Kullanıcı mesaj:Eray36

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

!!!MESAJ SAYFAMA HOŞGELDİNİZ!!! LÜTFEN MESAJLARINIZI EN SONA YAZINIZ. CEVAP VERMEM DAHA KOLAY OLUR.[kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Machiavelli' msj 12:00, 17 Ağustos 2007 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye telif hakkı saklı veya belirsiz olan resimleri yüklemeniz mümkün değildir. O yüzden yüklediğiniz resimlere mutlaka kaynak ve telif etiketi bilgisi eklemelisiniz. Eklemediğiniz takdirde, yüklediğiniz resim bir süre sonra silinecektir. Resim yükleyebileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için Vikipedi:Özgür görüntü kaynakları sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse Vikipedi:Kamu malı görüntü kaynakları sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! Gökhan 22:46, 27 Şubat 2008 (UTC)



VikiÇağrı: Memleketini tanıt![kaynağı değiştir]

Vikipedi'de doğduğun veya oturduğun il, ilçe kasaba ya da köy hakkında bir sayfa var mı diye bir ara... Buldun mu? Bu hâli ile senin memleketine yakışıyor mu, kendine bir sor! Daha anlatılması gereken ne kadar çok şey var değil mi? Eklenmesi gereken nice resim...

Eğer "bu hâli ile benim memleketime yakışmaz" veya "koskoca ansiklopedide nasıl olur da memleketim hakkında madde bulunmaz" diyorsan kolları sıva ve onu sen tanıt! Zannettiğin kadar zor değil. Sadece birkaç biçem kuralına dikkat etmen ve tarafsız, ansiklopedik bir dil kullanman gerek. Safranbolulu arkadaşlar ne güzel derlemişler, sen neden yapamayasın?

İlk adımlar[kaynağı değiştir]

İlk önce bir miktar bilgi topla: Tam olarak nerededir? Nüfusu kaçtır? Tarihi nasıldır, bu yerleşim yerini kim kurmuştur? Ne üretilir? Görülmesi gereken yerleri nerelerdir, niye ziyaret etmek gerekir? Tarihi eserler ya da doğa güzellikleri var mıdır? Ne yenir, ne içilir, türküleri, öyküleri ve hatta efsaneleri nelerdir? Yaşlılarla konuşup, sözlü tarihe de yer verebilirsin.

Bu bilgileri İnternette de bulabilirsin, ama kesinlikle bulduğun bilgileri kopyalayıp yapıştırma, bilgileri kendi sözlerinle aktar! Yoksa telif hakkı ihlâli olarak silinir.

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle: {{KM-Kişisel}} (bunu kopyala yapıştır). "Hakkını helal etmediğin" resimler, telif ihlalinden silinebilir.

Vikiproje:Türkiye yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Türkiye'nin yerleşim birimleri hakkında nasıl katkıda bulunabileceğini buradan daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Örneğin; maddede kullanabileceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır, doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


--Vay 11:30, 8 Mart 2008 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye yüklediğiniz resimlere tam link olarak kaynak belirtmediğiniz taktirde 7 gün içinde silineceklerdir.Öte yandan telif hakkı size ait olmayan resimleri özgür lisans ile belgelendiremezsiniz.Yani internetten aldığınız resimleri GNU lisansı ile lisanslandıramazsınız çünkü telif hakkı sizde değil.Bilginize.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 16:34, 13 Mart 2008 (UTC)

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, taslak kriterlerini sağlamadıkları için silineceklerdir.Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi girişi yapmanız uygun olacaktır.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.--bora006ileti 11:29, 1 Haziran 2008 (UTC)

Selam, Havacılık ile ilgili maddeler açtığınızı görüyorum. Acaba Portal:Havacılık'a bir göz atabilir misiniz. Orada yeni açılan Havacılık maddelerini girdiğimiz bir yer var. belki siz de kullanmak istersiniz. Kolay gelsin. --195.128.38.35 13:05, 3 Haziran 2008 (UTC)

Resim yükleme uyarısı[kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--Manco Capac 09:18, 10 Haziran 2008 (UTC)

Resim yükleme uyarısı[kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--Manco Capac 14:47, 11 Haziran 2008 (UTC)

resimler ve lisansları[kaynağı değiştir]

Sayın ERay36 yüklediğiniz Resim:Menorca spain 02.jpg resmine vermiş olduğunuz lisans bilgisi yanlıştır. Lisans olarak logo demişsiniz ancak yüklediğiniz resim bir havalimanın resmidir. Dolayısıyla bu lisans ile vikipedide kalamazlar. Sizden rica ediyorum lütfen vikiepdnin telif haklşarına verdiği öneme binayen resim yüklerken daha dikkatli olunuz. Yukarıda size daha önce gönderilen uyarılardaki bağlantıları okuyunuz. Her türlü sorunuzu yanıtlamaya hazırım. Yaptığınız yüklemelerin sonradan silinecek olması hem sizin hem de bu silmeyi yapanın emeğine yazık bir durum oluşturmakta. Daha dikkatli davrandığınız için şimdiden teşekkürler. --Manco Capac 14:51, 11 Haziran 2008 (UTC)

Telifli Resim yüklemeyiniz![kaynağı değiştir]

Merhaba, defalarca uyarmama rağmen vikipedimize telifli resimleri yükelemeye devam etmenizi anlamış değilim. Lütfen bu yaptığınıza bir son verniz. Israrla telifli resim yüklemek bir vandalizm olarak algılanabilir. Teşekkürler. --Manco Capac 13:55, 12 Haziran 2008 (UTC)

Resim yükleme[kaynağı değiştir]

