Kullanıcı mesaj:Kmoksy/Arşiv 5: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Westnest (mesaj | katkılar)
Lutfen benim mesaj sayfama yazin.
Yolcular (mesaj | katkılar)
Yeni başlık: Özür dilerim
77. satır: 77. satır:
Ingilizce Vikipedi'yi ve 2 havyanin da dis gorunusunu goz onunde bulundurarak [http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Pars&action=historysubmit&diff=10018622&oldid=9988201 bu degisikligimi] hakli bulursunuz umarim. İyi çalışmalar.--[[Kullanıcı:Westnest|<font color="Green"><b>Westnest</b></font>]] [[User Talk:Westnest|<font color="red"><sup><u>ileti</u></sup></font>]] 20:30, 6 Eylül 2011 (UTC)
Ingilizce Vikipedi'yi ve 2 havyanin da dis gorunusunu goz onunde bulundurarak [http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Pars&action=historysubmit&diff=10018622&oldid=9988201 bu degisikligimi] hakli bulursunuz umarim. İyi çalışmalar.--[[Kullanıcı:Westnest|<font color="Green"><b>Westnest</b></font>]] [[User Talk:Westnest|<font color="red"><sup><u>ileti</u></sup></font>]] 20:30, 6 Eylül 2011 (UTC)
:İyi olmuş, fakat [http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Pars&action=historysubmit&diff=10018685&oldid=10018622 şöyle] yapılırsa cümle daha "düzgün" oluyor. Kendine iyi bak. --[[Kullanıcı:Kmoksy|Kmoksy]] 20:35, 6 Eylül 2011 (UTC)
:İyi olmuş, fakat [http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Pars&action=historysubmit&diff=10018685&oldid=10018622 şöyle] yapılırsa cümle daha "düzgün" oluyor. Kendine iyi bak. --[[Kullanıcı:Kmoksy|Kmoksy]] 20:35, 6 Eylül 2011 (UTC)

== Özür dilerim ==

Kmoksy gerçektende kusura bakma inanki böyle konular beni gergin kılıyor hakkını helal et.sen bu vikipedide herkese ve herşeye yetişeyim diye yorulan bir insansın.uzunca bir zaman vikipedi de olmayacağım bilgisayarı kapatıp biraz sosyal yaşamaya dönmek isterim.Şu an trt de Komiser Rex diye bir dizi var ve onu izliyorum.tekrardan hakkını helal et ve kusuruma bakma.sana kolaylıklar dilerim.bol şanslar... yolun bahtın açık olsun iyi vikiler.--[[Kullanıcı:Yolcular|Yolcular]] 00:02, 8 Eylül 2011 (UTC)

Sayfanın 00.02, 8 Eylül 2011 tarihindeki hâli

Arşivleme

Merhaba. Arşivlemek için mesaj sayfanızın üst kısmındaki menüden "taşı"ya giriyorsunuz. Yeni isim olarak ben "Kullanıcı mesaj:Kmoksy/Arşiv 1" yazdım. Böylece mesaj sayfanız da bu isme yönlendirilmiş oluyor. Tekrar "Kullanıcı mesaj:Kmoksy"ye girip, yönlendirmeyi kaldırıyorsunuz. Arşivlere de bağlantı verirseniz, ulaşmanız daha kolay olur. Umarım açıklayabilmişimdir. Kolay gelsin. --yabancım 20:31, 21 Haziran 2010 (UTC)

Oy vandalım vandalım; Asacam da seni; Nerde benim mandalım

Eskimo vikisözü: üzme tatlı canını; kaşı şu sıpanın ayağını --Kmoksy 15:14, 18 Ağustos 2011 (UTC)

Teşekkürler

Kmoksy ,kolay gelsin; Bir çok başlattığım maddelerin özellikle madde isimlerini düzelttiğin için sana ve emeğine teşekkür ederim.Bundan sonraki maddeleri daha kapsamlı açmayı hedefliyorum.Bolca yeni konu ve yeni maddelerde görüşmek üzere kolay gelsin--Amadoni 07:55, 21 Ağustos 2011 (UTC)

Antalya

çalışmasını yaptığım Antalya ili maddesine eklediğiniz şive bölümüne kaynaklandırma yapma şansınız var mı? Başka E-92 Yok!!! 20:36, 31 Ağustos 2011 (UTC)

Nasıl yani? Kaynak metnin içinde yer alıyor ya --Kmoksy 20:40, 31 Ağustos 2011 (UTC)

Şive

Selam, Kmoksy. Yerleşim maddelerine eklediğin şive tablosunu tam anlayamadım. Antalya, Antalya şivesiyle, Bilecik, Bilecik şivesiyle, Boyabat, Boyabat şivesiyle vb. konuşuyorsa bu tablo eklemeye anlam veremedim. Şunu demek istiyorum, Zonguldak'ta konuşulan şive bilgisi için niçin tüm Batı Anadolu şive bilgisini sunuyoruz. Zonguldak'da Batı Anadolu sınıfına göre şu şive konuşulur yazıp, Leyla Karahan kaynak gösterilse daha uygun olurdu. Tablo eklemek gerekirse ise Anadolu ağızlarının sınıflandırılması maddesi açılıp tablo o maddeye eklenebilirdi.--Szoszvmesaj 21:28, 31 Ağustos 2011 (UTC)

Bu tablo Türkiye Anadolu ağızları üzerine şu ana kadar yapılan en geniş ve en bilimsel akademik çalışmadır. Leyla Karahanın bu çalışmasına göre Anadolu ağızları (Rumeli ağızları dahil değil) 3 ana gruba ayrılır ve tablonun hepsini Türkçe maddesinde verdim. Adları geçen her il ya da ilçe maddelerinde numaralara göre yapılan sınıflandırma birbiriyle şive akrabalığını göstermesi açısından önemlidir. Tablonun neresinde yer aldığını göstermesi açısından da önemli olduğu için tablonun bütünü gösterilmiştir. İsteyen Leyla Karahan'nın kitabından ses değişimlerini igili il ve ilçeler için biraz daha detaylandırabilir. Kesinlikle il ve ilçelerde Şive (ya da dil) bölümlerinin olması gerekir. bu konuda Üniversitelerimizde yapılmış (yayımlanmış ya da tez olarak arşivlerinde duran) çok araştırma vardır. Örnek olarak Antalya ilinde: Antalya şivesi Batı anadolu ağızları (3.) denen grubun "3.1." numaralı alt grubunda tek başına yer alır ve "Aydın...Muğla" şivelerine yakındır demek istiyor tablo. Dediğini gibi "Anadolu ağızlarının sınıflandırılması" maddesi açılabilir. Bu maddenin açılması illerde ve ilçelerde "şive" bölümlerinin yer almamasını gerektirmez. İl ve ilçelerin şive bazında yakınlıklarını göstermesi açısından eklediğim tablo grekli bir tablodur ve maddeyi bütünlemektedir. --Kmoksy 21:39, 31 Ağustos 2011 (UTC)
Biraz daha düşününce tablo eklenebilir diye düşündüm. Keşke tabloyu eklerken nasıl okumak gerektiğini de yazsaydın. Baştaki rakamlar ne anlama geliyor, aynı gruptakiler yakın şiveye sahip gibi bir bilgi mesela. Tabloyu küçültmek için en iyi fikir yazı boyutunu %90'a getirmek bence. (örnek: Eskipazar) Önerdiğin şekilde olunca karışık görünüyor sanki. İkinci olarak da Şablon:Batı Anadolu ağızları halinde maddelere eklenseydi daha da pratik olurdu. Mesela bağlantıların adı değişiyor, (Eskipazar, Karabük adının sadece Eskipazar olarak değişmesi gibi) sadece şablonda değişiklik yaparak tüm maddeler değiştirilmiş olurdu. --Szoszvmesaj 12:48, 2 Eylül 2011 (UTC)
Tablo numaralarına göre okunur. Örnek olarak sizin Eskipazar maddesine küçülterek koyduğunuz tabloyu okumak gerekse; bu tablo Anadolu'da halk arasında kullanılan Türkçenin "Batı Anadolu ağızları" denen ana şive grubunu gösterir (Anadolu'nun diğer ana şive grupları "Doğu Anadolu ağızları" ile "Kuzeydoğu Anadolu ağızları"; topluca Türkçe sayfasında yer alıyor ve bunu aynısını İngilizce vikiye de ekledim aylar önce). Tabloya göre Batı Anadolu ağızları 9 alt şive grubuna ayrılır. İlk rakam ana şive grupları, ikinci rakam alt şive grupları, üçüncü rakam da il ya da ilçe adlarıyla şiveleri gösterir. Bunlar da yerel olarak daha alt birimlere ayrılabilir. Bazı araştırmacıların (örnek Erzurum ili ağızları kitabında daha detaylı şive sınıflandırması Erzurum ili için yapılmıştır) detaylı yerel şive sınıflandırmaları var. Ben bunları vikiye aktarmadım. Bunlar, şive bilgisiyle ileride aktarılırsa il ve ilçe maddelerindeki "şive" bölümleri gerçekten zenginleşir. Şablon da güzel fikir. Aslında en iyisi şablon yapmak. Fakat şablon yalnızca "şive" bölümünde duracaksa olur, yok eğer sayfa altına gelecekse diğer şablonlar gibi o zaman kullanışlı olmaz.
  • Şive

