliyorsun" lafı sanki biz Türk oyunculara adanmış gibidir) Bu güçlerini farkeden Guile, M. Bison'dan Nash'in intikamını alabilmek için Street Fighter Circiut'a katılır. Artık Guile'ın hayattan alabildiği tek zevk kavga ve 1000 fit'in üzerinde uçmaktır. Fiziki olarak çok kaslı ve güçlü olan Guile'ın uzun şekilli sarı saçları ve sağ omzunda bir Amerikan bayrağı dövmesi vardır. Dövüşünü kazandıktan sonra saçlarını yukarı doğru tarar. Bazı atari salonu efsanelerinde bunun tarak değil jilet olduğu söylensede, jilet mezusu yukarıda belirtilen ters tekme hareketinden kalma bir "jilet atan adam" imajından dolayı sokak efsanesinden ileri değildir. Super Street Fighter 2 serisinde yendiğinde Nash'in künyesini boynundan çıkarır ve havaya kaldırarak amacını gösterir. 1,80cm boylarında, üzerinde yeşil bir atlet ve altında askeri pantolon vardır. Dövüş teknikleri Kickboks ve Güreş'tir. Güreş tekniklerinden dolayı rakibi Zangief gibi ense köküne atma hareketinin yanında Zangief'ten ayrı olarak rakibini havada yakalayarak ya kapıp atar yada belini kırar (bu ve bu tip teknikler kesinlikle başkalarının üzerinde denenmemelidir)
Tam adı Colonel (Albay) '''William F. Guile''''dır. [[Amerika Birleşik Devletleri]]'nce [[M.Bison]]'a karşı ayaklanma başlatmak üzere, en yakın arkadaşı Nash ile birlikte [[Kamboçya]]'a gönderilir. Fakat [[Kamboçya]] ormanlarında uğradığı ihanet sonucu M.Bison'un adamlarınca yakalanırlar ve M.Bison'un kalesine götürülürler ve burada [[işkence]]ye maruz kalırlar. Bu olaylar sırasında Guile kaçmayı başarır fakat en sevdiği arkadaşı Nash onun kadar şanslı değildir (bazı resimlerde Guile'ın elinde görülen metal künyede Nash'a aittir). Bu olaylardan sonra Guile eskisi gibi mutlu ve hayattan zevk alan bir adam değildir. Birgün Guile savaş uçağı kullanırken (kendisi olaylardan sonra ABD Hava Kuvvetleri'nde savaş pilotu olmuştur) bir kaza sonucu kullandığı uçağın ses duvarını aşma özelliği Guile'ın vücuduna aktarılır. Guile,bu olaydan sonra kendisine bahşedilen gücün farkına varır; artık Guile'ın vücudunda yoğun titreşim birikmeleri olmaktadır ve bu özellikten sonra Guile bu titreşimleri bir enerji olarak atabilmektedir (Sonic Boom, fakat ülkemizde "Aleks Bu" olarak bilinir). Sonic Boom jet uçaklarında ses duvarını aşmak anlamına gelir ve bu esnada büyük bir patlama yaşanır. Guile bu patlamayı elleriyle kulalnarak sonic boom hareketini rakibinin üzerine uygular. Ayrıca haya yüksek mesafede zıplayarak ters tekme hareketi vardır (Flash kick, fakat buda ülkemizde, hareket esnasında havayı kestiği için jilet denilir. Ayrıca Street Fighter 4 serisinde Fei-Long Guile' ı yendiği zaman "Hakkında denilenler doğruymuş, gerçektende havayı bıçak gibi kesebiliyorsun" lafı sanki biz Türk oyunculara adanmış gibidir) Bu güçlerini farkeden Guile, M. Bison'dan Nash'in intikamını alabilmek için Street Fighter Circiut'a katılır. Artık Guile'ın hayattan alabildiği tek zevk kavga ve 1000 fit'in üzerinde uçmaktır. Fiziki olarak çok kaslı ve güçlü olan Guile'ın uzun şekilli sarı saçları ve sağ omzunda bir Amerikan bayrağı dövmesi vardır. Dövüşünü kazandıktan sonra saçlarını yukarı doğru tarar. Bazı atari salonu efsanelerinde bunun tarak değil jilet olduğu söylensede, jilet mezusu yukarıda belirtilen ters tekme hareketinden kalma bir "jilet atan adam" imajından dolayı sokak efsanesinden ileri değildir. Super Street Fighter 2 serisinde yendiğinde Nash'in künyesini boynundan çıkarır ve havaya kaldırarak amacını gösterir. 1,80cm boylarında, üzerinde yeşil bir atlet ve altında askeri pantolon vardır. Dövüş teknikleri Kickboks ve Güreş'tir. Güreş tekniklerinden dolayı rakibi Zangief gibi ense köküne atma hareketinin yanında Zangief'ten ayrı olarak rakibini havada yakalayarak ya kapıp atar yada belini kırar (bu ve bu tip teknikler kesinlikle başkalarının üzerinde denenmemelidir)


