Pelin otu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Ben bu kızı tanıtmak için , onu çok seviyorumm
95.8.146.136 adlı kullanıcının son değişikliği reddedilerek EmausBot sürümüne (11234459) geri dönüldü
16. satır: 16. satır:
| dış_bağlantılar = {{commons-species|Artemisia absinthium}}
| dış_bağlantılar = {{commons-species|Artemisia absinthium}}
}}
}}
'''Pelin otu''' (''Artemisia absinthium''), [[papatyagiller]] (Asteraceae) familyasından [[Anadolu]]'da doğal olarak bulunan bir [[bitki]] [[tür|türü]]. 120 cm'ye kadar uzayabilen bu bitki grimsi ya da beyazımsı yeşil renkli, parçalı yapraklıdır. Itırlı bir bitkidir. Hekimlikle kullanılır. Genellikle Akdeniz bölgesinde yetişir, kırmızı çiçekleri vardır.
Pelin, çok akıllı bir kızdır. O kadar zekalıdır ki , einstein'e bile taş çıkartır. Öğretmenlerin en gözdesi olan bu kız, sınıfın 1. sidir. Herkes onu kıskanır. Birde onun en iyi arkadaşı vardır. Adı Zeynep'dir. Ha bide Tutku vardır, ama Pelin , Zeynep'i daha çok sever. Tutku ile okey falan oynar , voleybol oynar. Ama Zeynep ile daha iyi vakit geçirir. Onunla kendini daha rahat hisseder. Tutku ise kıskancın tekidir ve Pelin ve Zeynep'i kıskanır. Ben bu kadar biliyorum, bildiğiniz bir şey varsa yoruma yazabilirsinizz..


Antik çağda ilaç olarak kullanılmış olan pelin otu, absinth, absinthe, absenta olarak da bilinen [[absent]] adlı alkollü içkinin ana maddesi olarak kullanılmaktadır. Bu içki pelin otunun fermente edildikten sonra imbikten çekilmesiyle elde edilmektedir.

Dağlarda yetişen tadı acı olan bir çiçektir ve ilaç-içki yapımında kullanılır. Oldukça acı bir ottur. Pelin isminin anlamı ise güzel dokulu bitkidir.


{{temiz}}
{{temiz}}

Sayfanın 09.25, 25 Haziran 2012 tarihindeki hâli

Pelin otu
Biyolojik sınıflandırma
Âlem: Plantae
Bölüm: Magnoliophyta
(Kapalı tohumlular)
Sınıf: Magnoliopsida
(İki çenekliler)
Takım: Asterales
Familya: Asteraceae (Papatyagiller)
Alt familya: Asteroideae
Oymak: Anthemideae
Cins: Artemisia
Tür: A. absinthium
Artemisia absinthium
L.

Pelin otu (Artemisia absinthium), papatyagiller (Asteraceae) familyasından Anadolu'da doğal olarak bulunan bir bitki türü. 120 cm'ye kadar uzayabilen bu bitki grimsi ya da beyazımsı yeşil renkli, parçalı yapraklıdır. Itırlı bir bitkidir. Hekimlikle kullanılır. Genellikle Akdeniz bölgesinde yetişir, kırmızı çiçekleri vardır.

Antik çağda ilaç olarak kullanılmış olan pelin otu, absinth, absinthe, absenta olarak da bilinen absent adlı alkollü içkinin ana maddesi olarak kullanılmaktadır. Bu içki pelin otunun fermente edildikten sonra imbikten çekilmesiyle elde edilmektedir.

Dağlarda yetişen tadı acı olan bir çiçektir ve ilaç-içki yapımında kullanılır. Oldukça acı bir ottur. Pelin isminin anlamı ise güzel dokulu bitkidir.

Dış bağlantılar