Kullanıcı mesaj:Maniaqq

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Maniaqq![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil okun gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... --SE Mesaj 12:07, 9 Eylül 2008 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки

Jill Craybas[kaynağı değiştir]

İyi günler.Amerikan tenisçi Jill Craybas hakkında çok fazla şey bilmiyorum.Ama belki bana yardım ederseniz güzel bir sayfa çıkarabiliriz diye düşünüyorum.Bana yardım edebilir misiniz?

--Maniaqq 12:05, 9 Eylül 2008 (UTC)

İyi günler, Craybas hakkında benim de bilgim yok. Konu ve kişi maalesef ilgim harici. Yardımcı olamayacağım, üzgünüm. --M. M. ileti 18:35, 9 Eylül 2008 (UTC)

Jill Craybas[kaynağı değiştir]

İyi çalışmalar.Çeviri grubunda yer aldığınızı gördüm.Her ne kadar ben de o grupta yer alsam da,İngilizcem o kadar da iyi değil.Jill Craybas isimli bir maddeyi İngilizce'den Türkçe'ye çevirmeye çalışıyorum ama olmuyor.Yardım edebilirseniz çok sevinirim.Mesajın başında da dediğim gibi,iyi çalışmalar diliyorum.

--Maniaqq 13:01, 11 Eylül 2008 (UTC)

Selam. Maalesef çeviri grubunda yer almıyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:04, 11 Eylül 2008 (UTC)

Taslak kriterlerini karşılamayan madde girmeyiniz[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız; taslak kriterlerini sağlamadıkları için silineceklerdir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için en az üç-beş cümleden oluşan ve maddenin ele aldığı konuyu nitelikli bir biçimde tanımlayan bir bilgi girişi yapmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Cat msj 14:05, 11 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba. Bende maalesef Jill Craybas konusunda yardımcı olamayacağım. Tenis ilgi alanım dışında. Bir kaç tenisçinin ismi dışında tenisin t'sini bile bilmiyorum. Ama buna rağmen Almanca Wikipedia'nın ilgili maddesine baktım. Pek bilgi bulamadım. İngilizcemde kıt olduğundan bu konuda yardımcı olamayacağım :( Bu imzasız yazı Mızrak (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

saol gerçekten bazen işe yarıosun --15kilictas15 10:23, 23 Eylül 2008 (UTC)

sende bana mesaj at lourmu--15kilictas15 10:24, 23 Eylül 2008 (UTC)

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Levent Abi ileti 18:48, 25 Eylül 2008 (UTC)

Tenis hakkındaki çalışmalarıma bir göz atar mısınız?İyi çalışmalar. --Maniaqq 18:02, 25 Eylül 2008 (UTC)

Vikipedi'ye kazandırdığınız güzel madddeler nedeniyle tebrik eder, iyi çalışmalar dilerim. --M. M. ileti 10:55, 26 Eylül 2008 (UTC)

naber maniaqq --Ramazanyargeldi 13:50, 26 Eylül 2008 (UTC)-ramazan-Ramazanyargeldi 13:50, 26 Eylül 2008 (UTC)--Ramazanyargeldi 13:50, 26 Eylül 2008 (UTC)

ya insan bi cavap yazar açtığında yaz olurmu?--Ramazanyargeldi 15:28, 26 Eylül 2008 (UTC)-ramazan-Ramazanyargeldi 15:28, 26 Eylül 2008 (UTC)

Jill Craybas[kaynağı değiştir]

Jill Craybas maddesinde biraaz düzenleme yaptım. Şabloın ekeldim tercümeyi müsait bi zamanımda yaparım. Strider

Gerçekten çok teşekkür ederim.Zaten eklediğim maddelerin çok boş olduğundan yakınıyordum.Teşekkür eder ve iyi çalışmalar dilerim. --Maniaqq 13:48, 3 Ekim 2008 (UTC)

Mariya Kirilenko[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Maria Kirilenko maddesinin adının tekrar Mariya Kirilenko olması gerektiğini düşünüyorum. Rusça, Ukraynaca, Yunanca, Arapça gibi Latin alfabesiyle yazılmayan özel isimleri Türkçeye çevirmek için Vikipedi'de transliterasyon tercih ediliyor. Maria İngilizce çevirisidir. "Мария (М = m, а = a, р = r, и = i, я = ya)"nın Türkçeye Mariya olarak çevrilmesi daha uygun geliyor bana. Tekrar düşünebilir misiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 23:12, 3 Ekim 2008 (UTC)
  • Ama biraz Türkçeleştirmiyor muyuz?Bütün Dünya Kirilenko'yu Maria Kirilenko olarak biliyor, Mariya olarak değil. --Maniaqq 10:58, 4 Ekim 2008 (UTC)
Merhabalar, yaptığınız çalışmalardan dolayı sizi kutluyorum, iyi çalışmalar... e.c. 12:55, 4 Ekim 2008 (UTC)
  • Tekrardan merhabalar. Yanıtınızı benim mesaj sayfama da eklerseniz çok memnun olurum. İzleme listemi açıp katkı yaptığınızı ve bana yanıt yazmadığınızı görünce biraz gücendim. Kendi mesaj sayfanızda yanıtladığınızı tesadüfen gördüm. Mariya'ya gelirsek... Evet, Türkçeleştiriyoruz. Bence doğrusu da budur. Bu ansiklopediyi genellikle anadili Türkçe olanlar okuyor. Anadili Türkçe olan biri "Mariya"yı "Maria"dan, "Şevçenko"yu "Shevchenko"dan daha kolay ve daha az tereddüt ederek okur. Türk Dil Kurumu da, Vikipedi de "okunduğu gibi yazılmalıdır" diyorsa bunu değerlendirmeliyiz. Bir de Maria Kirilenko maddesinin interwiki bağlantılarına bakarsanız Arapça Viki'de ماريا (Mariya), altı tane Viki'de de Marija olarak açılmış. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 13:57, 4 Ekim 2008 (UTC)
  • Öncelikle özür dilerim. Ben yeniyim, cevabı benim sayfama yazdığımda sizin sayfanızda da çıkar sanıyordum. Bence bütün bunları Maria Kirilenko sayfasının tartışma sayfasında tartışmalıyız.--Maniaqq 14:08, 4 Ekim 2008 (UTC)
  • Rica ederim, ne özürü. O zaman "Viki'ye hoş geldiniz!" diyeyim. Tamamdır, tartışma sayfasına yazalım. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 14:13, 4 Ekim 2008 (UTC)
  • Öncelikle Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Yaptığınız/yapacağınız katkılar için teşekkür ederiz. Vikipedi'ye herhangi bir dosya yüklemek için sayfanızın sol menüsünde bulunan Dosya yükle seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Bu durumda karşınıza şu sayfa çıkacaktır. Buradaki yönlendirmeleri izlerseniz kolaylıkla dosya yükleyebilirsiniz. Ancak, en önemli konulardan biri telif hakları kurallarımızdır. Vikipedi'nin özgür kalmasını istiyorsak, bu konuya özen göstermeliyiz. Lütfen telif ihlali hakkındaki küçük zorluklar sizi yıldırmasın. (gerçi bazen beni bile yıldırıyor ama.. ) İlk eklediğim içerikler telif nedeniyle silinmişti, -hala da silinenler olabiliyor gerçi-, eğer yılsaydım, bugün onca katkıyı yapamamış olacaktım. Herhangi bir soru ya da sorununuz olursa lütfen çekinmeyin. En geç 24 saat içinde yanıtlamaya çalışıyorum. Kolay gelsin, sevgiler. Levent Abi ileti 18:12, 4 Ekim 2008 (UTC)

15kilictas15 isimli kullanıcı benim okuldan bir arkadaşım.İnsan arkadaşını şikayet eder mi diyeceksiniz, fakat durum kötü.Geçen gün beni eklediğim maddeleri silmekle tehdit etti.Ayrıca Vikipedi'den atılmaktan hiç korkmadığını, çünkü Vikipedi'de hiç "oynamadığını" söyledi.Doğru okudunuz.Vikipedi'yi bir oyun gibi görüyor.Bu vandalizm sayılır mı?Sayılıyorsa ne yapacağız? --Maniaqq 17:10, 7 Ekim 2008 (UTC)

Endişelenecek bir durum yok. Silinmesi gereken maddeleri ancak ve sadece hizmetliler silebilir, arkadaşınız silemez. Fakat Vikipedi'nin bir oyun alanı olmadığı konusunda haklısınız. Kendisi de eğer bunun farkına varamaz ve vandalizm yapacak olursa, önce uyarılır ve daha sonrada gerekirse engellenebilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 18:23, 7 Ekim 2008 (UTC)
  • Ben biraz geciktim, Metal Militia gerekli yanıtı vermiş, bana söz kalmamış :) Levent Abi ileti 18:58, 7 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba sayın kullanıcı. Agnes Szavay maddesinin Vikipedi standartlarının çok çok altında olduğunu düşündüğüm için İngilizce'den çevirmeye karar verdim. Unutmayın ki amacımız Vikipedi'ye kaliteli maddeler sunabilmektir. Ama siz bunu başaramamışsınız. Bana bu çeviride yardım etmek isterseniz seve seve kabul ederim. Önceden şunu belirteyim. Çeviri yapmak gerçekten çok zor bir iştir. İyi bir çevirici hem İngilizceyi çok iyi bilmeli hem de Türkçe'yi en doğru şekilde kullanmalıdır. Sizin maddede ki 4 cümlede yaptığınız imla ve yazım hatalarınızı gördüm. Bunlar için tabiki de sizi yargılamıyorum zaten böyle bir şey yapmaya hakkım da yok. Ama bir madde hazırlamadan önce lütfen deneme tahtasında çalışın. Çünkü daha yeni bir Vikipedistsiniz. Tecrübe kazanmaya ihtiyacınız var. Teşekkürler... --Böcürt 19:46, 10 Ekim 2008 (UTC)

Böyle bir madde sunmam çok normal, çünkü ben sadece bir ilköğretim öğrencisiyim. --Maniaqq 19:49, 10 Ekim 2008 (UTC)

Hoşgeldiniz, Maniaqq. Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Gülbeyaz (dizi) sayfasında oy kullandığınızı gözlemledik. Şüphesiz ki, topluluk içinde katılım teşvik edilmektedir, fakat çok yeni bir kullanıcı olmanız nedeniyle oyunuz geçerli sayılmayabilir. Bunun Vikipedi'de normal bir uygulama olduğunu ve oy verme sistemimizin kasıtlı olarak kötüye kullanılmasını önlemek için gerekli olduğunu bilmenizi isteriz. Vikipedi'de anketler, topluluğun fikrini öğrenmek amaçlı olup tam olarak bir kişi - bir oy gibi düşünülmemelidir. Ancak, Vikipedi'ye katkıda bulunmaya lütfen devam edin ve politikalar hakkında fikirlerinizi açıklayın. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 20:19, 20 Ekim 2008 (UTC)

Rahatsız Ediyorum Ama...[kaynağı değiştir]

15kilictas15 isimli kullanıcı ileri gitmeye başladı. Geçen gün bana şöyle dedi: "Vikipedi çok sıkıcı, mesaj yazıyorsun cevap alıyorsun ya sonra?" Bizim bu sitede ansiklopedi oluşturduğumuzun farkında bile değil. Lütfen yardım edin. İyi çalışmalar. --Maniaqq 15:24, 28 Ekim 2008 (UTC)

Bahsettiğiniz kullanıcının size bu içerikte bir mesaj attığı kayıtlarda görülmüyor. Size nasıl bir yardımım dokunabilir ? --M. M. ileti 15:34, 28 Ekim 2008 (UTC)

Mesaj atmadı, arkadaşım demiştim hani, başka zaman söyledi. Ne yani, beni yalancılıkla mı suçluyorsunuz? Onu ben hiç tanımasam, bunları söylemese ben onu neden şikayet edeyim ki? --Maniaqq 15:36, 28 Ekim 2008 (UTC)

Özel yaşamınızda arkadaşlarınızla neler konuştuğunuz, arkadaşlarınızın size neler söylediği Vikipedi'yi ilgilendirmez. --M. M. ileti 15:48, 28 Ekim 2008 (UTC)

Ama Vikipedi'nin mesajlaşma sitesi olduğunu düşünüyor ve ansiklopedi oluşturduğumuzun farkında bile değil! Yalan söylediğimi düşünüyorsunuz ama hayır! Bu gerçek! --Maniaqq 15:51, 28 Ekim 2008 (UTC)

O halde ona yanlış düşündüğünü, Vikipedi'nin bir ansiklopedi projesi olduğunu anlatın. --M. M. ileti 15:53, 28 Ekim 2008 (UTC)

Fakat beni dinlemiyor! Siz bir hizmetlisiniz, belki küçük bir uyarı bırakırsanız gerçekten anlar neden burada olduğumuzu... --Maniaqq 15:57, 28 Ekim 2008 (UTC)

Şu an için böyle bir uyarıya gerek yok, eğer dediğiniz türden bir girişimde bulunacak olursa diğer kullanıcılar (veya hizmetliler) kendisini uyaracaklardır zaten. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 16:01, 28 Ekim 2008 (UTC)

Agnes Szavay[kaynağı değiştir]

Agnes Szavay maddesini kaliteli madde yapalım mı? Bence güzel bir madde. Ama siz "Kaliteli madde olmayı hakedecek kadar iyi bir madde değil" derseniz orası başka... --Maniaqq 16:00, 28 Ekim 2008 (UTC)

Selam Maniaqq. Agnes Szavay maddesi şu an ki haliyle KM olacak gibi durmuyor. Maddede hiç kaynak göremedim. Bu çok büyük bir eksiklik. Kolay gelsin. Mızrakmsj 19:49, 28 Ekim 2008 (UTC)

Şikayetlerinizi Lütfen Şikayet sayfasına bildirim.Saygılar.--Selim Baba ileti 14:51, 29 Ekim 2008 (UTC)

Kaynak Sorunu[kaynağı değiştir]

Agnes Szavay maddesini bizzat İngilizce Wikipedia'dan Türkçe'ye çevirdim. Nasıl kaynak ekleyeceğim? Maniaqq 13:27, 29 Ekim 2008 (UTC)

Madde İngilizce'den aynen çevrilmişse oradaki kaynaklar bizim maddedeki Notlar bölümüne eklenmeli. Gerçi İngilizce maddede sadece 3 not mevcuttu. Bu bizim viki için çok ama çok az bir sayı. Verilerle dolu olan bu maddenin bir çok kaynağa ihtiyacı var. Kolay gelsin. Mızrakmsj 19:21, 31 Ekim 2008 (UTC)

Selam. Kaliteli madde adaylarını ben belirlemiyorum. Bunu anonim kullanıcılar dahil herkes belirleyebilir. Ama bir maddeyi aday göstermeden önce kriterleri sağlayıp sağlamadıklarına dikkat etmek gerekir. Ancak kriterleri tamamen yerine getiren maddeler aday olmalıdır. Bunun dışında deneyimli kullanıcıların da fikri alınabilir. Ben sadece adaylıkları kapatıyor, mevcut olan KM'leri takip ediyorum. Herhangi bir madde vandalizme uğramışsa gerekli düzenlemeleri yapıyorum. Mızrakmsj 18:38, 2 Kasım 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhabalar, ödül için çok teşekkürler, şimdi farkettim. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --M. M. ileti 22:43, 4 Kasım 2008 (UTC)

sana nadia petrova konusunda yardımcı olabilirim bulgarca sırpça yada rusçası da var o dillerden tecüme etmek istediğin şeyolursa mesaj at--Kamuran otukenli 13:40, 7 Kasım 2008 (UTC)

Nadia Petrova[kaynağı değiştir]

Bencede Nadia Petrova maddesi çok çok ve çok yetersiz. Şu anda işlerimin yoğunluğu nedeniyle Vikipediye katkı yapamıyorum. Ama haklısınız Nadia Petrova maddesi o kadar yetersiz ve düzensiz bir madde olmuşki... Geri döndüğümde ilk işim bu maddeyi çevirmek olacak. Bildirdiğiniz için teşekkür ederim... --Böcürt 10:18, 8 Kasım 2008 (UTC)

