Çello rock

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Apocalyptica konserde Rammstein'a eşlik ederken (2005, Milano)

Çello rock veya çello metal, rock müzik ve heavy metal müziğin alt türlerinin karakterize edilmesiyle; elektro gitar, elektro bas gitar ve davul gibi daha geleneksel rock müzik aletleri yerine çello kullanımıyla yapılmaktadır. Çellonun yanı sıra keman ve viyola gibi diğer yaylı müzik aletleriyle de yapılabilir.

Genellikle üç veya daha fazla, ses, ritim oluşturmak için kullanılan gruplar hâlinde ve dokusu rock müzik benzeri ancak belirgin farklı tınılar ile çello (özellikle) ve diğer aletler ile yapılır. Çello ve diğer telli çalgılar seslerinden dolayı elektro gitarı taklit ederek benzer bir ses çıkarabilirler. Ve genellikle rock müzikte kullanılan rock tarzı aletlerle ve vokallerle beraber kullanılabilirler.

Çello rock grupları[değiştir | kaynağı değiştir]

Aynı zamanda gruplara çellistler de eşlik etmektedir. Bazı gruplarda, şarkılarda çello grubun bir parçasıymış gibi eşlik edebilir. Çoğunlukla çellolar grubun tam zamanlı üyesi değildir ama sadece kendine has şarkılarda kullanılır ve bazı gruplarda çellolar grubun tam zamanlı üyesi de olabilir. Örnek olarak The Walla Recovery, şarkıcı Poe (ft. çellist Cameron Stone) Tarja Turunen (ft. Max Lilja eski Apocalyptica üyesi), Hevein (aynı zamanda ft. Max Lilja) verilebilir.