1994 yılında çekilen Street Fighter filminde karakterine çok uygun olan efsanevi dövüşçü ve aktör [[Jean-Claude Van Damme]] tarafından canlandırılmıştır.
1994 yılında çekilen Street Fighter filminde karakterine çok uygun olan efsanevi dövüşçü ve aktör [[Jean-Claude Van Damme]] tarafından canlandırılmıştır.

Sayfanın 10.35, 11 Eylül 2012 tarihindeki hâli

Tam adı Colonel (Albay) William F. Guile'dır. Amerika Birleşik Devletleri'nce M.Bison'a karşı ayaklanma başlatmak üzere, en yakın arkadaşı Nash ile birlikte Kamboçya'a gönderilir. Fakat Kamboçya ormanlarında uğradığı ihanet sonucu M.Bison'un adamlarınca yakalanırlar ve M.Bison'un kalesine götürülürler ve burada işkenceye maruz kalırlar. Bu olaylar sırasında Guile kaçmayı başarır fakat en sevdiği arkadaşı Nash onun kadar şanslı değildir (bazı resimlerde Guile'ın elinde görülen metal künyede Nash'a aittir). Bu olaylardan sonra Guile eskisi gibi mutlu ve hayattan zevk alan bir adam değildir. Birgün Guile savaş uçağı kullanırken (kendisi olaylardan sonra ABD Hava Kuvvetleri'nde savaş pilotu olmuştur) bir kaza sonucu kullandığı uçağın ses duvarını aşma özelliği Guile'ın vücuduna aktarılır. Guile,bu olaydan sonra kendisine bahşedilen gücün farkına varır; artık Guile'ın vücudunda yoğun titreşim birikmeleri olmaktadır ve bu özellikten sonra Guile bu titreşimleri bir enerji olarak atabilmektedir (Sonic Boom, fakat ülkemizde "Aleks Bu" olarak bilinir). Sonic Boom jet uçaklarında ses duvarını aşmak anlamına gelir ve bu esnada büyük bir patlama yaşanır. Guile bu patlamayı elleriyle kulalnarak sonic boom hareketini rakibinin üzerine uygular. Ayrıca haya yüksek mesafede zıplayarak ters tekme hareketi vardır (Flash kick, fakat buda ülkemizde, hareket esnasında havayı kestiği için jilet denilir. Ayrıca Street Fighter 4 serisinde Fei-Long Guile' ı yendiği zaman "Hakkında denilenler doğruymuş, gerçektende havayı bıçak gibi kesebiliyorsun" lafı sanki biz Türk oyunculara adanmış gibidir) Bu güçlerini farkeden Guile, M. Bison'dan Nash'in intikamını alabilmek için Street Fighter Circiut'a katılır. Artık Guile'ın hayattan alabildiği tek zevk kavga ve 1000 fit'in üzerinde uçmaktır. Fiziki olarak çok kaslı ve güçlü olan Guile'ın uzun şekilli sarı saçları ve sağ omzunda bir Amerikan bayrağı dövmesi vardır. Dövüşünü kazandıktan sonra saçlarını yukarı doğru tarar. Bazı atari salonu efsanelerinde bunun tarak değil jilet olduğu söylensede, jilet mezusu yukarıda belirtilen ters tekme hareketinden kalma bir "jilet atan adam" imajından dolayı sokak efsanesinden ileri değildir. Super Street Fighter 2 serisinde yendiğinde Nash'in künyesini boynundan çıkarır ve havaya kaldırarak amacını gösterir. 1,80cm boylarında, üzerinde yeşil bir atlet ve altında askeri pantolon vardır. Dövüş teknikleri Kickboks ve Güreş'tir. Güreş tekniklerinden dolayı rakibi Zangief gibi ense köküne atma hareketinin yanında Zangief'ten ayrı olarak rakibini havada yakalayarak ya kapıp atar yada belini kırar (bu ve bu tip teknikler kesinlikle başkalarının üzerinde denenmemelidir)

1994 yılında çekilen Street Fighter filminde karakterine çok uygun olan efsanevi dövüşçü ve aktör Jean-Claude Van Damme tarafından canlandırılmıştır.