Bu arada size bir tavsiyem olacak. Lütfen yaptığınız çevirmelerin "ANSİKLOPEDİK" düzen içerisinde yapmaya gayret gösterin. Mesela çevirmeye çalıştığınız Agnes Szavay maddesi bu bakımdan çok yetersiz. Bu konuda yardım alırsanız hem sizin için hemde Vikipedi için daha güzel olacaktır. Teşekkürler...--Böcürt 10:23, 8 Kasım 2008 (UTC)

Sorunu hallettim. Uzantısı jpg olduğundan gözükmemiş sanırım. Bayraklar gibi sembolik resimler; ya png, ya da svg olarak bulunuyor sistemde. Bir sorununuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 14:53, 9 Kasım 2008 (UTC)

Tamamdır, teşekkürler. --M. M. ileti 15:12, 9 Kasım 2008 (UTC)

vikiproje spora nasıl üye olunuyor nasıl katılabilirim.ve ben o mesajı tercumede yardım istediğin için yazmıştım gerektiği zaman yazarsın.kolay gelsin--Kamuran otukenli 10:31, 12 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba,
Kaliteli madde adayı göstermek için Vikipedi:Kaliteli madde adayları#Adaylık prosedürü başlığı altındaki adımları uygulayabilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 18:45, 12 Kasım 2008 (UTC)

Maddenin tamamını okumadım (maalesef vaktim yok). Ancak ilk gördüğüm kadarıyla, çok fazla kırmızı bağlantı var ve madde içindeki bilgilere ilişkin hiç kaynak yok. Bu haliyle zor gibi. İyivikiler... homonihilis // ileti 18:52, 12 Kasım 2008 (UTC)


  • Benim söyleyeceklerim de Homonihilis'inkilerden çok farklı değil: çok fazla bağlantı var ve bunların içinde de kırnızılar çoğunlukta. Bakın, ben yaklaşık 2 yıldır buradayım: daha ilk kez bir maddem yeni kaliteli seçildi, bu konular sabır ister, emek ister. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 19:26, 12 Kasım 2008 (UTC)
  • Viki-ödüller hiçbir kurala bağlı değildir. Her kullanıcı; dilediği bir başkasına herhangi bir nedenle ödül verebilir. Bana verilenler de dostların takdiri. Öyle uygun görmüşler, ödül almak için hiçbir çaba sarfetmedim. Zaten burada bulunuşumuzun asıl amacı bu: Karşılıksız bilgi sunmak, bilgiyi paylaşmak.. İnanın bu, herkesin yapabileceği kutsal bir iş. Herşeyin maddi değerlerle ölçüldüğü günümüzde bilgiyi paylaşıyoruz, bu bilgilerden yararlananların küçük bir teşekküründen daha büyük ödül olabilir mi? İyi akşamlar. Levent Abi ileti 19:34, 12 Kasım 2008 (UTC)
  • Merak etmeyin çalışmalarınız vikipedist arkadaşların gözünden kaçmıyor. Takdirle izleniyorsunuz. Dediğim gibi, ödül o kadar önemli değil, nasıl olsa bir gün biri size de ödül verebilir. İyi geceler. Levent Abi ileti 19:41, 12 Kasım 2008 (UTC)
  • Bildirdiğiniz için teşekkürler, halledildi. Levent Abi ileti 16:35, 13 Kasım 2008 (UTC)
  • Rica ederim, rahatsız olmuyorum, düzeltmişsiniz, elinize sağlık, teşekkürler, sevgiler :) Levent Abi ileti 17:38, 13 Kasım 2008 (UTC)
  • Merhaba, çok sorudan asla sıkılmam ama bu sefer çalışmadığım yerden sormuşsunuz :) çalışamadım, elektrikler kesikti desem inandırıcı olmaz.. Kullanıcı:Homonihilis tiyatro VikiProjesini oluşturmuştu, ona sormanız mümkün mü? Levent Abi ileti 17:47, 14 Kasım 2008 (UTC)
  • Son değşikliklere baktığımızda yakın zamanda görünmüyor.. Ama sabaha burada olur sanırım.. Levent Abi ileti 17:50, 14 Kasım 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Bu Vikipedi ödülü, spor alanında yaptığı, yapmak istediği, ve yapacağı güzel katkıları nedeniyle Maniaqq'a takdim edilmiştir. İyi Vikiler... --M. M. ileti 18:05, 14 Kasım 2008 (UTC)
  • Çok sevindim; tebrik ediyorum, bir ara ben de bir minik özendirme ödülü vermeyi düşünmüştüm ama o konu üstünde o kadar konuştuktan sonra benim vermem pek etik kurallara uygun düşmezdi, tekrar tebrikler, iyi çalışmalar.. Levent Abi ileti 08:47, 15 Kasım 2008 (UTC)

Siz hiç VikiProje kurdunuz mu? Türkçe Vikipedi tenis alanında çok zayıf. Bu nedenle tenis ile ilgili bir VikiProje kurmak istiyorum. Eğer nasıl kurulacağını biliyorsanız bana yardımcı olur musunuz? --Maniaqq 08:39, 15 Kasım 2008 (UTC)

* hayır maalesef bilmiyorum. :( --kibelemesaj 09:01, 15 Kasım 2008 (UTC)
  • Merhabalar Maniaqq; Efes isim değişikliği konusunda bir anımsatma yapmam gerekiyor: bu gibi konuları öncelikle tartışarak uygulamak durumundayız. Haklı olabilirsin, benim söylemeye çalıştığım yaptığının doğruluğu/yanlışlığı değil; izlediğimiz yol çizgisi.. Ancak bu yolun dışına çıkıldığında haklı da olsan haksız konumuna düşmemen için, en uygun davranış, diğer kullanıcıların bu konudaki görüşünü almak olacaktır. Eminim senin gibi pozitif bir arkadaşım, böyle bir yapıcı eleştiriden olumsuz etkilenmeyecek, tam aksine daha bir hırsla elinden geleni ardına koymayacaktır. Güzel katkılarının devamını diliyor, iyi geceler diyorum.. Levent Abi ileti 19:48, 15 Kasım 2008 (UTC)
  • Anlayışlı ve hoşgörülü davranışına teşekkür ediyorum; o zaman şimdi belirteyim ki ben de aynı görüşteyim: Efes harabeleri" olmalı. İyi geceler. Levent Abi ileti 19:51, 15 Kasım 2008 (UTC)
  • Merhaba,
    VikiProje başlatmak için öncelikle Vikipedi:VikiProje sayfasını incelemelisiniz. Özellikle Vikipedi:VikiProje#Değer mi? ve Vikipedi:VikiProje#Nasıl başlar başlıklarından göreceğiniz üzere, vikiprojelere çok katılım oluyor gibi gözükse de, genelde yapılan işler bir iki vikipediste kalmaktadır. (Örneğin bugünlerde Vikipedi:Vikiproje Moleküler ve Hücresel Biyoloji kapsamında, yanlış görmediysem iki kişinin çabasıyla güzel şeyler yapılıyor) Dolayısıyla, kendiniz bu projeyi açtıktan sonra, vikideki faaliyetlerinizin büyük bölümünü buna ayıracaksanız, projenin sürekli güncel ve hayatta kalmasını sağlayabilecekseniz, vikiproje açabilirsiniz. Benim açtığım tiyatro projesi başta oldukça hareketliydi, hatta bir SM bile çıktı projeden. Sonraları benim ilgim de diğer katılımcılar gibi azaldı. Şu anda diğer birçok proje gibi bu da atıl duruyor maalesef. Tenis projesinin bu hale gelmeyeceğini düşünüyorsanız projeyi açabilirsiniz.
    Proje sayfalarının nasıl açılacağını ise diğer proje sayfalarını inceleyip, amacınıza uygun bir formatı kopyalayarak halledebilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 08:50, 16 Kasım 2008 (UTC)

Hediye için teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 01:27, 17 Kasım 2008 (UTC)

İyi günler. Indiana Jones 4 maddesinin KMa tartışma bölümünde ilk önce destek vermişsiniz, sonra da karşı. İki ifade birbirini tutmuyor. Acaba sizin yerinize bir başkası mı verdi, yoksa görüşünüzü mü değiştirdiniz? --Bay Quin-Gon 13:18, 17 Kasım 2008 (utc)

Vandalizm (yine)[kaynağı değiştir]

Top (argo) maddesini siliniz lütfen. Çok küfürlü! Maniaqq msj 20:43, 17 Kasım 2008 (UTC)

Kibele halletmiş bile, teşekkürler. --M. M. ileti 19:00, 17 Kasım 2008 (UTC)

  • Wikimedia'mı Vikipedi'mi? Eğer Wikimedia ise onu ben de bilmiyorum; Vikipedi'yse, o gün verdiğim bağlantıyı uyguladıysanız olması gerekirdi? Levent Abi ileti 19:16, 19 Kasım 2008 (UTC)
  • O zaman Homonihilis ya da Manco Capac biliyor olabilirler.. Levent Abi ileti 19:20, 19 Kasım 2008 (UTC)

Wikimedia Commons'a nasıl resim yüklerim? Yardım eder misiniz? --Maniaqq msj 21:19, 19 Kasım 2008 (UTC)

Aynen buraya üye olup yüklediğiniz gibi. --M. M. ileti 19:21, 19 Kasım 2008 (UTC)
Uğraşıyorum, olmuyor. --Maniaqq msj 21:25, 19 Kasım 2008 (UTC)
Yeni üye olduysanız birkaç gün beklemeniz gerek. Belki ondandır. --M. M. ileti 19:28, 19 Kasım 2008 (UTC)
Hayır, öyle demek istemedim. Ne yapacağımı anlamadım. Sorularım da çok bunaltıyor siz hizmetlileri, demin de Levent Abi'yi bunalttım :) --Maniaqq msj 21:31, 19 Kasım 2008 (UTC)
Sorun değil, bunalmama eğitimlerinden geçtik bizler, alışkınız :) İngilizcenizle mi ilgili sorun, yoksa lisans bilgilerinin nasıl ekleneceği ile mi ? --M. M. ileti 19:34, 19 Kasım 2008 (UTC)
Sorun telif bölümünde ve resim isimlerinde. Kısacası herşey sorun :) --Maniaqq msj 21:36, 19 Kasım 2008 (UTC)
Şimdi eğer "herşey sorun" ise, Murphy kanunları gereği o şeye hiç dokunmamak en iyisidir :) Şaka bir yana, önce buradaki resim ekleme sayfasındaki bilgileri iyice bir okuyup anlayın isterseniz, sonra da oradaki İngilizce versiyonunda o bilgilere karşı gelenler aynı olduğu için daha kolay anlayıp uygulayabilirsiniz. Kolay gelsin. --M. M. ileti 19:43, 19 Kasım 2008 (UTC)
  • Sorular sormasak hiçbirimiz hiçbir şey öğrenemezdik; Metal'in ileti sayfasında gördüm: bunaltmıyorsunuz. Sevgiler.. Levent Abi ileti 22:03, 19 Kasım 2008 (UTC)

Yardımcı olmak isterdim ancak size linkini verdiğim sayfada bahsedilenleri tekrar etmiş olacağım. Orayı incelerseniz nasıl proje açılacağını öğrenebilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 15:42, 21 Kasım 2008 (UTC)

  • Aslında Commons'a dosya yüklemek ile buraya dosya yüklemek arasında pek fark yok. Sadece orada kullanılan ekran biraz farklı. Ama temelde aynı bilgileri giriyorsunuz. Tam olarak sorununuz nedir? İyivikiler... homonihilis // ileti 17:03, 21 Kasım 2008 (UTC)

Şöyle yapacaksınız:

  1. Bu sayfayı açın.
  2. "Yüklemek istediğiniz dosya:" kısmının sağ tarafındaki "gözat" tuşuna tıklayıp, yüklemek istediğiniz resmi bilgisayarınızdan seçin.
  3. "Hedef dosya adı:" kısmı otomatik olarak gelecektir.
  4. "Orijinal kaynak:" kısmına dosyayı nereden bulduğunuzu yazın. Size aitse bunu belirtin.
  5. "Üreten(ler):" kısmına dosyayı kimin ürettiğini yazın.
  6. "Açıklama" kısmındaki "Türkçe" yazan yere, dosyayla ilgili açıklayıcı bilgiler girin.
  7. "Lisans:" kısmındaki seçeneklerden uygun olanı seçin.
  8. "Dosya yükle" tuşuna basın.

Doya yüklenmiş olacaktır.
Yalnız Commons'a her türlü resim yüklenemez. Telif hakkı saklı resimleri (örneğin albüm ve kitap kapaklarını, film afişlerini vs.) yükleyemezsiniz. Resmi bulduğunuz internet sayfasında, resmin uygun bir lisans ile kullanılabileceğini belirten bir ifade yoksa, o resmi de yükleyemezsiniz. Tamamen kendinize ait olan resimleri ya da kaynağında "Kamu malı", "GÖBL", ya da "CC-BY veya CC-BY-SA" yazılı resimleri yükleyebilirsiniz. Bunlara uygun olmayan resimler bir süre sonra silinir. İyivikiler... homonihilis // ileti 17:21, 21 Kasım 2008 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Lütfen ciddi olunuz. Bir ansiklopedide değişiklik yaptığınızı unutmayınız ve espri amaçlı değişiklik yapmayınız. Vikipedi'ye bilgi edinmek amacıyla gelen diğer okuyucular bu yaptıklarınızı eğlenceli bulmayacaklardır. Unutmayın ki, Vikipedi milyonlarca kişi tarafından okunmaktadır ve bu nedenle de yaptığımız işi ciddiye almamız gerekir. Deneyim kazanmak için diğer maddeleri inceleyebilir ve deneme tahtasını kullanabilirsiniz. --M. M. ileti 18:14, 22 Kasım 2008 (UTC)

Ben ne yaptım ki beni uyardınız? --Maniaqq msj 20:15, 22 Kasım 2008 (UTC)

Bu değişikliği yapan siz olduğunuza göre ? --M. M. ileti 18:18, 22 Kasım 2008 (UTC)
Ben bu değişikliği gayet ciddi bir amaçla yaptım. Tartışma sayfasına "birkaç resim daha olsun" yazmışsınız, ben de resmi koyup çerçeveledim. Ben çerçeve altlarının boş kalmasından hoşlanmıyorum. Yazacak başka şey bulamadım. Eğer daha iyi bir şey bulduysanız buyurun yazın. Siz hizmetli olsanız da beni çocuk azarlar gibi bir dille sorgulayamazsınız, bu davranışınız hiç hoşuma gitmedi. --Maniaqq msj 20:24, 22 Kasım 2008 (UTC)
İyi güzel de ortada bir sorun var; eklediğiniz resim ölen kişiye ait değildi... --M. M. ileti 18:27, 22 Kasım 2008 (UTC)
  • Yüklediğiniz resim Devlet Bahçeli'nin resmi. Burdan almışsınız sanırım. Ayrıca o resim telifli commonsa da yüklenemez silinecektir.--Hedda Gabler 18:29, 22 Kasım 2008 (UTC)
Nasıl yani, o zaman kim bu? Ben bunu Commons'a daha yeni yükledim. Resmi Google'dan buldum, altında Mustafa Şekip Bingöl yazıyordu... --Maniaqq msj 20:29, 22 Kasım 2008 (UTC)
Resimdeki kişi Devlet Bahçeli. --M. M. ileti 18:39, 22 Kasım 2008 (UTC)

Küçük Bir Ödül[kaynağı değiştir]

Kaliteniz için, katkılarınız için, destekleriniz için..--SE Mesaj 20:42, 22 Kasım 2008 (UTC)

