Buenos Aires Üniversitesi: Revizyonlar arasındaki fark

Koordinatlar: 34°35′59″G 58°22′23″B / 34.59972°G 58.37306°B / -34.59972; -58.37306
Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Luckas-bot (mesaj | katkılar)
k r2.7.1) (Bot: Ekleniyor: qu:Buenos Aires Yachay Suntur
LaaknorBot (mesaj | katkılar)
105. satır: 105. satır:
[[Kategori:Buenos Aires Üniversitesi| ]]
[[Kategori:Buenos Aires Üniversitesi| ]]


[[ay:Buenos Aires Jach'a Yatiñ Uta]]
[[be:Універсітэт Буэнас-Айрэса]]
[[be:Універсітэт Буэнас-Айрэса]]
[[be-x-old:Унівэрсытэт Буэнас-Айрэса]]
[[be-x-old:Унівэрсытэт Буэнас-Айрэса]]

Sayfanın 02.21, 26 Eylül 2011 tarihindeki hâli

Şablon:Bilgi kutusu Üniversite

Buenos Aires Üniversitesi (İspanyolca: Universidad de Buenos Aires, UBA) Arjantin'deki en büyük üniversite. 12 Ağustos 1821'de Buenos Aires şehrinde kurulmuştur.[1] Buenos Aires universitesinde 28.490 doçent ders vermekte olup bunyesinde 13 fakültesi, 6 hastanesi, 10 müzesi, 8 bolgesel üniversite merkezi, 2 kultur merkezi ve üç lisesi bulunmaktadır. Liselerinin adları şöyledir: Colegio Nacional de Buenos Aires, Escuela Superior de Comercio Carlos Pellegrini, ve Instituto Libre de Segunda Enseñanza.

Buenos Aires Üniversitesi oldukça kalitelidir ve tamamen ucretsizdir, Dünyada ilk 300 üniversite arasında yer almaktadır.Ayrıca Ernesto Che Guevera Buenos Aires Üniversitesinden mezun olmuştur.arjantinin su ana kadar gelmis baskanlarindan 15 i bu universiteden mezun olmustur. ayrica farkli senelerde ve farkli dallarda olmak uzere 5 adet nobel odulune sahiptir.

Üniversiteye girebilmek için liseyi bitirmiş olan öğrenciler tüm bölümler için ortak olan ve "CBC" (Ciclo Básico Común - Ortak Temel Dönem) adı verilen bir yıllık öğretim dönemini bitirmek zorundadır. Bu yılı tamamladıktan sonra öğrenciler istediği fakülteye girebilir.

Büyüklüğü nedeniyle UBA'nın merkezî yerleşkesi yoktur. Merkezî bir Ciudad Universitaria ("üniversite şehri") projesine başlanmıştır ve şu anda iki fakülte bu yerleşkededir. Diğerleri tüm şehre dağılmıştır.

Fakülteler

Üniversiteyi oluşturan fakülteler şöyledir:

Kuzey Buenos Aires'teki Nuñez'de bulunan yerleşke Ciudad Universitaria 'da, yalnızca son iki fakültenin binaları bulunmaktadır.

Önemli kişiler

Universidad de Buenos Aires aşağıdaki öğrencileri ya da öğretim üyeleri Nobel Ödülü'nü almışlardır:

Mühendislik Fakültesi

Kaynakça

Dış bağlantılar