Ayin: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Abuk SABUK (mesaj | katkılar)
düzen ve ilave
Abuk SABUK (mesaj | katkılar)
düzen
1. satır: 1. satır:
'''Ayin''' ([[Farsça]]:آیین) ya da '''ritüel'''<ref>''[http://tdkterim.gov.tr/bts/ "ritüel."] Güncel Türkçe Sözlük. [[Türk Dil Kurumu]]. Erişim: 13 Aralık 2011.''</ref> dinî tören. Ayinler kendilerine özgü belirli [[din]]i ve [[gelenek]]sel [[ritüel]]leri kapsar, çoğunlukla [[sembol]]lerden ve ilahi kavramlardan faydalanır. Çoğu zaman [[tapınak]]larda, özel giysilerle ve bazı dinlerde özel makyajlarla yapılır. Yanlış bir kanı olarak genellikle Hristiyanlığa atfedilir. Türk Tasavvuf istilahatında kullanım alanı mevcuttur. Örneğin: Mevlevi Ayin-i Şerifi.
'''Ayin''' ([[Farsça]]:آیین) ya da '''ritüel'''<ref>''[http://tdkterim.gov.tr/bts/ "ritüel."] Güncel Türkçe Sözlük. [[Türk Dil Kurumu]]. Erişim: 13 Aralık 2011.''</ref> dinî tören. Ayinler kendilerine özgü belirli kuralları vardır. Çoğunlukla [[sembol]]lerden ve ilahi kavramlardan faydalanılır. Genellikle [[tapınak]]larda, özel giysilerle ve bazı dinlerde özel makyajlarla yapılır. Yanlış bir kanı olarak genellikle Hristiyanlığa atfedilir. Türk Tasavvuf istilahatında kullanım alanı mevcuttur. Örneğin: Mevlevi Ayin-i Şerifi.


== Kaynakça ==
== Kaynakça ==

Sayfanın 21.53, 13 Aralık 2011 tarihindeki hâli

Ayin (Farsça:آیین) ya da ritüel[1] dinî tören. Ayinler kendilerine özgü belirli kuralları vardır. Çoğunlukla sembollerden ve ilahi kavramlardan faydalanılır. Genellikle tapınaklarda, özel giysilerle ve bazı dinlerde özel makyajlarla yapılır. Yanlış bir kanı olarak genellikle Hristiyanlığa atfedilir. Türk Tasavvuf istilahatında kullanım alanı mevcuttur. Örneğin: Mevlevi Ayin-i Şerifi.

Kaynakça

  1. ^ "ritüel." Güncel Türkçe Sözlük. Türk Dil Kurumu. Erişim: 13 Aralık 2011.