Daha iki ayımı doldurmadım. SAM'da oy hakkım var mı?--Bay Quin-Gon 13:36, 23 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba, SAM oylamalarına epeydir bakmıyormuşum, sayenizde bir kaçına oy kullandım:) Ama düşünce maddesi ile görüşlerimi size iletmek istiyorum. Maddenin tatmin edici bir bilgi vermekten uzak olduğu aşikâr...Kaynaksız olarak felsefi düşünceye ağırlık verilmiş ancak kavram o kadar geniş ki...Vikipedide bu maddenin olmamasının bir eksiklik olacağını söylemek isterim. Maddenin düzeltilmesi/geliştirilmesi gerekiyor. Çeşitli düşünce kavramlarına bağlantı gösteren anlam ayrınm sayfasına benzer ama daha geniş tutulmuş bir madde olmalıydı. En:wikipedia'daki de bu açıdan düzenli değil...Zaten düşüncenin alt kavramlarının da örneğin; felsefik düşünce, skolastik düşünce, psikolojide düşünme, düşünmeyi öğrenme, zekâ vs vs kavramların da ayrı ayrı bulunması ve ana maddeyi desteklemesi gerekir. Vikipedi de bu yönde bir eğilim/gelişim eksikliğini öteden beri görüyoruz...Velhâsıl; maddenin silinmesindense düzeltilmesini arzu ederdim ama bunu gerçekleştirecek bir kullanıcı göremiyorum....İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 11:46, 23 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba, genelde bir madde SAM olduğunda ilgilenen birinin çıkıp, düzeltmesini bekliyorum. Zaten oylama bir meyil alana kadar bir kullanıcı ilgilenebilir. Ama sanmıyorum, zaten yukarda bir oylama görüşü belirtmiyorum, bazen de düzeltilmeyeceği/geliştirilmeyeceği anlaşılan maddelerin varlığındansa yokluğu daha iyidir. Kısacası henüz silinsin/kalsın şeklinde bir oy kullanma düşüncem oluşmadı. Şimdilik sadece görüşlerimi paylaştım:) İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 13:02, 23 Kasım 2008 (UTC)
Lütfen kullanıcılara silinmeye aday gösterdiğiniz maddeye oy vermeleri için mesaj göndermeyiniz, içerik ile ilgilenen kullanıcıların tamamı bu sayfadan haberdardır ve gerekli gördükleri takdirde oy kullanmaktadırlar, sevgilerimle... e.c. 13:08, 23 Kasım 2008 (UTC)
200.000.madde için tasarladım.Yusuf 1907

nasıl olmuş?--♪♫Yusuf 1907ileti 13:58, 23 Kasım 2008 (UTC)

Niye öyle dediniz anlayamadım.Elbette çalışırsak Allah'ın izniyle olacak.--♪♫Yusuf 1907ileti 14:01, 23 Kasım 2008 (UTC)

Çok özür dilerim, ama gerçekten yeterince zamanım yok Üzgün. Ve daha erkenden bir yanıt vermediğim için lütfen kusura bakmayın. İyi çalışmalar... Runningfridgesrule 18:19, 24 Kasım 2008 (UTC)

Sizce Agnes Szavay maddesi bu haliyle KM olur mu, yoksa geliştireyim mi? KMA'lar arasına soktum, rica etsem tepkinizi oraya oy atıp belirleseniz? İyi Vikilemeler... --Maniaqq msj 20:16, 24 Kasım 2008 (UTC)

Bence biraz daha geliştirilmesi gerek. Kolay gelsin. --M. M. ileti 18:33, 24 Kasım 2008 (UTC)
  • İnanın yardım etmek isterdim ancak kendi projelerime bile ayıracak zamanım yok. Kusura bakmayın. Belki arada birkaç paragrafta yardımcı olurum. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:22, 25 Kasım 2008 (UTC)

Nadia Petrova[kaynağı değiştir]

  • Yardım etmek isterim; ancak haftaya sınavlarım var ardından da bayram tatilinde tatile çıkacağım. Bunların dışında tabii ki size yardım etmek isterim. Ama demin de bahsettiğim gibi bu sınavlarım bittikten sonra yani 2 hafta sonra mümkün olabilir. İsteğinizi not alıyorum. Эялвачмеcаж 17:39, 25 Kasım 2008 (UTC)
  • Tabiki ne demek, seve seve ilgileneceğim. Saygılarımla. Kolay gelsin.--Ahzaryamed 17:46, 25 Kasım 2008 (UTC)
  • İnanın çok yardım etmek isterim ama bu hafta 9 tane sınavım var ve önümde daha 3 tane var. Bunlara çalışmak durumundayım. En kısa zaman da size döneceğim. Vikipedi'ye da araştırma amacıyla girdim zaten. Эялвачмеcаж 17:35, 3 Aralık 2008 (UTC)

Gauss adı daha iyi, ß simgesi her alman lehçesinde kullanılmıyor ama ss kullanılıyor. geri alsam daha iyi olcak. Khutuckmsj 17:10, 27 Kasım 2008 (UTC)

Bilgilenmek iyidir[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kukla--Kuz 22:17, 28 Kasım 2008 (UTC)

  • Üzgünüm kötü, ben de sözlükler ya da bilen arkadaşlardan yardım alıyorum.. Çeviri grubuna başvursanız yardımcı olan biri çıkabilir. Levent Abi ileti 15:33, 29 Kasım 2008 (UTC)
  • Çeviri konusunda yardım ederim; ancak haftaya cumaya kadar yardım edemem. Эялвачмеcаж 19:11, 29 Kasım 2008 (UTC)

Selam. Bir sorum olacak, İngilizceniz iyi mi? --Maniaqq msj → 13:50, 30 Kasım 2008 (UTC)

Selam, idare eder. Niye sordunuz? --M. M. ileti 11:53, 30 Kasım 2008 (UTC)
  • Merhaba, teknik bir konu değilse...Vikipedist 19:12, 1 Aralık 2008 (UTC)
  • İlgilendiğim bir konu değil ama göz atar, yardımcı olmaya çalışırım...HoşcakalınVikipedist 19:15, 1 Aralık 2008 (UTC)

Nadia Petrova[kaynağı değiştir]

Kusura bakmayın geç cevaplıyorum ancak size hafta sonu yardım edebilirim tabi o zamana kadar işiniz bitmezse :)--Aycanileti 00:28, 4 Aralık 2008 (UTC)

Ben de herkesi seferber ettim, yardım sadece Ahzaryamed'den geldi ama onun da çok işi olduğu için pek fazla yardım edemiyor. Meşgul değilseniz ve İngilizceniz iyi ise Nadia Petrova çevirime katılır mısınız? --Maniaqq msj → 12:05, 4 Aralık 2008 (UTC)

İnanır mısınız benim şu an öğrenme testleri çözmem gerekirken ben biraz buraya takıldım artı o kadar şahane ingilizcem yok, çevirmem için kafamı bir yerlere vurmam gerekiyor. Acaip cebelleşiyorum ingilizce çeviri ile o yüzden de pek yardım edemicem ya da hiç. Kusura bakmazsınız umarım. Kolay gelsin.--Hedda Gabler 10:08, 4 Aralık 2008 (UTC)
Çeviri için zaman bulduğumda kendi ilgilendiğim maddelerle uğraşmayı tercih ediyorum. Ayrıca, bu şekilde bir madde açıp, tüm kullanıcılardan bu çapta yardım isteyerek çeviri yapılmaya çalışılmasını da doğru bulmuyorum. İlgilenen kullanıcılar varsa zaten maddeyi görecekler ve yardımcı olmaya çalışacaklardır. Tenis maddeleriyle bire bir ilgilenen kullancılar tanıyorsanız, onlara çeviri için haber verebilirsiniz. Ama burada her kullanıcın ilgi ve bilgi alanı farklıdır. Bu şekilde onlarca kullanıcıya çeviri talebi için mesaj atılması bana göre uygun bir davranış değil. İyivikiler... homonihilis // ileti 10:29, 4 Aralık 2008 (UTC)
  • Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Bay Q.
İyi bayramlar. Hep beraber nice güzel bayramlara... --♪♫Berkay0652 12:07, 8 Aralık 2008 (UTC)

Ben de herkesi seferber ettim, yardım sadece Ahzaryamed'den geldi ama onun da çok işi olduğu için pek fazla yardım edemiyor. Meşgul değilseniz ve İngilizceniz iyi ise Nadia Petrova çevirime katılır mısınız? (mümkünse hemen başlayalım)--Maniaqq msj → 12:05, 4 Aralık 2008 (UTC)

  • ne yazık ki ingilizcem çok iyi değil. size kolay gelsin. --kibelemesaj 10:39, 4 Aralık 2008 (UTC)
  • Şu sıralar biraz hastayım ve okula da gidemiyorum. Vikipedide de genellikle kısa maddeleri açabiliyorum. Ama en kötü ihtimal ile cuma günü öğleden sonra veya vikiye sabahtan girersem yardım edebilirim. Umarım anlayış gösterirsiniz. Kolay gelsin. B. Q.
  • İyileştim sağolun. Bir kaç gündür internete giremiyordum. Hatlarda bir arıza vardı.
Kurban Bayramı'nız Kutlu olsun.Nice Kurban Bayramlarına İnşallah.--♪♫Yusuf 1907ileti 14:55, 8 Aralık 2008 (UTC)
  • 2008 yılında çeviri yapıyorum. uygunmu ?--Yzkoc 16:04, 9 Aralık 2008 (UTC)
  • Merhaba, şimdi mesajınızı aldım. Çok üzgünüm ama bu akşam misafirlerim var, o yüzden hiç zamanım yok Üzgün. Runningfridgesrule 18:09, 9 Aralık 2008 (UTC)
  • Şu anda bakıyorum.--Yzkoc 21:05, 9 Aralık 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba, teşekkür ederim güzel sözleriniz için, vikipedi için asıl istediğim Türkçe kaynaklarda az olan daha çok biyografik madde eklemek ama hep yapılacak başka şeylere takılıp gidiyorum...) Tekrar teşekkürler...İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 12:26, 11 Aralık 2008 (UTC)

Kullanıcı sayfama mesaj atmışsınız. O aralar vikimola yaptığım için görmemişim mesajı. Çevrilecek maddelere yardım edebilirim. İhtiyacınız olursa kullanıcı sayfama mesaj atın yeter.--ιρєк 12:29, 11 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba. Fırsatım oldukça çeviriye yardımcı olmaya çalışırım ;) İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 15:33, 12 Aralık 2008 (UTC)

  • Merhabalar... Öncelikle güzel sözleriniz ve verdiğiniz hediye için teşekkür ediyorum. Umarım elbirliğiyle maddeyi tamamiyle çevireceğiz. Bayramda çeviremedim; çünkü şehirdışındaydım. Yeniden çevirmeye devam edeceğim. Эялвачмеcаж 16:10, 13 Aralık 2008 (UTC)

Nadia Petrova çeviri teklifi[kaynağı değiştir]

Maalesef ilgi alanımın çok dışında, şu an başka makaleler üzerine çalışıyorum. Ama arzu ederseniz makale bitince kontrol edebilirim. İyi çalışmalar. --Ekindedeoglu 10:35, 16 Aralık 2008 (UTC)

Vallah üzgünüm, az sonra doktora gidiyorum. Runningfridgesrule 16:41, 16 Aralık 2008 (UTC)

Çanakkale (merkez)[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu maddeye eklediğiniz çağlayan fotoğrafını Çanakkale (il) maddesine taşıdım. Zira sanırım çağlayan il merkezinde yer almıyor? Bir de, fotoğraf şu an yan, düzeltip tekrar eklemeniz mümkün mü? Saygılar, Filanca 14:00, 20 Aralık 2008 (UTC)

Hemen tüm fotoğraf görüntüleme programları, fotoğrafı döndürüp kaydetmenize izin verir. Bu konuda o programı kullanmayı biraz daha bilen birisine danışmanız, yardım dökümanlarına bakmanız veya (hatta) menülerini karıştırmanız yeterli olur. Filanca 16:54, 21 Aralık 2008 (UTC)

Nadia Petrova[kaynağı değiştir]

Maddenin bilgi kısmının çevirisi bitmiştir. Dil bilgisi ile ilgili bir yanlış görürseniz kusura bakmayın; ancak bence bu madde KM seviyesinde değildir. Zira 6 adet kaynakçası vardır ve oldukça fazla kırmızı vardır. Bunlar benim görüşlerim. Vikipedi'ye yeni ve alışılagelmişin dışında maddeler kattığınız için de teşekküer ediyorum. İyi çalışmalar. Эялвачмеcаж 16:34, 20 Aralık 2008 (UTC)

Diyabet Sayfasındaki değişikliğin sebebi?[kaynağı değiştir]

Selamlar, üzerinde -şimdilik- bir çeviri çalışması yaptığım ve henüz tamamlayamadığım diyabet sayfasında yaptığınız değişikliklerin sebebini öğrenmek istemiştim. Yaptığınız değişikliğe göre hastalığa ait "belirtiler" ve hastalığın "genetik" özelliklerinin "SINIFLANDIRMA" başlığı altında olması gerektiğini düşünüyor olmalısınız...İkincisi, çeviri çalışması henüz tamamlanmadığı için "çeviri şablonu"nun ve dolayısıyla sayfadaki çalışma da henüz tamamlanmadığı için "çalışma var" şablonunun sayfadan kaldırılmasının gerekçesini de anlayabilmiş değilim. Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılarımla..--AydinTay 03:27, 21 Aralık 2008 (UTC)

Yeni olduğunuzu gördüm, o zaman Vikipedi yönergelerini okumalısınız. Böylesine kavga etmeniz hiç hoş değil. Bu tutumunuza devam ederseniz engellenebilirsiniz. --Maniaqq msj → 21 Aralık 2008

Selamlar. Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Tavsiyenize uyup yönergeleri okudum. Ancak büyük ihtimalle yeni olduğum ve yine büyük ihtimalle tecrübesizliğimden olsa gerek, hastalık şablonunun ve hastalıkların başlık ve alt başlıklarını düzenleyen bir yönergeyi malesef bulamadım. Benzer şekilde, çalışması halen devam eden bir sayfadan "çalışma var" şablonunun ve çevirisi halen devam eden bir sayfadan da "çeviri" şablonunun kaldırılmasını düzenleyen bir yönergeye de rastlayamadım. Yine tecrübesizlikten ve yeni olmaktan kaynaklanıyor olsa gerek, lütfen bağışlayın.

