Takiyettin Mengüşoğlu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Takiyettin Mengüşoğlu''' (1905-1984), Felsefi antropoloji ve değerler üzerine çalışmalar yapmış Türk [[filozof]].
'''Takiyettin Mengüşoğlu''' (1905-1984), Felsefi antropoloji ve değerler üzerine çalışmalar yapmış Türk [[filozof]].


1905 yılında [[Malatya]]'nın [[Akçadağ]] ilçesine bağlı [[Esenbey]] (Tozlu) Köyünde doğdu. Orta öğrenimini Sivas'ta tamamladı. insan dünyasında ortaya çıkan somut problemlere yaklaşan özgün bir felsefi antropoloji geliştirmiştir. İstanbul Üniversitesi'nde felsefe okuduktan sonra doktora için Almanya'ya gitti. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde profesör olarak görev yaptı. En önemli kitabı ''Felsefeye Giriş'' adlı kıtabıdır.
1905 yılında [[DİYARBAKIR]]'ın [[ERGANİ]] ilçesine bağlı [[Esenbey]] (Tozlu) Köyünde doğdu. Orta öğrenimini Sivas'ta tamamladı. insan dünyasında ortaya çıkan somut problemlere yaklaşan özgün bir felsefi antropoloji geliştirmiştir. İstanbul Üniversitesi'nde felsefe okuduktan sonra doktora için Almanya'ya gitti. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde profesör olarak görev yaptı. En önemli kitabı ''Felsefeye Giriş'' adlı kıtabıdır.


[[Kategori:1905 doğumlular]]
[[Kategori:1905 doğumlular]]

Sayfanın 10.34, 5 Aralık 2011 tarihindeki hâli

Takiyettin Mengüşoğlu (1905-1984), Felsefi antropoloji ve değerler üzerine çalışmalar yapmış Türk filozof.

1905 yılında DİYARBAKIR'ın ERGANİ ilçesine bağlı Esenbey (Tozlu) Köyünde doğdu. Orta öğrenimini Sivas'ta tamamladı. insan dünyasında ortaya çıkan somut problemlere yaklaşan özgün bir felsefi antropoloji geliştirmiştir. İstanbul Üniversitesi'nde felsefe okuduktan sonra doktora için Almanya'ya gitti. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde profesör olarak görev yaptı. En önemli kitabı Felsefeye Giriş adlı kıtabıdır.