Dünya Ekonomik Forumu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Luckas-bot (mesaj | katkılar)
JackieBot (mesaj | katkılar)
52. satır: 52. satır:
[[ar:المنتدى الاقتصادي العالمي]]
[[ar:المنتدى الاقتصادي العالمي]]
[[be:Сусветны эканамічны форум]]
[[be:Сусветны эканамічны форум]]
[[be-x-old:Сусьветны эканамічны форум]]
[[bg:Световен икономически форум]]
[[bg:Световен икономически форум]]
[[bm:Dunia Sɔrɔko Forobakɛnɛ]]
[[bm:Dunia Sɔrɔko Forobakɛnɛ]]

Sayfanın 19.10, 11 Mart 2012 tarihindeki hâli

Dünya Ekonomik Forumu
Harita
Kuruluş1971
TürVakıf
MerkezCologny, İsviçre
Resmî sitehttp://www.weforum.org/

Dünya Ekonomik Forumu (İngilizce:World Economic Forum (WEF)) merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde yer alan uluslararası bir vakıftır. Her yıl İsviçre'nin Davos kasabasında yapılmakta olan Dünya Ekonomik Forumu 2012 yılından itibaren Türkiye'nin İstanbul kentinde düzenlenecektir. Dünyanın en tanınmış işadamları ve siyasetçilerini biraraya getiren, dünyanın en önemli sorunlarının tartışıldığı konferanslarıyla tanınır. Forum ayrıca her yıl Çin'de Yeni Şampiyonlar Konferansı adı verilen bir konferans ve dünyanın çeşitli bölgelerinde bölgesel konferans serileri düzenlemektedir. 2008 yılında bu konferanslar arasında Avrupa ve Orta Asya, Uzak Doğu, Rusya Genel Müdürlük Masası, Afrika, Orta Doğu ve Latin Amerika bölgesel konferansları yer almıştır. 2008 yılında forum Dubai'de dünyanın 68 değişik sorununun ele alındığı ve dünya çapında 700 kadar uzmanı bir araya getiren Küresel Gündem Zirvesi'ni başlatmıştır.

Dünya Ekonomik Forumu 1971 yılında İsviçreli bir işletmecilik profesörü olan Klaus M. Schwab tarafından kuruldu.[1] Forum düzenlediği konferansların yanı sıra çeşitli araştırma raporları yayınlamakta ve üyelerinin çeşitli sektörlerdeki çalışmalarını desteklemektedir.

Kaynaklar

  1. ^ Global Institutions: The World Economic Forum – A multi-stakeholder approach to global governance, Routledge, 2007, ISBN 978-0-415-70204-1, 175 sayfa.

Dış bağlantılar

Galeri