Eski bir kullanıcı olarak bana bu konularla ilgili yönergelere nasıl ulaşabileceğimi ya da daha basiti bu değişiklikleri yaparken kaynak olarak kullandığınız yönergeyi bana söyleyebilirseniz çok sevinirim. Çünkü bu sayfa bittikten sonra yine bu sayfa ile ilgili bir çok hastalık başlığı açmayı düşünüyorum. Dolayısıyla, benzer sayfa yapısını (başlık ve alt başlıkları, sınıflandırma kriterlerini, şablonları vs.) tekrar kullanmam gerekecek. Yol göstericiliğiniz ve tecrübeniz sayesinde bunun gibi hataları tekrarlamamış olacağım. Bunun için şimdiden teşekkür ederim. Sizden alacağım yanıta göre ara vermek zorunda kaldığım çeviri projesine devam edeceğim. Şimdiden değerli zamanınız ve vereceğiniz bilgiler için teşekkürü bir borç bilirim. Saygılarımla...--AydinTay 23:46, 21 Aralık 2008 (UTC)

Selamlar. Mesajınızdan sonra artık neden üzerinde çalıştığım diyabet maddesi ile ilgilendiğinizi öğrenmiş oldum. Zaten bu başlığın orada olmasının ve yetersiz olduğunu düşündüğüm için de değiştirmeye çalışmamın sebebi, hem diyabet hastası olan kişileri kendi hastalıkları hakkında hem de çevresindeki kişilerde bu hastalığa sahip olan bilinçli insanları olabildiğince çok ve güncel bilgi sahibi yapabilmekti. Bu anlamda umarım başarılı bir madde olur. Saygılarımla... --AydinTay 23:46, 24 Aralık 2008 (UTC)

Alfred Radcliffe-Brown[kaynağı değiştir]

Merhaba.Nadia Petrova sayfasının çevirisi bitmiş. Tebrik ederim. Fazla katkıda bulunamasam da ben de sizden vakit buldukça Alfred Radcliffe-Brown sayfasının çevirisine yardım istesem. Sevgilerle,iyi çalışmalar.--Ahzaryamed 02:19, 22 Aralık 2008 (UTC)

  • Nadia Petrova maddesindeki 9 kaynağı gördüm ama KM olması için bence en azından 20-30 adet kaynak bulunmalı. Böylece madde daha güvenilir olur. İyi çalışmalar. Эялвачмеcаж 17:45, 22 Aralık 2008 (UTC)

Nadia Petrova maddesini SMA yaptım. Oy verirseniz memnun olurum. --Maniaqq msj → 22 Aralık 2008

  • Tabi ki. Maddeyi henüz inceleyemedim ancak en kısa sürede bakacağım. Bu arada vikiye yaptığınız katkılardan ötürü tebrik ederim. Özellikle tenisçiler konusundaki katkılarınız vikiyi zenginleştiriyor. Güzel katkılarınızın devamı dileğiyle, iyi vikiler.--Merube 89msj 19:28, 22 Aralık 2008 (UTC)

Merhabalar Seçkin içerik sorumlusu olduğum için adaylıklara cok ciddi sorunlar olmadığı sürece yorum yazmıyorum. Ayrıca hatırlatmam gerekiyor ki seçkin içerik adylıkları bir oy kullanma alanı değil bir tartışma alanıdır. Oy olarak gösterilmiş destek karşı gibi şablonlardan daha çok yapılan yorumlara bakılır. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 19:47, 22 Aralık 2008 (UTC)

Bir ara inceleyip görüşlerimi bildireceğim. Bu arada umarım gerek bu adaylıkta, gerekse Dominika Cibulkova gibi diğer adaylıklarınızda sonuç olumsuz da olsa, bu güzel katkılarınız devam eder. Özellikle spor konusunda sizin gibi detaylı maddeler ekleyen kullanıcı sayısı oldukça az.--Math34 ileti 20:08, 22 Aralık 2008 (UTC)
  • Maddenin adaylığını gördüm, bir zaman bulabilsem inceleyeceğim, ve daha yapacak çok işim var.. Levent Abi ileti 19:19, 23 Aralık 2008 (UTC)
  • Zamanım olunce bakmaya çalışacağım, bol şans. Levent Abi ileti 19:22, 23 Aralık 2008 (UTC)

Kaliteli madde adaylarınız[kaynağı değiştir]

Merhaba Maniaqq. Lütfen herhangi bir maddeyi kaliteli madde adayı göstermeden önce kriterleri sağlayıp sağlamadığından emin olun. Geçmişte gösterdiğiniz adaylar kriterleri sağlamadığından kaliteli madde olamamışlardı. Mevcut aday olarak gösterdiğiniz maddelerde (Dominika Cibulková ve Norveç) kriterleri sağlamamaktadır. Bu konuya gelecekte daha fazla özen gösteriniz. Teşekkürler ve kolay gelsin. Mızrakmsj 07:22, 24 Aralık 2008 (UTC)

  • Örnek bir madde gösterirsen bir bakayım. Levent Abi ileti 18:48, 24 Aralık 2008 (UTC)
  • İngilizce Viki'de olan ve bizde çıkmasını istediğimiz resimlerle ilgili bir program vardı, bir ara bana Homonihlis bahsetmişti, ancak kullanamıyacağımı anlayınca ilgilenmedim. Bunu ona sorarsan sanırım sana seve seve yardımcı olur. (Sanırım buydu) Levent Abi ileti 18:53, 24 Aralık 2008 (UTC)
  • Diğer Vikipedilerdeki telif hakkı saklı resimleri (logoları, vb.) Türkçe Vikipedi'de kullanmak için Türkçe Vikipedi'ye yüklemeniz gerekmektedir. --DsMuratileti 19:17, 24 Aralık 2008 (UTC)
  • Tam çıkarken, sizin Levent Abi'ye attığınız mesajı gördüm. Şu anda acilen çıkmalıyım; ama deneyimli başka bir kullanıcımız size yardım edebilir. Yapılması gereken şey, o resimlerin "resmi farklı kaydet" diyerek bilgisayarınıza kaydedilmesi, daha sonra şuradan Türkçe Vikipedi'ye yüklenmesi. Görüşmek dileğiyle, hoşçakalın... --DsMuratileti 19:20, 24 Aralık 2008 (UTC)

Muratsahinmesaj 13:04, 26 Aralık 2008 (UTC)

Teşekkür borcu![kaynağı değiştir]

Mutlu yıllar. --♪♫Berkay0652 23:00, 31 Aralık 2008 (UTC)

Yardım istediğiniz kişilere teşekkür etmeyi unutmayın. Wikipedia bir bilgi paylaşma platformudur, egolarımıza yenik düşmeyelim.--Ahzaryamed 19:27, 26 Aralık 2008 (UTC)

2009 yılı hepimize kutlu olsun (İyi yıllar). --SelimMesaj Sayfam 15:13, 31 Aralık 2008 (UTC)

SMA-Nadia Petrova[kaynağı değiştir]

Merhabalar, SMA adaylıkları en az 15 gün adaylık sayfasında durur ancak tartışmaların olgunluğuna göre, madde hala yapılan değişikliklerin devamına göre süre uzayabilir, En fazla ne kadar duracağına dair bir süre yoktur. Genellikle kapatma kararını tartışmalara ve maddenin durumuna bakarak karar veririm. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 15:20, 1 Ocak 2009 (UTC)

Merhabalar Maniaqq. Üzgünüm ama şu anda çeviri yapmak için zamanım yok, ama belki başka bir gün yaparım. İyi çalışmalar. Runningfridgesrule 14:20, 2 Ocak 2009 (UTC)

Eksik adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 15:56, 2 Ocak 2009 (UTC)

Eksik kaynak bilgisi ve adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 15:57, 2 Ocak 2009 (UTC)

Lütfen resimlerden uyarı şablonlarını çıkarmayınız! Eksik bilgisi olan ve uyarı etiketi konulmuş resimlere sadece eksik bilgileri ekleyiniz, uyarı şablonlarını çıkarmayınız. Eklediğiniz bilgilerle birlikte hizmetliler resmi inceleyecekler ve eğer doğru şekilde girdiyseniz uyarı şablonunu çıkaracaklardır. --İyivikiler... homonihilis // ileti 11:47, 3 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba,

  1. Resim:J and S Cup logo.jpg resminde uygun bir adil kullanım gerekçesi yok. Bunu eklemeniz gerekiyor.
  2. Resim:Asbclassic logo.png resminde kaynak yeterli değil. Resme url cinsinden (açıldığında resim çıkacak şekilde) kaynak eklemelisiniz. Ayrıca bu resimde de uygun bir adil kullanım gerekçesi yok.

Lütfen ilgili şablonları, eksikleri tamamlamadan çıkartmayınız. İyivikiler... homonihilis // ileti 11:52, 3 Ocak 2009 (UTC)

Resim:Asbclassic logo.png tamamdır. Şablonları çıkarabilirsiniz. Ama Resim:J and S Cup logo.jpg resminde hâlâ eksik var. İyivikiler... homonihilis // ileti 11:59, 3 Ocak 2009 (UTC)
Şimdi o da tamam. Teşekkürler İyivikiler... homonihilis // ileti 12:01, 3 Ocak 2009 (UTC)

Sizi anlıyorum ama ne yapabilirim ki? Daha belirgin bir şeyler isterseniz seve seve yardımcı olmaya çalışırım. --♪♫Berkay0652|ileti 11:38, 3 Ocak 2009 (UTC)


İyi pazarlar[kaynağı değiştir]

  • Sevgili kardeşim.. Önce seni desteklediği için öğretmenini kutlarım. Ücretsiz ve özgür bilgiye ulaşmayı, katkıyı desteklemek gerçekten çok yararlı. Ayrıca seni de kutluyorum: Beni utandırmadan yaşından olgunca gerçek bir vikipedist oldun. Denk geldikçe güzel katkılarını takdirle izliyorum. Sınıfınızdan üye olanlara gelince; onların seni kızdırmak için yaptığı "gençlik" oyunlarını hoşgör, nasıl olsa hergün yüzlerce madde düzeltiyoruz. Zaten bir süre sonra onlar da sıkılıp bırakacaklardır. Kullanıcı Ramazanyargeldi'nin katkılarına baktım, Kasım ayı sonundan beri bir girişimi yok, o nedenle şimdilik kaygılanmaya da gerek yok, davranışlarını tekrarlarsa gereğini yaparız. Diğer iki kullanıcının ödüllendirilmesiyle ilgili düşüncelerini de çok beğendim, seni kutluyorum. Ancak ödülleri fazla bol keseden dağıtmak ta doğru bir davranış değil, eminim bunu biliyorsundur. Yine de her ikisine birer küçük özel hoşgeldin mesajı ileteceğim. Senden dileğim, derslerini aksatmadan eğitimini tamamlayıp, önce kendine, sonra ailene, sırasıyla da ülkene ve dünyaya faydalı bir bilim adamı olarak yetişmen, bu arada boş zamanlarında Vikipedi'nin zenginleştirilmesine katkıda bulunmayı sürdürmen olacaktır. Gözlerinden öperim, sevgiler. Levent Abi ileti 10:18, 4 Ocak 2009 (UTC)
Vikipedi
Teşekkürler Plaketi!
Vikipedi'ye güzel katkılarda bulunmakta gösterdiği azimle, bilgi halkalarımızın büyümesini sağlayan Maniaqq'a teşekkürlerimizle.. Levent Abi ileti 10:18, 4 Ocak 2009 (UTC)
Merhaba Maniaqq, yukarıda Levent Abi konuyu çok güzel anlatmış, bana ekleyecek hiçbir şey bırakmamış. Derslerinden vakit buldukça senin ve arkadaşlarının güzel katkılarını bekliyoruz. Sevgiler, --M. M. ileti 10:51, 4 Ocak 2009 (UTC)

Ekaterina Makarova[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Maddeye resim bulmaya elbette çalışırım ancak kesin birşey söyleyemiyorum. Yardımcı olabileceğim başka hususlar olursa da seve seve elimden geldiğince yardımda bulunmaya çalışırım. Size maddede iyi çalışmalar, kolay gelsin--Merube 89msj 16:13, 9 Ocak 2009 (UTC)
  • Kolay gelsin o halde. Hemen indirip dinleyeyim. Bu arada beni kendinize yakın hissetmenize sevindim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:49, 17 Ocak 2009 (UTC)
  • Evet dinledim. Gayet güzel. --♪♫Berkay0652|ileti 09:43, 18 Ocak 2009 (UTC)

Stronger (Hanna Pakarinen albümü) maddesini yazmışsınız/yazmaktasınız. Benim daha önceden yazmış olduğum Stronger isimli bir madde var. Sizin yazdığınız maddenin adını "Stronger (albüm)" olarak değiştirelim, sanırım aynı isimde başka bir albüm yok. Benim yazdığımın adını da "Stronger (şarkı)" olarak değiştirelim. Stronger maddesini de anlam ayrım sayfasını haline getiririz. Bu anlam ayrımın tartışma sayfasını da bir hizmetliden rica edip sildiririz. Sanırım uygundur. İyi çalışmalar... --Kemal K.ileti 15:19, 18 Ocak 2009 (UTC)

Yanina Wickmayer[kaynağı değiştir]

Maddey, silmemin nedeni 3 gün geçmesine rağmen hiç bir değişiklik yapılmamış olmasıdır. Eğer sadece giriş cümlesini dahi çevirmiş olsaydınız maddeyi silmeyecektim. Ancak madde sadece kopyalanıp yapıştırılmış idi. Sizden kimse ışık hızı ile hareket etmenizi beklemiyor. Ancak az çok deneyimli bir vikipedist olduğunuza göre maddeleri yabancı dilden kopyalayıp yapıştırarak açmadığımızı biliyor olmalısınız. Hiç bir çeviri yapmadığınıza göre bir şey kaybetmiş de sayılmazsınız. Maddeyi yabancı içeriği kopyalayarak değil ama yaptığınız çevirilmiş kısmı ekleyerek tekrar açabilirsiniz sanırım. Anlayışınız için teşekkürler, --Manco Capac 13:58, 19 Ocak 2009 (UTC)

  • Merhaba, anlamamışsınız. Ben hiç çeviri yapmadınız demedim. O madde içinde bir cümle olsun çevirmemiş sadece kopyalayıp yapıştırmıştınız dedim. --Manco Capac 07:01, 21 Ocak 2009 (UTC)

Eksik kaynak ve adil kullanım bilgileri[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 18:51, 19 Ocak 2009 (UTC)

İyivikiler... homonihilis // ileti 18:53, 19 Ocak 2009 (UTC)

İyivikiler... homonihilis // ileti 22:33, 20 Ocak 2009 (UTC)

İyivikiler... homonihilis // ileti 22:37, 20 Ocak 2009 (UTC)

İyivikiler... homonihilis // ileti 16:47, 25 Ocak 2009 (UTC)

Anna Wessman[kaynağı değiştir]

Selam. Anna Wessman maddesi ne olacak? Silinsin mi? Takabeg ileti 06:39, 31 Ocak 2009 (UTC)

Selam Takabeg. Bir resim yükledim, hay yüklemez olaydım. Ben ortadaki sürümü kullanmak istiyorum ama olmuyor. Bir bakar mısın??? (resim:Single DamnYouB.jpg) --Maniaqq 16:19, 5 Şubat 2009 (UTC)

Sorun nedir? Anlayamadım:)) Takabeg ileti 16:22, 5 Şubat 2009 (UTC)

  • Aslında çok çok iyi bir fikir bu ama eminim kimse buna sıcak bakmayacaktır. Ne de olsa herkesin bir başka uğraşısı var. Hem herkes bir şarkı veya albümün maddesinin nasıl tasarlandığını, nelerin eksik, nelerin gerekli olduğunu bilemeyebilir. Böyle olursa da bir sanatçının maddesi çok resmî olurken, öbür sanatçının maddesi çok tekdüze olur. Yani tutarsızlık olabilir. Demek istediğim isteğin çok güzel ama herkesin değil de, isteyenlerin ve gönüllü olanların sevdikleri müziklerin maddesini açması daha iyi. En azından tutarlı bir ansiklopedi olması açısından. (Bu arada sana bir teklifim var; müzik portalına katılmaya ve yardım etmeye ne dersin?) İyi çalışmalar sana. Bir sorun olursa çekinme sakın. --♪♫Berkay0652|ileti 20:13, 5 Şubat 2009 (UTC)
  • Selam Maniaqq. Tatil'e çıkmana sevindim. Bizim okul başladığı için ben pek dinç sayılmam:) Müzik maddeleri açacağım demişsin. Benim müzikle aram iyi değildir; ama çevirmemi istediğin veya ortak çalışmamızı istediğin maddelerde sana yardımcı olabilirim. Tabii benim zamanım uygun oldukça. Эялвачмеcаж 17:34, 12 Şubat 2009 (UTC)
  • Tamam. Yardım ederim. Ama bugün pek bir faydam dokunmaz. Yarın ve hafta sonu daha fazla yardımcı olurum. Эялвачмеcаж 17:47, 12 Şubat 2009 (UTC)

Adil kullanım resmi gerekçelendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Aşağıdaki resimde adil gerekçelendirme şablonunu kullanmışsınız ama şablonun içinde hiçbir gerekçe ya da bilgi yok. Gerekçelendirme sadece şablonu yapıştırmak değildir. Bu resmin iligli maddede neden kullanılması gerektiğini, ne miktarda kullanıldığını, çözünürlük bilgilerini tam olarak girmelisiniz. "Vikide bulunsun" sözü yeterli bir açıklama değildir. Asgari şartları yerine getiren örnek bir uygulama için Resim:Gollum.PNG resmini inceleyiniz. Lüften resim sayfasındaki gerekçe şablonunun tüm alanlarını uygun şekilde doldurunuz.

İyivikiler... homonihilis // ileti 10:15, 15 Şubat 2009 (UTC)

Teşekkürler. Albüm kapağı yüklemeye devam edecekseniz, şuraya bir göz atmanızda fayda var. Hazır doldurulmuş şablonu, yükleyeceğiniz albüm kapaklarında kullanabilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 10:35, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Açıkçası güzel bir fikir. Ancak bunu VikiProje olarak açmak veya Madde isteklerine "Müzik" başlığı altına eklemek en doğurusu. Sahi; VikiProje açabiliriz sanırım. Kemal de katılır belki. Evet evet; güzel bir fikir. --♪♫Berkay0652|ileti 18:09, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Evet, ama o sınavlara hazırlanıyor. Farketmeyebilir projeyi. Bir şey sorabilir miyim? Sen kaç yaşındasın? --♪♫Berkay0652|ileti 18:15, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Önemli olan biyolojik yaş değildir bazen. Hem o kadar da küçük değilsin. Evet çalışmalara başlayalım. Araştırmaya başladım ben. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 18:35, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Evet açacağız. Ben de onu araştırıyorum zaten. VikiProje nasıl açılır, soruşturuyorum. --♪♫Berkay0652|ileti 18:37, 16 Şubat 2009 (UTC)

Proje mevzusu[kaynağı değiştir]

Merhaba, bana bir projeden bahsettin. Fakat ne olduğunu tam olarak anlayamadım, biraz daha detaya girebilir misin? Yani müzikle ilgili yeni açılan maddelerin sıralanacağı bir liste gibi birşey mi? --Kemal K.ileti 15:35, 17 Şubat 2009 (UTC)

Hımm, şimdi anladım. İyi fikir... Yazmayı planladığım bütün maddeleri oraya eklesem destan olur. --Kemal K.ileti 15:53, 17 Şubat 2009 (UTC)
İyi bir fikir, ancak şu an özel işlerim var. Sana da geç yanıt yazabiliyorum. Ortalarda bir hizmetli falan da yok, Berkay da yok sanırım. Bugün başlasak bile benim pek bir katkım olamaz. Biraz daha buralardayım. Hafta sonunda özellikle ilgileneceğim. --Kemal K.ileti 16:06, 17 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba. Berkay, Kemal ve ben bir proje başlatmak istiyoruz. Tüm EP-tekli-albüm-tur maddelerini açacağız. Bu projede bu maddeleri listeleyip açacağız. Ama ne yapacağımızı bilmiyoruz. Siz bir bakar mısınız? --Maniaqq msj → 17 Şubat 2009

Merhabalar, projeler konusunda size fazla yardımcı olamayacağım ne yazık ki. Daha önce Berkay0652'ye de bunu ilettim. Üzgünüm. --M. M. ileti 18:49, 17 Şubat 2009 (UTC)
  • Merhaba. Az önce vikiprojeye adını eklemişsin. Ancak adını buraya eklemen daha iyi olacaktır. Amacını da yazmayı unutma. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 19:19, 17 Şubat 2009 (UTC)

Manco Capac 14:39, 18 Şubat 2009 (UTC)

Nadia Petrova[kaynağı değiştir]

Madde üzerindeki çalışmalarınız bitti mi?--Machiavelli' msj 17:41, 18 Şubat 2009 (UTC)

Selamlar Maniaqq, {{SM}} olması için önerdiğin Nadia Petrova maddesi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SM olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:03, 18 Şubat 2009 (UTC)

Portal sayfası resim kullanımı[kaynağı değiştir]

Merhaba Maniaqq, Portal sayfalarında adil kullanım resimleri kullanamıyoruz, o nedenle eklediğiniz albüm kapağını yeni albümler bölümünden çıkardım, bilginize. Sevgiler. --temaileti 12:26, 20 Şubat 2009 (UTC)

  • Merhaba Maniaqq, Just Dance adlı maddeyi sen açmışsın sanırım. Ancak lütfen böyle kısa maddeler girmemeye özen göster olur mu? Ben biraz geliştirdim (en azından liste falan ekledim) Ama böyle maddeler Vikipedi'ye yarar yerine zarar verir. Müzik VikiProjesinde de kısa madde girmemek bir amaç. Anlayışın için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 10:29, 21 Şubat 2009 (UTC)

İstenen Maddeler - VP Müzik[kaynağı değiştir]

Tema, VikiProje Müzik'teki İstenen Maddeler hemen bitsin de yeni yazalım istiyorum. Naz (Snow White Queen) Tarja Turunen teklileri maddelerini açıp bitirdi. Diğerlerine de ben koşturuyorum. Sen buralardayken 1-2 madde açsan fena olmaz. Resimleri ben eklerim. --Maniaqq msj → 21 Şubat 2009

  • VikiProje müzik hızlı girdi, umarım hep öyle devam eder. İstenen maddelar konusunda; genellikle bu şekilde madde açmıyorum, nadirdir. Proje kapsamında işler yaptığımızda olabilir. Bu aralar fazla katkı da yapamıyorum, kısa bir süre uğrayabiliyorum sadece, bu anlamda zaman ayıramam (bu konuda pek hızlı değilim) diye düşünüyorum. Kolay gelsin. --temaileti 11:06, 21 Şubat 2009 (UTC)

Proje yeni olduğundan canlı tutmaya çalışıyoruz. Destek bekliyoruz. --Maniaqq msj → 21 Şubat 2009

  • Canlı kalacaktır eminim. Projenin arkasındayım, sadece bir zaman sorunu, ben en iyisi mola alayım. Sevgiler. :)--temaileti 11:15, 21 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba. Şu mesajınızdaki üslubunuz uzlaşmaya yardımcı olacak gibi değil bence. Vikipediye katkıda bulunan her kullanıcının iyi niyetli olduğunu varsaymak ve her zaman hata payının olduğunu baştan kabul etmek daha doğru sonuç verecektir. Hataları kullanıcıların hele de yenilerin yüzüne vurmadan, doğrusunu anlatarak düzeltmek ve hatta cesaret vermek daha doğru olacaktır. Bunları belki siz de daha sonradan farketmişsinizdir. Hassasiyet göstereceğinizi sanıyorum, şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 11:21, 21 Şubat 2009 (UTC)

Yukarıdaki mesajım içeriğe ilişkin herhangi bir uyarı içermiyor dikkat ederseniz, tamamen üslubunuzla ilgili. Üslup açısından, üzgünüm, haklı değilsiniz. Daha yumuşak bir üslup kullanırsanız en başta kendi işinizi kolaylaştırırsınız, buna emin olabilirsiniz. Kullanıcılarla iletişim kurarken kullandığınız üslup önemlidir ve kimsenin burada hataları düzeltmekle uğraşmak zorunda kalması yanlış bir üslubun mazereti olamaz. Yapılan hatanın telafisi için daha fazla uğraşmak zorunda kalmanızı anlıyorum, ancak sizden de yazım tarzınızı ve tonunuzu gözden geçirmenizi rica ediyorum. --Yabancımsj 11:30, 21 Şubat 2009 (UTC)
Yok korkmayın, yapılanlar bozuluyor diye soğumazsınız buradan. Zaten Vikipedinin özelliği bu, herkese açık olduğu için maddeler gelişmeye de bozulmaya da her zaman açık. Bunu kabullenip öyle katkıda bulunmamız gerek. Yalnız şunu da düzelteyim, yalnızca yeniler soğumasın diye yazmadım bunları. En deneyimli kullanıcıya da bu üslupla hitap etmemeniz gerekir. Bunun temelinde şu var: Buraya herkes karşılıksız ve gönüllü olarak katkıda bulunuyor. Kullanıcıları buradan uzaklaştırma olasılığı olan sözlerden kaçınmamız gerekiyor. Yenisi de var, deneyimlisi de... Kimsenin bir arada yan yana çalışmamızı gerektiren bu ortamda gereksiz yere gerilmesine yol açmamak gerek. "Bakın şu değişikliğiniz şablonda şöyle bir bozulmaya yol açtı ve düzeltilmesi gerekiyor. Katkıda bulunma konusunda isterseniz size yardım edebilirim" derseniz örneğin, hem siz gerilmemiş olursunuz, hem karşınızdaki. Tüm söylemeye çalıştığım buydu. Umarım anlaşabilmişizdir. --Yabancımsj 17:21, 21 Şubat 2009 (UTC)

Tabii ki yardımcı olurum ama bunların çoğu benim ilgi alanım dışında. Ben bir ara yardımcı olurum fakat önümde bir sürü işim var. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 12:42, 22 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba Maniaqq, bir önerim olacak: Vikiprojemizdeki İstenen maddeler sayfasında, maddeler açıldıkça madde isimlerini çıkarmaktansa, üzerlerini çizelim. Daha önce istenmiş maddeleri de görmüş oluruz böylece. --Kemal K.ileti 14:20, 1 Mart 2009 (UTC)

  • Şu anda ilgilenebilir miyim bilmiyorum ama, madde yazarken zaten en.wiki'yi kullandığımı mutlaka belirtmek isterim. --Kemal K.ileti 14:27, 1 Mart 2009 (UTC)

Merhabalar. şu cevabınız biraz ağır olmamış mı?--Merube 89msj 14:35, 1 Mart 2009 (UTC)

  • Biraz daha sakin lütfen. Olmadı zamanlarda isterseniz ya cevap yazmayın ya da başka bir kullanıcıdan rica edin. Yeni kullanıcıları soğutmamak lazım değil mi, yavaş yavaş viki koduna onlar da alışacaktır. Kendinize iyi bakın, hoşçakalın. iyi vikiler...--Merube 89msj 15:12, 5 Mart 2009 (UTC)

Yüklediğiniz resimler[kaynağı değiştir]

Yabancımsj 20:34, 9 Mart 2009 (UTC)

  • Merhaba. Yukarıdaki resimlerdeki genel sorun, kaynak kısmına "Bu kapak resmi albüm kayıtının yer aldığı medya ürününden (DVD,CD,LP gibi) elde edilebilir." yazmış olmanız. Oysa buraya yazacağınız ifadenin "bu resim nereden elde edilebilir" sorusunun değil, "siz bu resmi nasıl ve nereden elde ettiniz" sorusunun karşılığı olması gerekir. Örneğin resmi aldığınız internet sayfasının bağlantısını vermeli ya da elinizdeki bir albüm kapağından taradıysanız, "kendim taradım" ve benzeri bir ifade kullanmalısınız. Ancak şu haliyle resimlerin kaynak bilgisi tam değil. Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 20:34, 9 Mart 2009 (UTC)
  • Şablonla ilgili olarak Manco Capac'a yazdım. Konuşmamızın sonucunu size de bildireceğim. Teşekkürler. --Yabancımsj 21:33, 10 Mart 2009 (UTC)
  • Merhaba Maniaqq, umarım her şey yolundadır. Az önce birkaç madde açtığını farkettim. Ama maddelerde sadece bir tane tanım cümlesi görmek beni üzdü. Senden ricam böyle kısa maddeler yerine en azından İngilizce sürümündeki maddenin yarısı kadarını yazman ve interwiki bağlantılarını da eklemen. Özellikle müzikteki kısa maddeler hoş karşılanmıyor ne yazık ki vikipedide. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 13:36, 21 Mart 2009 (UTC)
  • Ama o maddelerin kısa oluşu, kısa madde yazmanın iyi bir şey olduğunu kanıtlamaz ki. --♪♫Berkay0652|ileti 13:45, 21 Mart 2009 (UTC)
  • Bu resmi bir uyarı değil ki. Sadece görünce sana söylemek istedim. Seni kırdımsa özür dilerim. Amacım kısa madde yazdığın için bir hatırlatma yapmaktı. Çünkü önemli olan çok bilgi, çok madde değil. --♪♫Berkay0652|ileti 13:53, 21 Mart 2009 (UTC)
  • Evet, ben de son zamanlarda fazla bıkkınım. Vikipedi'ye çok az uğrayabiliyorum. Bir an önce yaz gelse de rahatlasak. --♪♫Berkay0652|ileti 14:07, 21 Mart 2009 (UTC)

Merhaba, maddeyi ilk fırsatta incelerim, okuduktan sonra elbette bir görüş belirtirim. Şu an etraflıca bir madde okumaya niyetim yok:) Ama bugün okurum...Başarılar diliyorum...Hoşcakalın...Vikipedist 10:34, 22 Mart 2009 (UTC)

  • Neden olmasın? Yalnız KM adaylığı için yarışmanın sonuçlanmasını ve puan tablosunu eklememiz gerekir sanırım. Ayrıca listeler de olsa iyi olurdu. Neyse, iyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 19:16, 28 Mart 2009 (UTC)

eksik lisans ve adil kullanım bilgisi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... ho? ni! 18:20, 30 Mart 2009 (UTC)

Nadia Petrova[kaynağı değiştir]

Nadia Petrova maddesinin Kariyer Başlangıcı başlıklı metninde "Petrova bir amatörken, finalde Sırp Jelena Dokić'i mağlup ederek 1998 Fransa Açık'ı kazandı." şeklinde bir ifade kullanmışsınız. Ama Petrova 1998'de Fransa Açık'ı değil, Fransa Açık Küçükler Klasmanını kazanmıştır. Ayrıca orada kullandığınız amatör ifadeside yanlıştır. Çünkü Roland Garros Küçükler Klasmanında oynayan biri amatör değildir. Bunu dışında maddede tenis terimleriyle ilgili birçok yanlış var ve bunları en kısa zamanda düzelteceğim. Teşekkürler... --Böcürt 17:23, 11 Nisan 2009 (UTC)

Özür dilerim ama Roland Garros Junior'la Roland Garros Senior'n farkını bilmeyen birisi bana seviyeden bahsetmesin. Bu madde hazırlandığı sırada Vikipedi'ye katkı yapmıyordum. Ayrıca sizi uyarıyorum ki benim neye katkı yapıp yapmayacağım konusunda yorum yaparsanız gerekli uyarıyı alırsınız. Teşekkürler... --Böcürt 14:27, 15 Nisan 2009 (UTC)

Buradaki ifadeleriniz politikalara aykırıdır. Sizi ciddi anlamda uyarıyorum, tekrarında engellenebilirsiniz. --M. M. ileti 14:32, 15 Nisan 2009 (UTC)

Eğer ki Senior ve Junior arasındaki farkı biliyor olsaydınız eminim ki Nadia Petrova daha 15 yaşındayken Roland Garros'u kazandı ifadesini kullanmazdınız. Ayrıca benimle ya da başka bir Vikipedistle lütfen saygı unsurlarını aşmayacak şekilde konuşun. Teşekkürler... --Böcürt 14:56, 15 Nisan 2009 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Uyarıya rağmen politika ihaline devam etmeniz nedeniyle 24 saat engellendiniz. Lütfen tekrarlamayın. --M. M. ileti 15:50, 15 Nisan 2009 (UTC)

  • Merhaba, Lovelorn maddesi taslak ölçütlerini bence karşılıyor. --Kemal K.ileti 15:27, 19 Nisan 2009 (UTC)
  • Sence tablo oldu mu yoksa o renkli çerçeve çıkmalı mı? Ayrıca tabloda bayraklara tıklayınca ülke maddeleri açılıyor. Her neyse, benim resim konusunda pek bir yardımım olamayacak sanırım. Çünkü o alanda pek usta değilim. Üzgün --♪♫Berkay0652|ileti 17:09, 18 Mayıs 2009 (UTC)
  • Tam bilmiyorum açıkçası ama bildiğim kadarıyla Mach bu işlerde çok iyi. Ama etkin olmayabilir şu sıralar. Bir de flickr gibi sitelere de bak. Belki birileri konserlerde fotoğrafını çekip koymuştur. Sen bu işle ilgilenirken ben de şu rengi uydurmaya çalışayım. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:14, 18 Mayıs 2009 (UTC)
  • Neden ona sormuyorsun? --♪♫Berkay0652|ileti 17:29, 18 Mayıs 2009 (UTC)

İyi akşamlar[kaynağı değiştir]

Neden olmasın?? Fakat en erken yarın ilgilenebilirim. Kolay gelsin. --Kemal K.ileti 17:28, 18 Mayıs 2009 (UTC)

  • Bence tahmin yürütmeye gerek yok. Çıktığı zaman öğreniriz ve maddeye koyarız. --Kemal K.ileti 17:59, 19 Mayıs 2009 (UTC)
"Düm Tek Tek", Belçika Flanders listesinin zirvesine ulaştı ve iki hafta boyunca listenin zirvesinde yer aldı. Ayrıca, Valonya'da 24 numaraya yükseldi ve bir hafta listede kaldı. Şarkı ayrıca Yunanistan Billboard listelerinde de başarılı oldu, 10 numaraya yükseldi. "Düm Tek Tek", Türkiye listelerine henüz girmedi. Şarkı, hem Türkçe müzik radyolarında, hem de yabancı müzik radyolarında çalınmaktadır. Şarkının Türkçe Top 20 Listesi'ne mi, yoksa Türkiye Top 20 listesine mi gireceği bilinmemektedir.
2009 Eurovision Şarkı Yarışması'ndan sonra "Düm Tek Tek", iTunes Top 100 listelerine girdiği Danimarka, Fransa, Almanya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç ve Birleşik Krallık'ta popülerlik kazandı."

