Emmy Ödülleri: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nyxaros (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
JYBot (mesaj | katkılar)
k r2.7.1) (Bot: Değiştiriliyor: cs:Cena Emmy
73. satır: 73. satır:
[[ckb:خەڵاتی ئێمی]]
[[ckb:خەڵاتی ئێمی]]
[[co:Emmy]]
[[co:Emmy]]
[[cs:Ceny Emmy]]
[[cs:Cena Emmy]]
[[cy:Gwobr Emmy]]
[[cy:Gwobr Emmy]]
[[da:Emmy Award]]
[[da:Emmy Award]]

Sayfanın 08.18, 21 Ağustos 2012 tarihindeki hâli

Şablon:Bilgikutusu ödül

Emmy Ödülleri, Amerikan televizyon yapımlarına verilen ödüldür. Peabody Ödülleri'ne benzer; fakat ondan farklı olarak daha fazla eğlence odaklıdır.

Emmy Ödülleri birbiriyle bağlantılı fakat birbirlerinden tamamen ayrı üç kuruluş tarafından takdim edilir:

  • Academy of Television Arts and Sciences (Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi) spor dışındaki ulusal prime time eğlence programlarını;
  • National Academy of Television Arts and Sciences (Ulusal Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi) belgesel programlar ile spor, haber ve gündüz programlarını;
  • International Academy of Television Arts and Sciences (Uluslararası Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi) ise Birleşik Devletler dışında üretilmiş programları ödül almak üzere belirler.

Emmy Ödülleri arasında en iyi bilineni Primetime Emmy Ödülleri'dir. (bunlardan bazıları "Yaratıcı Sanatsal Emmy Ödülleri" ve "Gündüz Programı Emmy Ödülleri" olarak sınıflandırılır.)

Tarihçesi

İlk Emmy Ödülü 25 Ocak 1949 tarihinde Hollywood Athletic Club isimli programa verilmiştir. "Emmy" adı, eski televizyon kameralarındaki kamera tüpü için kullanılan "immy" lâkabının feminenleştirilmiş biçimiydi. Shirley Dinsdale ilk Emmy Ödül Töreni'nde ilk Emmy Ödülü'nü alma ayrıcalığına sahip olan ilk kişi oldu. Emmy Ödül heykelcikleri El Dorado, Kansas'ta bulunan El Dorado Correctional Facility adındaki özel şirket tarafından maksimum güvenlik önlemleriyle hazırlanmaktadır.

Elinde bir atom tutan kanatlı kadın heykelcikleri Emmy Ödülleri'nin ortaya çıkışının ardından televizyon akademilerinin televizyon bilim ve sanatını desteklemek ve yüceltmek hedefini simgelemeye başladı. Heykelcikteki kanatlar sanatın ilham perisini, atom ise bilimin elektronunu temsil etmektedir. Heykelcik televizyon mühendisi Louis McManus tarafından karısını model alarak dizayn edilmiştir.

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar