Rapcore: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Myrat (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Rapcore''', [[hip hop]] ve [[hardcore punk]], [[metal]] müziklerinin harmanından oluşmuş bir müzik türüdür. Rap sözcüğünü hip hoptan, core sözcüğünü ise hardcore punktan almıştır. Rap-metal ve rap-rock denilebilir. Rapcore müziğinde kullanılan enstrumanlar genellikle gitar, bas gitar, davul ve turntable gibi enstrumanlardır. Rapcore müziğinde kullanılan vokal türleri ise [[Rap Vokal]], [[Brutal Vokal]], [[Scream Vokal]] ve [[Clean Vokal]] olarak adlandırılabilir. Rapcore türü çok geniş bir türdür. En bilinen rapcorecılar bazıları [[DMX]], [[Limp Bizkit]], [[Linkin Park]] olarak sayılabilir.
'''Rapcore''', [[Rap]] ve [[Hardcore punk]] müziklerinin harmanından oluşmuş bir müzik türüdür. Rap sözcüğünü Rap türünden, core sözcüğünü ise Hardcore punktan almıştır. Rapcore müziğinde kullanılan enstrumanlar genellikle gitar, bas gitar, davul ve turntable gibi enstrumanlardır. Rapcore müziğinde kullanılan vokal türleri ise [[Rap Vokal]], [[Scream Vokal]] ve [[Clean Vokal]] olarak adlandırılabilir. Rapcore türü çok geniş bir türdür. En bilinen rapcorecılar bazıları [[DMX]], [[Limp Bizkit]] olarak sayılabilir. Rapcore [[Rap Rock]] yada [[Rap Metal]] değildir.


== Ortaya Çıkışı ve Türkiye'deki Durumu ==
== Ortaya Çıkışı ve Türkiye'deki Durumu ==
1980'lerin sonuna doğru ortaya çıkmıştır. Henüz Türkiye'de çok bilinmemektedir. Bu türün Türkiye'deki ilk temsilcisi [[maNga]] dır.
1980'lerin sonuna Amerika'da ortaya çıkmıştır. [[Beastie Boys]], [[Biohazard]] ilk örneklerinden biri olarak görülebilir. Türkiye'de ise [[Manga]]'nın Rapcore olduğu ortaya koyulur.


== Dış Bağlantılar ==
== Dış Bağlantılar ==

Sayfanın 10.58, 6 Eylül 2011 tarihindeki hâli

Rapcore, Rap ve Hardcore punk müziklerinin harmanından oluşmuş bir müzik türüdür. Rap sözcüğünü Rap türünden, core sözcüğünü ise Hardcore punktan almıştır. Rapcore müziğinde kullanılan enstrumanlar genellikle gitar, bas gitar, davul ve turntable gibi enstrumanlardır. Rapcore müziğinde kullanılan vokal türleri ise Rap Vokal, Scream Vokal ve Clean Vokal olarak adlandırılabilir. Rapcore türü çok geniş bir türdür. En bilinen rapcorecılar bazıları DMX, Limp Bizkit olarak sayılabilir. Rapcore Rap Rock yada Rap Metal değildir.

Ortaya Çıkışı ve Türkiye'deki Durumu

1980'lerin sonuna Amerika'da ortaya çıkmıştır. Beastie Boys, Biohazard ilk örneklerinden biri olarak görülebilir. Türkiye'de ise Manga'nın Rapcore olduğu ortaya koyulur.

Dış Bağlantılar

Limp Bizkit Resmi Myspace Sayfası

Linkin Park Resmi Myspace Sayfası