Umarım hata olmamıştır. --Kemal K.ileti 18:31, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Ha bu arada, flickr.com'daki resimleri buraya yükleyebiliyor muyuz bilmiyorum ama, şöyle bir resim var. Onu da sormak gerekiyor. --Kemal K.ileti 18:34, 19 Mayıs 2009 (UTC)

  • Sitesine gir, iki kutucuğu işaretle, Hadise yaz. Aradığında yarı finalde çekilmiş fotoları var. Creative Commons lisansıyla bu resimleri vikipediye yükleyebiliyoruz. --Kemal K.ileti 18:40, 19 Mayıs 2009 (UTC)
  • Danışmış olsam, sana söylemezdim. --Kemal K.ileti 18:42, 19 Mayıs 2009 (UTC)
  • Resimler 17 Mayıs'ta yüklenmiş, bence final resimleri. Resimleri yükleyen kişiye sorma şansımız var mı bilemiyorum. --Kemal K.ileti 18:53, 19 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bu tür resimler zaman zaman özgür lisansla Flickr'a yükleniyor ama dikkat etmek gerek. Flickr kullanıcıları genelde telifi umursamıyor ve telif hakkı saklı ekran görüntülerini sanki kendi çektikleri resimlermiş gibi özgür lisansla yükleyebiliyor. Bunun dışında özgür lisans nereden bulunur bilmiyorum. Öte yandan, Hadise'nin yarışma sırasındaki bir görüntüsünü Düm Tek Tek'te adil kullanım kapsamında kullanabilirsiniz. Ancak şu anda maddede iki AK resmi var. Üçüncüsü fazla olur. Bana sorarsanız önce maddeyi geliştirin. Sonra metin uzunluğuna göre ya albüm kapaklarından birinin yerine ekran görüntüsünü AK ile ekleyin, ya da metin çok çok uzun olursa, ekran görüntüsünü üçüncü AK resmi olarak ekleyin. İyivikiler... ho? ni! 18:59, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Şöyle söyleyeyim:

  1. Maddenin mevcut hâli üçüncü bir adil kullanım resmini kaldırmaz. VP:AK ihlal edilmiş olur.
  2. Hadise'nin finade çekilmiş özgür lisanslı bir resminin Flickr dışında nereden bulunacağına dair hiçbir fikrim yok. (Levent birçok ünlüden fotoğraflarını istemişti ve bir kısmından da aldı bildiğim kadarıyla. Hadise'nin menajerine ulaşıp böyle bir talepte bulunabilirsiniz. Nasıl bir mail formatını ve hangi mail adresini kullanmanız gerektiğini Levent söyleyebilir size)
  3. "Veya CreativeCommons lisansıyla yükleyemez miyiz?" sorunuzu duymamış olmak isterdim. Önemli olan sizin resmi buraya hangi lisansla yüklediğiniz değil, kaynakta o resmin hangi lisansa sahip olduğudur. Telif hakkı saklı bir resmi buraya CC ile yüklerseniz, silmek durumunda kalırız.

İyivikiler... ho? ni! 19:09, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Eksik kaynak bilgisi[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki resim için verdiğiniz linkte resim yok. Resmin yer aldığı sayfanın direkt linkini vermelisiniz.

İyivikiler... ho? ni! 19:15, 19 Mayıs 2009 (UTC)

  • İyidir sanırım. İyivikiler... ho? ni! 19:23, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Acil çeviri[kaynağı değiştir]

Çeviri şöyle:

Mart ayında "Düm Tek Tek" için bir müzik videosu ortaya çıktı. Belçika'nın VRT ve Vtm adlı televizyon kanallarının haber bültenlerinde gösterilen videoda Hadise, yanardöner figürlerle birlikte görünmekteydi. Bu videoda çalınan şarkı, özgün sürümünden çok farklıdır. Müzik videosu farklı yollarla değiştirilmiş, üç yeni video üretilerek TRT'ye sunulmuş ancak bunlardan biri İnternet'e sızmıştır. "Düm Tek Tek"'i temsil edecek videonun 15 Mart tarihli TRT Haber Bülteni'nde gösterilmesi planlanmış ancak yayın, TRT'nin videoyu yayınlayıp yayınlamama konusundaki kararsızlığından ötürü ertelenmiştir. TRT'nin videoyu yılbaşı kutlamaları için çektiği görüntülerde kullanma hazırlığı içinde olduğu sonradan anlaşılmıştır.

İyi vikiler. ----Superyetkinileti 19:27, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Acil çeviri[kaynağı değiştir]

Şu paragrafı çevirir misiniz?

During the month of March, a music video for "Düm Tek Tek" was shot. Snippets of the "Düm Tek Tek" video were shown during news broadcasts on VRT and Vtm, in Belgium, showing Hadise dancing within flame-like figures. The version of the song featured in the music video differs to the original as it has a new, more lively beat. The music video was edited in several ways, resulting in three different versions of the video being presented to TRT; one of the three was later leaked onto the internet. The selected music video for "Düm Tek Tek" was set to premiere during the TRT news on March 15. However, the video release was postponed as it was said TRT was unable to decide; it was later revealed that TRT decided to send the video which was shot for TRT's New Year's Eve party show. Çok önemli. Maddeye ekleyeceğim. Ben altından kalkamadım. --Maniaqq 19:10, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Mart ayında, "Düm Tek Tek" şarkısına bir klip çekildi. Hadise'nin alevler içinde dans ederken gösterildiği bu klibin fragmanları Belçika'da VRT ve Vtm kanallarında yayınlandı. Bu klipteki şarkı orjinalinden biraz farklıydı zira daha canlı bir ritme sahipti. Klip değişik şekillerde edit edilerek 3 farklı versiyonu oluşturuldu ve TRT'ye sunuldu; sonradan bu kliplerden biri internet ortamına da sızdı. "Düm Tek Tek" için belirlenecek klip, ilk kez 15 Mart'ta TRT Haberlerde gösterilecekti. Ancak klibin yayınlanması TRT'nin seçim yapamaması nedeniyle ertelendi. Sonradan TRT'nin, Yılbaşı Gecesi şovu için çekilen klibi göndermeye karar verdiği açıklandı. Umarım işinizi görür. --Abuk SABUK♫ ♫ 20:59, 19 Mayıs 2009 (UTC)

  • İletini çok geç farkettim. Arada başkaları ileti yollamış. Bence Belçika'daki yayımlanır. Çünkü sanırım Türkiye'de yayımlananın içine Türkçe şarkılar da koyacaklar. Ama emin değilim. Bunu eklemesen de olurdu aslında aslında. İnsanlar Hollanda'da yayımlanan Düm Tek Tek teklisinin içindeki şarkıları merak etmeyeceklerdir sanırım. Ama sen bilirsin tabii. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 12:31, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhaba, iletilerini sayfanın altına yazabilirsen sevinirim. Yukarıda da dediğim gibi ortalara yazınca iletini bulmam çok zor oluyor. Benim demek istediğim şuydu; Türkiye'de tekli satışları olmadığından, onu geçtim albümler bile satmadığından tekli içerikleri hemen hemen hiçbir insanın öğrenmek istemeyeceği bir unsur. Yani bu Türkiye'deki Türkler için de geçerli, Hollanda'daki Türkler için de. Ama tabii ki yazma demiyorum. Demek istediğim, bana göre maddede en az öneme sahip kısım tekli içerikleri. Yani eğer İngilizce Vikipedi'de varsa içeriği, onu geçir; yoksa bunu araştırmak için zaman kaybetme. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 15:22, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bağlantısı sende var mı? --♪♫Berkay0652|ileti 15:29, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bahsettiğin resmin internet adresinin bağlantısını demiştim. --♪♫Berkay0652|ileti 15:33, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bağlantı sözcüğünün daha açık olduğunu düşünüyorum. Her neyse, var mı yani? --♪♫Berkay0652|ileti 15:39, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Yüklemeye çalışırız belki diye. --♪♫Berkay0652|ileti 15:45, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Anladım. O zaman bulaşmayalım en iyisi. Turkish Flame'i bekleyelim. İstersen onun İngilizce Vikipedi'deki hesabına ileti yolla. Orada daha etkin bir kullanıcı, daha rahat görür. --♪♫Berkay0652|ileti 15:56, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Neden ki? Türkçe biliyor, Türkçe yaz. --♪♫Berkay0652|ileti 18:31, 20 Mayıs 2009 (UTC)

RE:Acil çeviri[kaynağı değiştir]

Merhabalar, ben çevirecektim, ama gördüğüm kadarıyla birisi çevirmiştir zaten . Geç kaldığım için özür dilerim! İyi çalışmalar. Kıro-headmesajjj 18:51, 20 Mayıs 2009 (UTC)

  • Ben eksik göremedim. Bence yeterli olmuş. --♪♫Berkay0652|ileti 16:22, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Icelandic Name[kaynağı değiştir]

Merhaba. İngilizce vikideki w:en:Icelandic name maddesini tercüme edeceğim. Türkçe maddenin adı ne olmalıdır? --Maniaqq 16:17, 21 Mayıs 2009 (UTC)

İzlanda'da adlar mı? İzlandalıların adları mı? Mebule89 veya Vikiçizer'e de sorarsanız iyi olur. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:31, 21 Mayıs 2009 (UTC)
Bu madde İzlandaca isim yapıları ile ilgili. Bu nedenle en uygunu bence İzlandaca isimler olur. Sonuçta benzer bir maddeyi Türkçe için açsaydık, maddenin adı "Türkçe isimler" olurdu. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 16:43, 21 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhaba, Icelandic language deyince nasıl İzlandaca anlıyorsak, Icelandic names deyince de "İzlandaca isimler" ya da "İzlandaca adlar" anlamalıyız...İzlandalıların adları veya İzlanda'da adlar olamaz, çünkü burda aslolan isimlerin/soyisimlerin İzlandaca kullanılma ve oluşturulma sistemi, zaten çeviriniz de bunu anlatacak...İngilizce vikipedide isimler ve soyisimlerle ilgili kategori ve maddeler Türkçeye göre bayağı fazla, çalışmanız güzel ve yararlı olur..."İzlandaca isimler" ya da "İzlandaca adlar" size önerilerim, zaten İzlandik benzeri bir ifadeye Türkçede varsa da ben rastlamadım...Başarılar, iyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 16:45, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Icelandic Name[kaynağı değiştir]

"Icelandic" izlandalı ve izlandaca anlamına gelir "name"de isimdir. yanlış bilgi vermiyim ama "izlandaca isim" olabilir :) мrxesu 16:46, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Şu an başka işlerle meşgulum ama bir ara bakmaya çalışırım. Size kolay gelsin.--Abuk SABUK♫ ♫ 17:00, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Düm Tek Tek klibi[kaynağı değiştir]

Merhaba! İstediğiniz gibi Düm Tek Tek klibinden görüntüyü (Dosya:Düm Tek Tek klip.jpg) yükledim. Maddeye eklemeniz için hazır. Benim de sizden bir ricam olacak. İngilizce Vikipedi'deki bir silinecek madde tartışmasında ([1]) keep oyu verir misiniz? Teşekkürler! --Turkish Flame 17:51, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Sizi ugrastirmak icin veya bilerek ve isteyerek yaptigimi dusunmuyorsunuz heralde:) Turkce karakter kullan-mamak diye bir sey yok. Kullan-a-mamak diye bir sey var. Bu durumu kullanici sayfamda Kanimca adli bolumde izah ettim ancak yinede kisaca ozetlemek gerekirse: Senelerdir yurtdisinda yasiyorum, kullandigim bilgisayarlar da yazilimlar da hep de Ingilizce. Kendim de ilk bilgisayara dokundugumdan beri (1989) Ingilizce bilgisayarlar ve yazilim kullandim. Turkce karakter kullanmak icin ne teknik imkanim var (klavye vs) ne de bu konuda bir yatkinligim var. Bir ornek vermek gerekirse; Bir sayfa dolusu metni asagi yukari 30 dakikada Turkce'ye cevirebiliyorum. Sayet ceviri sirasinda her kelimede Turkce karakterleri arayip eklersem bu sure 2-3 saate cikiyor. Birincisi karakteri ara bul ekle derken zaman geciyor, ikincisi karakter ara, bul, ekle derken, cogu zaman cok uzun ve karmasik olan cumlede anlatilmak isteyeni kaciriyorum. Bu sebepten ceviri teknigim; 1. Once hizlica turkce karakterlerle vakit harcamadan cevir. 2. Maddeyi tekrar oku ve hem uslubu hem de Turkce karakterleri duzelt. Genelde buna 3. bir adim ekleniyor. O da Turkce'si kuvvetli bir arkadasin maddeki uslubu iyilestirmesi ve metnin kalitesini yukseltmesi. Son zamanlarda bu oyle hal aldi ki 2-3 birlesti ve baska arkadaslar yapiyorlar. Cunku 2 cift goz 1 gozden daha iyidir. Bende bu sayede vaktimi sadece cevirilere yogunlastiriyorum. Cunku.... Vikipedi'de ceviri yapip icerik kazandiran insanlarin sayisi bir elin parmaklari kadar. Ancak ceviri yapmasalarda katkida bulunabilenlerin sayisi ceviri yapanlardan kat kat daha fazla. Bu bir zamani etkin kullanma meselesi. Bunun ne kadar iyi calistigina bir ornek vermek gerekirse: Gectigimiz gunlerde 11 yasinda bir Vikipedist bir maddeyi cevirme isteginde bulundu. Ogun Vikipedi'ye ayiracak cok fazla vaktim olmamasina ragmen 20 dakika gibi bir surede maddeyi cevirdim. Bu kucuk arkadasimizda 15 dakkada butun Turkce karakterleri duzeltiverdi. Bu boyle olmasaydi nasil olurdu? Talep gelirdi. Ben cevirisi 2-3 saat alir diyerek ceviri isini ileriye atabilirdim yahut o zaman hic gelmezdi. (diyelim 3-5 hafta). 11 yasindaki arkadasimiz da Ingilizceyi iyice ogrenene kadar beklerdi; diyelim bir 10 sene. Yani madde cevrilmezdi... Sanirim olayin mantigini biraz izah edebilirdim. Burada Turkceyi yozlastirmak gibi bir amaca hizmet icin bulunmuyorum. Tek amacim Vikipedi'ye icerik kazandirmak; cunku bunu en iyi yapiyorum. Bir baskasi 'kalite' yukseltmek icin burada, cunku onu en iyi yapiyor. Imece'nin mantigi da bu. Bunu yanlis anlamayin gucendirmek icin soylemiyorum, eger kisisel olarak size zor geliyorsa Turkce karakterlerle ugrasmak, lutfen vaktinizi daha verimli oldugunuz konulara harcayin. Ben zaten bir sure sonra kendim yazdigim maddeleri elden gecirip duzeltiyorum. Ama cogu zaman benden daha hizli olan biri cikiyor ve bana firsat vermeden duzeltiyor. Ben de sirf o sebepten o ise harciyacagim vaktimi hemen yeni bir madde cevirerek kullaniyorum. Selamlar BillyG 15:58, 22 Mayıs 2009 (UTC)

