13 (Zakkum albümü): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
Dört yıllık uzun bir aranın ardından yeni stüdyo albümü "13" ile dönüş yapan [[Zakkum]], sahnelerdeki 13'üncü yılına 13 yeni şarkıyla girdi.
Dört yıllık uzun bir aranın ardından yeni stüdyo albümü "13" ile dönüş yapan [[Zakkum (müzik grubu)]], sahnelerdeki 13'üncü yılına 13 yeni şarkıyla girdi.


[[Yusuf Demirkol]], Cem Senyücel, Eren Parlakgümüş ve Emre Yılmaztürk'den oluşan [[Zakkum]]'un DMC Müzik etiketi taşıyan, Şubat 2011 tarihli yeni albüm çalışmasında "Biraz Uyu" parçasında Cem Adrian ve "Koma" parçasında [[Hayko Cepkin]] ile yapılan birer de düet bulunuyor.
[[Yusuf Demirkol]], Cem Senyücel, Eren Parlakgümüş ve Emre Yılmaztürk'den oluşan [[Zakkum (müzik grubu)]]'un DMC Müzik etiketi taşıyan, Şubat 2011 tarihli yeni albüm çalışmasında "Biraz Uyu" parçasında Cem Adrian ve "Koma" parçasında [[Hayko Cepkin]] ile yapılan birer de düet bulunuyor.
Albümde, grubun son yıllarda sahne repertuarında da yer verdiği "Ah bu şarkıların gözü kör olsun" isimli Türk Sanat Müziği bestesine [[Zakkum]] tarafından yapılan yeni bir düzenleme dışında, tüm söz ve müzikler [[Zakkum]]'a ait… Grup, ilk albümünde yarattığı rock sound'unu buzuki, kahon, ud, bendir gibi enstrümanlar ile bileşime sokarak, yeni albüm "13" ile birlikte yeni bir açılım da sergiliyor.
Albümde, grubun son yıllarda sahne repertuarında da yer verdiği "Ah bu şarkıların gözü kör olsun" isimli Türk Sanat Müziği bestesine [[Zakkum (müzik grubu)]] tarafından yapılan yeni bir düzenleme dışında, tüm söz ve müzikler [[Zakkum (müzik grubu)]]'a ait… Grup, ilk albümünde yarattığı rock sound'unu buzuki, kahon, ud, bendir gibi enstrümanlar ile bileşime sokarak, yeni albüm "13" ile birlikte yeni bir açılım da sergiliyor.


Prodüksiyonu Volkan Yırtıcı tarafından yapılan ve Detay Müzik Stüdyoları'nda kaydedilen albüm için ilk videoklip, Buzuki Orhan Osman'ın da konuk sanatçı olarak gruba eşlik ettiği "Yüzük" şarkısına çekildi. Yönetmenliğini Yiğit Şener'in yaptığı videoklibin üç gün süren çekimleri, Ankara'da beş farklı mekanda gerçekleştirildi.
Prodüksiyonu Volkan Yırtıcı tarafından yapılan ve Detay Müzik Stüdyoları'nda kaydedilen albüm için ilk videoklip, Buzuki Orhan Osman'ın da konuk sanatçı olarak gruba eşlik ettiği "Yüzük" şarkısına çekildi. Yönetmenliğini Yiğit Şener'in yaptığı videoklibin üç gün süren çekimleri, Ankara'da beş farklı mekanda gerçekleştirildi.
2011 Eylül ayında [[Zakkum]], albümün ikinci video çalışmasını "Anason" şarkısı için gerçekleştirdi. Yönetmenliğini Burak Çaldır'ın gerçekleştirdiği videoklibin çekimleri, Ankara'da iki farklı mekanda üç günde gerçekleştirildi. DT sanatçısı Kurtuluş Şakirağaoğlu da, "Anason" için çekilen videoda Zakkum'a eşlik etti.
2011 Eylül ayında [[Zakkum (müzik grubu)]], albümün ikinci video çalışmasını "Anason" şarkısı için gerçekleştirdi. Yönetmenliğini Burak Çaldır'ın gerçekleştirdiği videoklibin çekimleri, Ankara'da iki farklı mekanda üç günde gerçekleştirildi. DT sanatçısı Kurtuluş Şakirağaoğlu da, "Anason" için çekilen videoda [[Zakkum (müzik grubu)]]'a eşlik etti.





Sayfanın 22.57, 12 Ekim 2011 tarihindeki hâli

Dört yıllık uzun bir aranın ardından yeni stüdyo albümü "13" ile dönüş yapan Zakkum (müzik grubu), sahnelerdeki 13'üncü yılına 13 yeni şarkıyla girdi.

Yusuf Demirkol, Cem Senyücel, Eren Parlakgümüş ve Emre Yılmaztürk'den oluşan Zakkum (müzik grubu)'un DMC Müzik etiketi taşıyan, Şubat 2011 tarihli yeni albüm çalışmasında "Biraz Uyu" parçasında Cem Adrian ve "Koma" parçasında Hayko Cepkin ile yapılan birer de düet bulunuyor. Albümde, grubun son yıllarda sahne repertuarında da yer verdiği "Ah bu şarkıların gözü kör olsun" isimli Türk Sanat Müziği bestesine Zakkum (müzik grubu) tarafından yapılan yeni bir düzenleme dışında, tüm söz ve müzikler Zakkum (müzik grubu)'a ait… Grup, ilk albümünde yarattığı rock sound'unu buzuki, kahon, ud, bendir gibi enstrümanlar ile bileşime sokarak, yeni albüm "13" ile birlikte yeni bir açılım da sergiliyor.

Prodüksiyonu Volkan Yırtıcı tarafından yapılan ve Detay Müzik Stüdyoları'nda kaydedilen albüm için ilk videoklip, Buzuki Orhan Osman'ın da konuk sanatçı olarak gruba eşlik ettiği "Yüzük" şarkısına çekildi. Yönetmenliğini Yiğit Şener'in yaptığı videoklibin üç gün süren çekimleri, Ankara'da beş farklı mekanda gerçekleştirildi. 2011 Eylül ayında Zakkum (müzik grubu), albümün ikinci video çalışmasını "Anason" şarkısı için gerçekleştirdi. Yönetmenliğini Burak Çaldır'ın gerçekleştirdiği videoklibin çekimleri, Ankara'da iki farklı mekanda üç günde gerçekleştirildi. DT sanatçısı Kurtuluş Şakirağaoğlu da, "Anason" için çekilen videoda Zakkum (müzik grubu)'a eşlik etti.


Şarkı Listesi

# Şarkı Süre
1. "24 Ayar" 4:45
2. "Şarapnel" 3:45
3. "Biraz Uyu" 4:56
4. "Teslim Ol" 4:27
5. "Yüzük" 4:01
6. "Anason" 4:45
7. "Kale Değilsin" 4:02
8. "Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun" 3:46
9. "Öleceğim" 4:07
10. "Parçalansın" 4:21
11. "Koma" 5:05
12. "Uyanıkmısın" 4:34
13. "Sanrı" 5:00