Pirus: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Esc2003 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Kibele (mesaj | katkılar)
kaynaksız ve muhtemelen doğru olmayan içerik çıkartıldı
1. satır: 1. satır:
'''Pirus''' (MÖ 318-MÖ 272) ([[Yunanca]]: Πύρρος) (eski [[Yunan]]) kralı. Deyim olarak kullanılan "[[Pirus zaferi]]" (Pyrrhus Victory) adını ondan alır. Roma'yı yenmeyi o kadar ister ki en sonunda bunu başarır. Ancak bu zaferi kazanmak için çok fazla asker kaybeder. Ordusu güçsüz kaldığından sonunda kendisi de fethettiği [[Sicilya]]'daki halk tarafından taşlanarak öldürülür.
{{Taraflı}}
{{Kaynaksız}}
'''Pirus''' (MÖ 318-MÖ 272) ([[Yunanca]]: Πύρρος) Antik [[İlliryalılar|İlliryalı]] (eski [[Arnavutluk]]) kralı. Deyim olarak kullanılan ''"[[Pirus zaferi]]"'' (Pyrrhus Victory) ondan geldiği düşünülür{{fact}}. Roma'yı yenmeyi o kadar ister ki en sonunda bunu başarır. Ancak bu zaferi kazanmak için çok fazla asker kaybeder. Ordusuz güçsüz kaldığından sonunda kendisi de fethettiği [[Sicilya]]'daki halk tarafından taşlanarak öldürülür. Pirus bir Yunan değil Arnavut kökenlidir{{fact}}. Bunu tarihi belgeler kanıtlamaktadır{{fact}}. Epirus bölgesi eski Arnavutluğun sınırları içindeydi.


{{Antik-Yunan-bio-taslak}}
{{Antik-Yunan-bio-taslak}}

{{soyluluk-taslak}}
{{asker-taslak}}
{{asker-taslak}}



Sayfanın 20.47, 23 Ağustos 2012 tarihindeki hâli

Pirus (MÖ 318-MÖ 272) (Yunanca: Πύρρος) (eski Yunan) kralı. Deyim olarak kullanılan "Pirus zaferi" (Pyrrhus Victory) adını ondan alır. Roma'yı yenmeyi o kadar ister ki en sonunda bunu başarır. Ancak bu zaferi kazanmak için çok fazla asker kaybeder. Ordusu güçsüz kaldığından sonunda kendisi de fethettiği Sicilya'daki halk tarafından taşlanarak öldürülür.

Şablon:Link KM Şablon:Link SM