Bu aksama kalan kismini da tamamlarim. Karakterler icin bir arkadasimizin onerdigi su programi [2] kullaniyorum, daha az yorucu. Yine de bir insan tarafindan maddenin tekrar okunup en azindan uslubunun guzel bir Turkce uslubuna cevirilip metnin kalitesinin artirilmasi guzel olur.Selamlar BillyG 16:23, 22 Mayıs 2009 (UTC)

İzlandaca İsimler[kaynağı değiştir]

Destek olmak isterim, belli bir kısmı bana yıkarsanız uğraşırım. :) --temaileti 19:20, 22 Mayıs 2009 (UTC)

SDD'yi bırakıp hemen başlayabilirim :). Kolay gelsin.--temaileti 19:24, 22 Mayıs 2009 (UTC)

Çağrı için teşekkürler. Bu gece zaman ayırmaya çalışırım. İyi vikiler. ----Superyetkinileti 19:35, 22 Mayıs 2009 (UTC)

Izlandaca isimler[kaynağı değiştir]

Maddenin cevirisi bitti ama tekrar bir elden gecirilmesi gerekiyor sanirim. BillyG 22:30, 22 Mayıs 2009 (UTC)

Rica etsem...[kaynağı değiştir]

Çok şey mi istiyorum bilmiyorum ama rica etsem şu maddeler ([3], [4], [5]) için de keep oyu verir misiniz? Teşekkürler! --Turkish Flame 07:18, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Lütfen resimlerden uyarı şablonlarını çıkarmayınız[kaynağı değiştir]

Lütfen resimlerden uyarı şablonlarını çıkarmayınız! Eksik bilgisi olan ve uyarı etiketi konulmuş resimlere sadece eksik bilgileri ekleyiniz, uyarı şablonlarını çıkarmayınız. Eklediğiniz bilgilerle birlikte hizmetliler resmi inceleyecekler ve eğer doğru şekilde girdiyseniz uyarı şablonunu çıkaracaklardır. --İyivikiler... ho? ni! 08:48, 28 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bu tür çeviri istekleriniz için Vikipedi:Çeviri grubu sayfasındaki istekler bölümünü kullanabilir ya da tercüme gönüllülerinden birine başvurabilirsiniz. İyivikiler... [ho? ni!] 11:07, 30 Mayıs 2009 (UTC)
  • Çeviri şöyle:

""Düm Tek Tek" Belçika Flanders listesinde zirveye yükseldi ve üç hafta boyunca ilk sırada yer aldı (Parça 6 haftadır listede). Wallonia'da kendine 24. sırada yer bulan şarkı bu listede 4 hafta kalmayı başardı. Şarkı, Yunan listesinde de 3. sırayı gördü. İskandinav ülkelerinde de başarılı olan parça İsveç Tekliler listesinde 12., Fin Resmi İndirme listesinde 29. sırada yer aldı. Şarkının diğer liste başarıları ise Alman Tekliler listesinde 70.'lik, İsviçre Tekliler listesinde 73.'lük ve Felemenk Tekliler listesinde 99.'luktur. Şarkı, Rusya'da yayınlanmaya başladığı gün ilk 400'e girmeyi başarmış ve Birleşik Krallık Tekliler listesine 30 Mayıs tarihinde 127. sıradan giriş yapmıştır. Türk listelerinde henüz yer almayan "Düm Tek Tek" yalnızca yerli ya da yabancı müzik yayını yapan radyo kanallarında çalınmaktadır. Bu nedenle şarkının Türkiye'deki yeri belli değildir.

"Düm Tek Tek", 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nın ardından iTunes'da ün kazanmış ve Danimarka, Fransa, Almanya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç ve Birleşik Krallık gibi Avrupa ülkelerinin iYunes listelerinde ilk 100'e yerleşmiştir."

İsveç maddesine elimden geldiğince katkı yapmaya çalışacağım. İyi çalışmalar. ----Superyetkinileti 16:04, 1 Haziran 2009 (UTC)

  • Takıldığınız bir yer olursa yardım etmeye çalışırım, kolay gelsin.--Abuk SABUK♫ ♫ 17:19, 1 Haziran 2009 (UTC)
  • Üzgünüm, yine de geç kaldım, ho ni sizin için çeviriyi yapmış zaten . Maalesef İsveç çevirisinde de yardım edemem; kendi projelerim var zaten ve hep aynı zamanda fazla şey yapmak istemiyorum. Sorry. Kıro-headmesajjj 17:19, 2 Haziran 2009 (UTC)
  • Geç yanıtım için özür dilerim. Maddede yardımcı olmaya çalışırım fakat inan o kadar çok başımda iş var ki. Kullanıcı sayfamdaki deneme sayfaları, karbonhidratlar, İsveç kentleri ve tarihi, Black Eyed Peas şarkıları, moleküler biyoloji, oyunlar, elementler, devletler, fizik.... Sana yardımcı olmaya çalışırım ama madde fazla bilmediğim bir konu olduğu için ne kadar yardımcı olabileceğim tartışılır. Her neyse. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 18:15, 4 Haziran 2009 (UTC)

Elbette. Yalnız öncelikle madde çevrilmeli. --Veritas 15:05, 5 Haziran 2009 (UTC)

Maddeyiçevirebilecek kadar İngilizcem olduğunu sanmıyorum. Olsa öncelikle burada beni bekleyen bir madde var:) --Veritas 15:07, 5 Haziran 2009 (UTC)

Dosya:IDoNotHookUp.jpg - Aklımı aldın ha. Benden önce kim yüklemiş diyorum bende. Neyse, sağolasın. --Kemal K.ileti 15:22, 5 Haziran 2009 (UTC)

İngilizcemin maddenin çevirisine yardım edebilecek kadar iyi olduğunu sanmıyorum. Hem sınavlar bitmişken beni bekleyen diğer projelerim var. Onlarla ilgilenmek istiyorum. Kolay gelsin... --Kemal K.ileti 15:29, 5 Haziran 2009 (UTC)
  • Kusura bakmayın çeviri isteklerinize yanıt veremiyorum. Açıkçası üzerinde çalıştığım öncelikli maddeler var. Size kolay gelsin.--Abuk SABUK♫ ♫ 16:09, 5 Haziran 2009 (UTC)

Aslında şu an Charlottenburg-Wilmersdorf Semti üzerine çalışıyorum ama yinede yardım etmeye çalışırım, sadece ne yapmamı söylemeniz gerekiyor. --Sero1988 5 Haziran 2009 ; 19:10(UTC)

  • Yardım etmek isterdim ancak şu anda bir-iki proje üstünde çalışmalar yapıyor ve SBS'ye hazırlanıyorum. Maalesef, yardım edemeyeceğim. ~--BerkayMesaj--~
  • Hayır tanımıyorum bu konuyla ilgilenen birisini. Bence Vikipedi'ye katılımın da az olması nedeniyle bu konuyla ilgilenen ve sana yardımcı olabilecek insanlar bulman çok zor gibi. O yüzden keşke önce birini bulsaydın da sonra çevirmeyi deneseydin. Her neyse, umarım yardım edebilecek birileri çıkar. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 19:54, 6 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba. Öncelikle kullandığınız biçemin şık olmadığını belirtmek isterim. Maddeyi bu sayfadaki çalışmalar bağlamında düzenledim ve varolan kaynak hatalarını giderdim. Sayfadan çıkardığım kaynak adlarını göremiyorsanız maddenin geçmişine bir göz atmanız yeterli olacaktır. Bundan sonra daha yapıcı olmanız dileğiyle. ----Superyetkinileti 13:57, 7 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba Maniaqq, yardıma her zaman açığım ama çevirdiğiniz madde ilgi alanımdan çok uzakta ve elimde bitirmem gereken işler var, mümkün olduğu kadar bunlar üzerinde çalışıyorum. Aklınızda bulunsun, müzikle ilgili bir çeviri desteği veya en azıdan taslak bir madde açılmasını isterseniz gönüllü olabilirim. Kullanıcı sayfamdaki maddeler ilgi alanlarım konusunda bilgi verecektir. Kolay gelsin. --temaileti 14:44, 13 Haziran 2009 (UTC)

Hanna Pakarinen

Tabi olur, çeviri tamamlanana kadar, elimden geldiğince takip eder, eksik kapatmaya çalışırım. --temaileti 14:54, 13 Haziran 2009 (UTC)

  • Yardım edebilirim. Ama iş bölümü yapmalıyız. Bir de senin istediğin Hanna Pakarinen maddesini de çevireceğim. Ama yaparım. Sen çevireceğin bölümleri bana söyle ben de diğerlerine bakarım. Takıldığın bir yer varsa da bana danışabilirsin. İyi çalışmalar. Эялвачмеcаж 19:00, 14 Haziran 2009 (UTC)
  • Tano, 22 BBY tarafından en eski ve samimi arkadaşları arasından Master Koon olarak görülüyordu ve Kuvvet duyarlılığını keşfettiğinden dolayı ve Jedi Tapınağı'nda kendisine kalacak bir yer sağladığından dolayı ona çok minnettardı.
Sorduğun cümle bunun gibi bir şey. Kuvvet'ten (Force) bahsettiği özel bir isim olmalı ama konuya hakim olmadığımdan dolayı ne anlama geldiğini çok da iyi bilemiyorum. Эялвачмеcаж 19:13, 14 Haziran 2009 (UTC)
Biraz yavaş ol:) Daha yeni cümlenin çevrilmesini bitirdim. Ayrıca yarın yapsam olmaz mı? Эялвачмеcаж 19:19, 14 Haziran 2009 (UTC)
Tano, 22 BBY tarafından Master Koon olarak görülüyordu. Kuvvet duyarlılığını keşfettiğinden dolayı ve Jedi Tapınağı'nda kendisine kalacak bir yer sağladığından dolayı 22 BBY'ye çok minnettardı.

Böyle daha iyi sanırım. Cümlenin gelişine göre Tanolardan birini atabilirsin veya daha iyi bir anlatım yapabilirsen cümleye ufak değişiklikler yapabilirsin. Şimdi nasıl? Эялвачмеcаж 19:29, 14 Haziran 2009 (UTC)

Nereden bu cümle? Daha açıklayıcı ve ingilizce maddenin linkini de içeren mesajlar bırakırsan daha iyi olur.--Abuk SABUK♫ ♫ 19:02, 14 Haziran 2009 (UTC)

  • Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Şu anda 3 maddeyi çevirmeye çalışıyorum ve işlerimde biraz yoğunlaştı :(

Vikipediye girdiğim zamanlarda maddeyle ilgileneceğim. İyi çalışmalar... --Böcürt 19:29, 14 Haziran 2009 (UTC)

  • Orijinal sayfanın linkini gönderebilir misin? --Abuk SABUK♫ ♫ 19:38, 14 Haziran 2009 (UTC)
  • Şu andaki önceliğim 2009 Fransa Açık. Bu maddeyide işlerim nedeniyle bir türlü çevirme fıratım bulamadım. Bildiğiniz gibi Türkçe Vikipedide tenisle ilgili bilgi kutuları, şablonlar vs. çok az. Bende Hedda Gablerle 2009 Fransa Açık için bilgi kutusu oluşturdum. Zaten maddenin çoğu tablo. Diğer çevirmeye çalıştığım madde ise Sirkadiyen Saat. Bu metni çevirmek için kuvvetli bir ingilizcenin yanında konu hakkında bilgiyede ihtiyaç var. Bu maddeylede maalesef hiç ilgilenemedim. İyi vikilemeler... --Böcürt 19:52, 14 Haziran 2009 (UTC)

Çeviri şöyle: Tano, ayrılıkçı güçlerce kullanılan süper silahı (ürkütücü iyon toplarıyla tüm Cumhuriyet filosunu yok edebilecek güçte olan Malevolence adlı gemi) da içine alan olaylar sırasında ustasıyla birlikte kilit bir görev üstlenmiştir. Onun bu krizde yer alması Cumhuriyet'in bu süper silahı etkisiz hale getirmesini sağlamış ve Konfederasyon'un bir avantajını daha elinden almıştır. Tano daha sonra korkunç General Grievous'la düelloya girişmiş ve cyborgla birlikte bu savaşımı başarıyla tamamlayan birkaç Jedi'den biri olmuştur.

İyi çalışmalar. ----Superyetkinileti 20:05, 14 Haziran 2009 (UTC)


  • 22 BBY yılına gelindiğinde Tano, Master (Efendi) Koon'u en eski ve sıkı dostlarından biri olarak görmeye başlamıştı ve ona hem Force SenSitivity'yi (Güce Duyarlılık) keşfettiği için hem de kendisine Jedi Tapınağı'nda kalacak yer sağladığı için minnettarlık duyuyordu.

--Abuk SABUK♫ ♫ 20:15, 14 Haziran 2009 (UTC)

  • Teşekkürler. Ama keşke başta uyarsaydın da o kadar yüklemek için didinmeseydim. :) İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 10:24, 15 Haziran 2009 (UTC)
  • Bölümü çevirdim ama bayağı zorlandım. Sen yine de kontrol et, çünkü tam olarak çevirmede hata yaptıklarım olabilir. Ben ara sıra bazılarını çeviririm. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 11:02, 15 Haziran 2009 (UTC)

Çeviri hakkında[kaynağı değiştir]

Bir sorum var: Ahsoka Tano maddesindeki metinler İngilizce olmalarına karşın İngilizce Vikipedi'de bulunmamaktadır. Bu metinleri nereden aldınız? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 14:00, 15 Haziran 2009 (UTC)

Burada, Çankaya, Ankara|Çankaya maddesi için verdiğiniz şartlı destek oyuna karşılık gösterdiğiniz şartı gerçekleştirdim. Yani maddeye kaynaklı bir Çankaya Köşkü başlığı ekledim. Sanırım madde artık destek oyunu hakediyor:) Teşekkürler.--Veritas 09:50, 16 Haziran 2009 (UTC)

Olumlu oyunuz için teşekkürler. Eğer ilginizi çekerse Vikipedi:Seçkin madde adayları/Ankara (şehir) burada da bir SMA yaptım:)--Veritas ileti 12:16, 16 Haziran 2009 (UTC)

  • The Black Eyed Peas'in iki tane şarkısını açmayı düşünüyorum. Ondan sonra çeviririm. --♪♫Berkay0652|ileti 14:49, 16 Haziran 2009 (UTC)

Bu madde ile ilgilendiğini görmüştüm. Çeviriye de yardım etmeyi isterdim ama gerçekten çok uzun. Bir de Yıldız Savaşları: Bölüm V - İmparator, UEFA Kupası kazanan teknik direktörler, Gremlinler, Geleceğe Dönüş maddeleri ile ilgilenmem lâzım. Bence eğer bu maddede çok fazla yol almamışsan, İngilizce sürümündeki metni çevir (İşine karışmak gibi olmasın tabi). Eğer Vikipedi'ye Yıldız Savaşları ile ilgili bir seçkin veya kaliteli madde kazandırmak istiyorsan en:Padmé Amidala, en:Jabba the Hutt, en:Palpatine, en:Star Wars Episode IV: A New Hope, en:Star Wars Episode II: Attack of the Clones gibi maddeler var. Eğer bunları çevirirsen, ben de sana kesin yardımcı olurum.--Olağan Şüpheli 15:30, 16 Haziran 2009 (UTC)

