Arkesilaos: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
5. satır: 5. satır:
==Yaşamı==
==Yaşamı==


[[Aiolis]]'de [[Pitane]]'de doğdu. [[Pitane]], [[Anadolu]]'nun kuzey [[Ege]]'de kıyılarında, [[Bergama]] ve [[Dikili]] yakınlarında bulunan günümüzün [[Çandarlı]] kasabasındaydı<ref>[[Strabon]]: ''[[Coğrafya Anadolu (Kitap XII,XIII,XIV)]]'' sayfa.74</ref>. İlk eğitimini matematikçi [[Autolykos]]'tan aldı ve onunla birlikte [[Sardis]]'e taşındı. Daha sonra [[Atina]]'da [[retorik]] öğrenimi gördü.Ardından felsefeyle ilgilendi ve önce [[Theophrastos]]'nu sonra [[Krantor]]'un düşünce disiplinine bağlandı.<ref>[[Eusebius of Caesarea]]: ''[[Praeparatio Evangelica]]'' VI</ref>
[[Aiolis]]'de [[Pitane]]'de doğdu. [[Pitane]], [[Anadolu]]'nun kuzey [[Ege]]'de kıyılarında, [[Bergama]] ve [[Dikili]] yakınlarında bulunan günümüzün [[Çandarlı]] kasabasındaydı<ref>[[Strabon]]: ''[[Coğrafya Anadolu (Kitap XII,XIII,XIV)]]'' sayfa.74</ref>. İlk eğitimini matematikçi [[Autolykos]]'tan aldı ve onunla birlikte [[Sardis]]'e taşındı. Daha sonra [[Atina]]'da [[retorik]] öğrenimi gördü.Ardından felsefeyle ilgilendi ve önce [[Theophrastos]]'nu sonra [[Krantor]]'un düşünce disiplinine bağlandı.<ref>[[Eusebius of Caesarea]]: ''[[Praeparatio Evangelica]]'' VI</ref>. [[Polemo]] ve [[Krates]]'in yakın dostu oldu ve felsefe okulunu başına geçti.Yaşadığı sürece [[Atina]]lılardan büyük saygı gördü.





Sayfanın 20.18, 27 Şubat 2012 tarihindeki hâli

Arkesilaos MÖ 315-241 yılları arasında yaşamış ve Krates'in ölümünden sonra, Akademi'nin başına geçmiş olan Yunanlı düşünür. Hem Stoacılığa hem de Epikürosçuluğa karşı çıkmış olan Arkesilaos, Pyrrhon'unki kadar radikal olmayan bir kuşkuculuğu benimsemiştir.

Yaşamı

Aiolis'de Pitane'de doğdu. Pitane, Anadolu'nun kuzey Ege'de kıyılarında, Bergama ve Dikili yakınlarında bulunan günümüzün Çandarlı kasabasındaydı[1]. İlk eğitimini matematikçi Autolykos'tan aldı ve onunla birlikte Sardis'e taşındı. Daha sonra Atina'da retorik öğrenimi gördü.Ardından felsefeyle ilgilendi ve önce Theophrastos'nu sonra Krantor'un düşünce disiplinine bağlandı.[2]. Polemo ve Krates'in yakın dostu oldu ve felsefe okulunu başına geçti.Yaşadığı sürece Atinalılardan büyük saygı gördü.


Dipnotlar

Şablon:Link SM