Türkçenin Ankara ilinde kullanılan şivesinin Batı Anadolu ağızları içindeki konumu Prof. Dr. Leyla Karahan'ın Anadolu Ağızlarının Sınıflandırılması (Türk Dil Kurumu yayınları: 630, Ankara 1996) adlı çalışmasına göre şöyledir:

3. Batı Anadolu ağızları

3.1.1. Afyonkarahisar, Eskişehir, Uşak, Nallıhan
3.1.2. Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik
3.1.3. Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla
3.1.4. Antalya

3.2. İzmit, Sakarya

3.3.1. Zonguldak, Devrek, Ereğli
3.3.2. Bartın, Çaycuma, Amasra
3.3.3. Bolu, Ovacık, Eskipazar, Karabük, Safranbolu, Ulus, Eflani, Kurucaşile
3.3.4. Kastamonu

3.4.1. Göynük, Mudurnu, Kıbrısçık, Seben
3.4.2. Kızılcahamam, Beypazarı, Çamlıdere, Güdül, Ayaş
3.4.3. Çankırı, İskilip, Kargı, Bayat, Osmancık, Tosya, Boyabat

3.5.1. Sinop, Alaçam
3.5.2. Samsun, Kavak, Çarşamba, Terme
3.5.3. Ordu, Giresun, Şalpazarı

3.6.1. Ladik, Havza, Amasya, Tokat, Erbaa, Niksar, Turhal, Reşadiye, Almus
3.6.2. Zile, Artova, Sivas, Yıldızeli, Hafik, Zara, Mesudiye
3.6.3. Şebinkarahisar, Alucra, Suşehri
3.6.4. Kangal, Divriği, Gürün, Malatya, Hekimhan, Arapkir

3.7.1. Akçadağ, Darende, Doğanşehir
3.7.2. Afşin, Elbistan, Göksun, Andırın, Adana, Hatay, Tarsus, Ereğli
3.7.3. Kahramanmaraş, Gaziantep
3.7.4. Adıyaman, Halfeti, Birecik, Kilis

3.8. Ankara (merkez ilçeler), Haymana, Balâ, Şereflikoçhisar, Çubuk, Kalecik, Kırıkkale, Keskin, Kızılırmak, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Şarkışla, Gemerek

3.9. Konya, Mersin

--Kmoksy 15:05, 2 Eylül 2011 (UTC)

Leopar

Ingilizce Vikipedi'yi ve 2 havyanin da dis gorunusunu goz onunde bulundurarak bu degisikligimi hakli bulursunuz umarim. İyi çalışmalar.--Westnest ileti 20:30, 6 Eylül 2011 (UTC)

İyi olmuş, fakat şöyle yapılırsa cümle daha "düzgün" oluyor. Kendine iyi bak. --Kmoksy 20:35, 6 Eylül 2011 (UTC)

Özür dilerim

Kmoksy gerçektende kusura bakma inanki böyle konular beni gergin kılıyor hakkını helal et.sen bu vikipedide herkese ve herşeye yetişeyim diye yorulan bir insansın.uzunca bir zaman vikipedi de olmayacağım bilgisayarı kapatıp biraz sosyal yaşamaya dönmek isterim.Şu an trt de Komiser Rex diye bir dizi var ve onu izliyorum.tekrardan hakkını helal et ve kusuruma bakma.sana kolaylıklar dilerim.bol şanslar... yolun bahtın açık olsun iyi vikiler.--Yolcular 00:02, 8 Eylül 2011 (UTC)