  • Hemen yapamam da, kısa bir süre sonra yaparım.--Olağan Şüpheli 15:35, 16 Haziran 2009 (UTC)
  • Geç yanıtım için özür dilerim. Aşırı yoğundum. Görmüşsündür sanırım hangi maddeleri açtığımı veya geliştirdiğimi. Ben şey demek istemiştim; şu Ahsoka Tano maddesi gerçekten çok uzun. Yukarıda Olağan Şüpheli de vurgulamış. Bence İngilizcedekini geçici olarak çevir, bu halini de deneme sayfası açıp orada düzenlemeye çalış. Ben arada sırada yardım ederim ama bu maddenin bitmesi aylar alır. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 16:52, 16 Haziran 2009 (UTC)

Kaynaklandırma[kaynağı değiştir]

Merhaba. Dipnotların illaki web sitesi olması zorunlu mu? Mesela Star Wars ile ilgili madde açıyorum, kaynak olarak animasyonun bölümlerini gösterebilir miyim? --Maniaqq 17:16, 16 Haziran 2009 (UTC)

Bilgiğim kadarıyla öyle bi kural yoktur. Kitap, makale.. v.s. olabilir. Animasyonun bölümleri derken youtube görüntüsü filan mı? Takabeg ileti 17:20, 16 Haziran 2009 (UTC)
Hayır, bölümlerin isimleri. --Maniaqq 17:20, 16 Haziran 2009 (UTC)
Sadece bölüm ismini vermek......... kişiye göre değişir. Kimine göre eksik kaynaklandırma kime göre yeterli. Mesela bir filmin çok nadir ya da henüz viziyona girmemiş filmler olmasından review'ler bulunmuyorsa mecburen bölüm isimleri (gerekirse dakikası, saniyesi) verilebilir, bence. Ama aksi halde yani internet ortamında kaynaklar varken sadece bölümleri göstermek yeterli değildir. Takabeg ileti 17:35, 16 Haziran 2009 (UTC)

Nadia Petrova[kaynağı değiştir]

  • Yardım etmeye çalışırım. Zaten sevdiğim bi tenisçi :) --Böcürt 17:34, 16 Haziran 2009 (UTC)

Evet bitti. Sadece kırmızıbağları açıyorum.--Olağan Şüpheli 17:45, 16 Haziran 2009 (UTC)

Buradaki oylamayı buraya Taşıdım. Sizden oyunuzu tazelemenizi rica edebilir miyim. Teşekkürler şimdiden.--Veritas ileti 09:06, 17 Haziran 2009 (UTC)

Buradaki oylamayı buraya Taşıdım. Sizden oyunuzu tazelemenizi rica edebilir miyim. Teşekkürler şimdiden.--Veritas ileti 09:07, 17 Haziran 2009 (UTC)

Selam Mani. Mesela maddenin başlangıcında, Kent, Türkiye'nin en kalabalık ikinci, dünyanın ise en kalabalık kırk beşinci kentidir diyor. Web sitesi bile büyükşehir belediyesininki. Madde bayağı karışmış. Düzenle şablonu o yüzden eklendi. Takabeg ileti 11:45, 17 Haziran 2009 (UTC)

Ama bir SM'de Düzenle şablonu bulunmamalıdır. --Maniaqq 11:47, 17 Haziran 2009 (UTC)

O SM değil SM adayı. Aslında SM aday gösterilmeliydi. Yani erken. Takabeg ileti 11:48, 17 Haziran 2009 (UTC)

Eğer Peter Jackson da SM olursa ve bu dakazanırsa doğru 7 olacak. Şimdi ufak bir bilgi daha eklyip aday yapacağım.--Olağan Şüpheli 11:52, 17 Haziran 2009 (UTC)

  • Bir değişiklik yapıp ona bakacağım. Bir kaç site biliyorum ama onunla ilgili bilgi bulabilir miyim bakacağım?--Olağan Şüpheli 11:56, 17 Haziran 2009 (UTC)
  • Şimdi Tano ile ilgili araştırmalara başlıyorum. Ben de İmparator'dan sonra 2. film ile ilgilenmeyi düşünüyordum.--Olağan Şüpheli 12:02, 17 Haziran 2009 (UTC)
  • Önemli olan Sm sayısı değil. Önemli olan Vikipedi'ye katkı. Herkes 7 sm hazırlayacak diye birşey yok. Çoğu kullanıcı zaten Sm çıkarmadı. Ama 4. filmi çevririsen hakikaten çok sevinirim ve elimden geldiğinden de fazla yardım ederim.--Olağan Şüpheli 12:13, 17 Haziran 2009 (UTC)
  • Valla şimdilik sadece bulabildiğim kaynaklar bunlar:
  1. [6]
  2. [7]
  3. [8]

Star Wars TURK'te kesin bilg vardır diyordum ama nedense orada yok. Yine de araştırmaya devam ediyorum.--Olağan Şüpheli 12:24, 17 Haziran 2009 (UTC)

  • Biz İngilizce Vikipedi değiliz. Orada madde 3 Mart 2007 tarihinde SM olmuş. Yani o zamanlar İngilizce Vikipedi de gelişmiş değildi. Ayrıca İngilizce Vikipedi bizim için bir hedef olmamalı. Katliam filmi maddesinde bile bir sürü kaynak var. Oysa ki Yıldız Savaşları'nın yanında şanından söz edilemez bile. Kimse tanımıyor. Ama Yıldız Savaşları öyle mi?--Gökçє Yörük mesaj 13:02, 17 Haziran 2009 (UTC)

Kaynaklandırma[kaynağı değiştir]

Selam. Ahsoka Tano maddesini çeviriyorum fakat aynı kaynak pek çok yerde kullanılıyor. Kaynaklandırılınca da ayrı ayrı görülüyorlar. Ben onları "abcd" yapmak istiyorum (ismini bilmiyorum). Nasıl yapılır? --Maniaqq 18:08, 17 Haziran 2009 (UTC)

  • Levent abiye attığınız mesajı fark ettim. Kaynaklandırmalarda aynı kaynak söz konusu olduğu durumlarda ref name şeklinde kaynağa bir ad veriyoruz. Mesela <ref name="Nobelprize.org"> ....Kaynak.... <ref> şeklinde. Kaynak adı aynı olanlar aynı numaraya sahip oluyor, yerlerini gösteren linkler de a, b.. diye gösteriliyor. Zaten kaynaklandırmayı bu şekilde yapmak seçkin ve kaliteli maddelerde istenen bir husus. Yeterince açık olmuştur umarım, sormak istediğiniz konular olursa seve seve elimden geldiğince yardımcı olurum. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 00:40, 18 Haziran 2009 (UTC)
  • Hakiakten hiç bitmeyecek. Neyse yarın açarım artık. Birkaç maddeyi sınıflandırmama lazım.--Olağan Şüpheli 15:12, 18 Haziran 2009 (UTC)
  • Tabi. Ama Temmuz ayının ortalarında başlayacağım.--Olağan Şüpheli 15:28, 18 Haziran 2009 (UTC)

Yeni SMA'mız var: Yıldız Savaşları: Bölüm V - İmparator. Oylarınızı heyecanla bekliyoruz. --Maniaqq 15:32, 18 Haziran 2009 (UTC)

Bakacağım. Aslında baktım da tekrar bakacağım. Birde bu şekilde rasgele mesajın yollanması spamlık olarak algılanabilir. O yüzden dikkat ederseniz iyi olur. Ben rahatsız olmadım ama... İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:41, 18 Haziran 2009 (UTC)
  • Şu sıralar staj yaptığım için yardım edemem ama hafta sonu el atmaya çalşırım--Aycanileti 06:30, 19 Haziran 2009 (UTC)

Eric Bana maddesinin ilk SMA adaylığına bakabilirsin. İlk adaylık sayfasının adını Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Aday yapacağın maddenin adı/Arşiv 1 yap. Sonra maddeyi Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Maddenin adı şeklinde aday yap.--Olağan Şüpheli 12:01, 19 Haziran 2009 (UTC)

Dominika Cibulková[kaynağı değiştir]

Merhaba Maniaqq. Sanırım Dominika Cibulková'yı tekrar KMA göstereceksiniz. Siz maddeyi KMA göstermeden birşey söylemek istedim. Madde güzel; ancak notlar başlığının düzene sokulması gerek. İlgilenirseniz sevinirim. --Veritas ileti 12:05, 19 Haziran 2009 (UTC)

Madde beklediğimden güzel ancak bazı eksikleri var. Bazı kaynaklarda cite web şablonu kullanılmamış, rekabet başlığında hiç not ya da kaynak yok. Bunun dışında göze çarpan birşey göremedim. Başarılar.--Veritas ileti 12:10, 19 Haziran 2009 (UTC)

  • Merhaba Maniaqq. Umarım iyisindir. Şu Ahsoka Tano maddesine bir türlü el atamadım o gün istediğin gibi. Üzerimde ağır bir üşengeçlik var son birkaç gündür. Kusura bakmazsın umarım. Yakında yardımcı olurum. Bu arada müzik vikiprojesiyle neden ilgilenmiyorsun eskisi gibi? En azından istenen maddelere çok güzel ve yol gösterici şeyler eklemiştin. Yazmaya devam edecek misin? Yaz geldi ya onları da açarız. --♪♫Berkay0652|ileti 17:33, 19 Haziran 2009 (UTC)
  • Merhabalar Maniaqq. Şu anda Eminem maddesindeki kırmızı bağlantılarla ilgilenmekteyim. Yani daha bitmedi malesef. Bi sorun yoktur umarım --Caster Troymsj 18:23, 21 Haziran 2009 (UTC)
  • Haklısın. Stefani'nin maddeleriyle ilgilenmek gerekir. Belki The Black Eyed Peas'ten sonra ona geçerim. --♪♫Berkay0652|ileti 10:38, 22 Haziran 2009 (UTC)

Nadia Petrova[kaynağı değiştir]

  • Halloldu bil. Эялвачмеcаж 18:20, 22 Haziran 2009 (UTC)
  • maddede bazı bölümlerde seeded diyor ya onları nasıl çeviriyorsun. Konuya çok hakim olmadığım için ne olduğunu anlamadım. İngilizce anlamı sınıflandırmak. Эялвачмеcаж 18:34, 22 Haziran 2009 (UTC)
  • sağol. Эялвачмеcаж 18:36, 22 Haziran 2009 (UTC)
  • Bitti. Sen de bir bak da beğenmediğin bölümlere rötuşlar yap. Эялвачмеcаж 18:58, 22 Haziran 2009 (UTC)
  • Değişiklik çakışması oldu onlar arada kaynadı galiba. Özellikle çıkarmadım. Эялвачмеcаж 19:01, 22 Haziran 2009 (UTC)

VP Müzik / Ayın işbirliği[kaynağı değiştir]


Bu ayki işbirliğine katılın!

Temmuz 2009 ayının işbirliği; Müzik albümü taslakları kategorisindeki maddeleri elden geçirmek seçilmiştir.
  • Proje başlangıç: 23 Haziran 2009
  • Proje bitiş: 31 Temmuz 2009

Maddenin boyutuna göre değişir. Mesela 50 baytlık bir madde için 55-60 kaynak gerekir. Ama az bilinen bir konuysa 30-40 kaynak yeterli olabilir.--Olağan Şüpheli 10:14, 23 Haziran 2009 (UTC)


  • Ellerine sağlık. Spor alanında yaptığın bu katkılar için teşekkürler. Gayet güzel ama bence şunlar sorun çıkartır:
→ Girişin kısa oluşu
→ 1-2 cümlede bir paragraf başı yapılması
→ Rakamların ve sayıların madde genelinde sıkça görülmesi ve estetiği bozması (ki aslında sanırım yapacak bir şey yok bunun için)
→ Alttaki birkaç kırmızı bağlantı

Bunları dikkate al bence. Ama özellikle şu aşırı paragraf başı sayısı, görünümü çok bozmuş sanırım. İyi çalışmalar. Yardım edilecek bir şey varsa söyle. --♪♫Berkay0652|ileti 10:51, 23 Haziran 2009 (UTC)

  • Bilmiyorum da çıkarmamak daha iyi gibi. --♪♫Berkay0652|ileti 10:58, 23 Haziran 2009 (UTC)

Nadia Petrova[kaynağı değiştir]

Dürüst olacaksam hayır; maddenin birçok bölümü kaynaksızdır, ve tabii ki öyle SM olamaz, üzgünüm. Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 12:50, 23 Haziran 2009 (UTC)

Evet, kaynaksız. Önemli olan kaynak sayısı değil, maddede yazılan herşeyin kaynaklarla desteklenip maddenin güvenilir olması, değil mi? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 13:05, 23 Haziran 2009 (UTC)
Nadia Petrova maddesinde zaman çizelgesiyle ilgilenmemi istemişsiniz ama gördüğüm kadarıyla zaten çevirisi yaplmış. Ne yapmam gerektiğini daha net belirtirseniz yardım etme şansımda o kadar artar :D İyi çalışmalar...--Böcürt 15:38, 23 Haziran 2009 (UTC)

Burada yeni bir SMA oylaması var. Oyunuzu heyecanla bekliyorum. --Veritas ileti 12:41, 3 Temmuz 2009 (UTC)

VikiProje Müzik'te Ağustos ayında gerçekleştirilmesi bir proje adayı gösterdim. Lütfen ilgili sayfaya girerek oy kullanınız. Bu bir kopya mesajdır, birden fazla kullancıya gönderilmiştir. --Kemal K.ileti 18:14, 7 Ağustos 2009 (UTC)

VP Müzik / Ayın iş birliği[kaynağı değiştir]


Bu ayki işbirliğine katılın!

Ağustos 2009 ayının işbirliği; Diskografiler kategorisindeki maddelerin içeriklerinin güncellenmesi seçilmiştir.
  • Proje başlangıç: 10 Ağustos 2009
  • Proje bitiş: 31 Ağustos 2009

--Kemal K.ileti 20:01, 9 Ağustos 2009 (UTC)

  • Üşenmezsem yardımcı olmaya çalışırım. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 14:14, 2 Eylül 2009 (UTC)

Muratsahinmesaj 17:09, 2 Eylül 2009 (UTC)

Vikiproje:Eurovision[kaynağı değiştir]

VikiProje Eurovision davetiyesi
İyi günler. VikiProje Eurovision'a ilgi duyabileceğinizi düşündüm. Detay için proje sayfasına bakabilirsiniz.FinlandiyalıИлети 12:17, 15 Kasım 2009 (UTC)

Ateşin Çocukları[kaynağı değiştir]

Selamlar, Bu maddede çalışmanız devam ediyor mu acaba? Bu haliyle çok kısa da, bir iki cümle daha ekleyip taslak haline getirebilir misiniz maddeyi? Saygılar, iyi vikiler--Merube 89msj 21:49, 22 Ocak 2010 (UTC)

VikiProje Spor Davetiyesi
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde çalışmalara katılmak, Spor Portalı açılmasını teşvik ve yapılacakları belirlemek için projeye katılımınızı bekliyoruza[.]medileti 13:38, 6 Şubat 2010 (UTC)

Müzik VikiProjesi iş birliği önerisi[kaynağı değiştir]

  • Müzik VikiProjesi için yeni bir iş birliği önerisi sunulmuştur. Oy vermek isterseniz, verebilirsiniz. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 16:41, 29 Haziran 2010 (UTC)
VikiProje Tenis davetiyesi
İyi günler...
Tenis alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Tenis Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Âkhilleus mesaj 14:16, 1 Temmuz 2010 (UTC)

Reality 15:14, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Reality 22:15, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Reality 22:25, 4 Eylül 2011 (UTC)

Reality 22:42, 24 Eylül 2011 (UTC)

VikiProje Müzik davetiyesi
Merhabalar, VikiProje Müzik olarak yeniden yapılanma sürecine giriyoruz, isterseniz siz de bu çalışma yer alabilirsiniz. Detaylı bilgi için tartışma sayfasına bakabilirsiniz. --BilalOkms[o.O] 09:02, 6 Haziran 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 5 Temmuz 2012