Resim yükleme konusunda beni uyarıyorsun fakat tam bilmediğim vikipediye katkıda bulunmaya çalışıyorum. Bir resmin telif hakkını nasıl öğrenebilirim? Örnek olarak şu sayfadaki resmi kendin yükleseydin hangi lisansı verirdin? http://tr.wikipedia.org/wiki/Resim:IMAG006.jpg Resim yüklerken telif hakkı verme konusunda beni aydınlatırsan çok memnun olurum. --Eray36 09:15, 13 Haziran 2008 (UTC)

Örnek olarak verdiğiniz resim çok da güzel bir örnek olmuş aslında. Bu resmi vikipediye yüklemezdim çünkü zaten resmin bulunduğu internet sitesinde telif hakları ile ilgili bir bilgi verilmediği için VP:Telif gereği bu tür siteler telifli varsayılıp oradaki yazı veya benzeri resimler vikipediye geçirilemiyor. Tekrar açıklamak gerekirse, internet üzerinde bulduğunuz bir resmi vikipediye yükleyebilmeniz için resmin bulunduğu sitede o resmin belli telif kuralları çerçevesinde 2. ve 3. şahıslar tarafından kullanılabileceğinin mutlaka belirtiliyor olması gerekmektedir. Konuyla ilgili daha detaylı bilgileri mesaj sayfanıza bıraktığım uyarı şalonundaki bağlantılardan edinebilirsiniz. Vikipediye katkıda bulunmanız çok güzel ancak biraz daha Vikipedi politikalarini ve yönergelerini okuyup ona göre girişler yaparsanız hem sizin hem de ansiklopedimiz için çok güzel olacaktır. Katkılarınızın devam etmesi dileği ile. Her türlü sorunuzu çekinmeden sorun lütfen. Kolay gelsin. --Manco Capac 09:25, 13 Haziran 2008 (UTC)

Havaalanları şablonu[kaynağı değiştir]

Vikipedide yani olduğunuz için şablonları düzenlerken biraz zorlanmanız normal. İstediğiniz şablonun türkçe versiyonu olan Şablon:Havaalanı Bilgi Kutusunu inceledim ve gördüm ki çok karmaşık ve acemice yapılmış. Bu şablonu düzeltmek yerine ingilizce versiyonundan yola çıkarak yeniden yazmak daha iyi olacaktır. Ancak şu aralar biraz meşgulüm bu konuyla ancak bir 10 gün sonra ilgilenebileceğimi sanıyorum. Bu arada ben bekleyemem diyor iseniz başka bir deneyimli kullanıcıya örneğin Kullanıcı:Dsmurata danışabilirsiniz. --Manco Capac 19:06, 14 Haziran 2008 (UTC)

Havalimanı Bilgi Kutusu[kaynağı değiştir]

İyi günler. Bir şey danışacaktım. Vikipedi'de havalimanlarıyla ilgili çalışıyorum. Sorum şu havaalanı bilgi kutusunda istatistik kısmı yok. Yani havalimanıyla ilgili istatistik giremiyorum. Şablonu hazırlayan kişi istatistik kısmını koymamış. Ben denemye çalıştım fakat olmadı. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Şimdi vereceğim örnekte istatistik kısmı var. Ben nasıl ekleyeblirim. Örnek vereceğim sayfada sağ kısımda havaalanı bilgi kutusu kısmında:http://en.wikipedia.org/wiki/Son_Sant_Joan_Airport Şimdiden teşekkürler.--Eray36 12:14, 15 Haziran 2008 (UTC)

  • İletinizi aldım; fakat şu anda çıkmak zorundayım. İlgilenmeye çalışacağım. --DsMuratileti 14:35, 15 Haziran 2008 (UTC)

Barcelona mı Barselona mı?[kaynağı değiştir]

Selam, Barcelona Uluslararası Havalimanı maddesi Barselona şeklinde mi olmalı acaba? Türkçe'de şehir ismi "s" ile mi yoksa "c" ile mi geçmekte? Dirimemat 11:43, 20 Ağustos 2008 (UTC)

  • Eski bir sürümden düzgün olan şablonu kopyaladım, içeriğinde değiştirilmesi gereken bir bilgi varsa siz ilgilenirsiniz. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   18:44, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba, isim değişikliklerinizi geri aldım. Madde başlıklarının ilk harfi büyüktür, ancak özel isim olmadığı sürece sonraki kelimelerin ilk harfleri küçük olur. Biçem el kitabına bakmanızı öneririm. Kolay gelsin. --Kemal K.ileti 16:07, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Selamlar. Maddeleri korumaya almak hizmetlilerin yetkileri dahilinde olan bir durumdur. Bir maddenin korumaya alınması gerektiğini düşünüyorsanız bu sayfada fikrinizi belirtebilirsiniz. Kolay gelsin.--Eldarion 12:59, 27 Temmuz 2009 (UTC)

Telif ihlali nedeniyle engellendiniz.[kaynağı değiştir]

Daha önce uyarılmanıza rağmen, Vikipedi'ye ısrarla telif kurallarını ihlâl eden içerik eklemeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Eldarion 14:04, 2 Ağustos 2009 (UTC)

Havalimanlar[kaynağı değiştir]

Selam Eray36. Mübarek bayramınız kutlu olsun. Havalimanlar ile ilgilendiğinizi gördüm. Rica etsek ve vaktiniz varsa Hong Kong Uluslararası Havalimanı (w:en:Hong Kong International Airport), San Francisco Uluslararası Havalimanı (w:en:San Francisco International Airport) ve Gibraltar Havalimanı (w:en:Gibraltar Airport) maddeleri açabilir misiniz ? İyi çalışmalar ve tatiller. Takabeg ileti 10:46, 28 Kasım 2009 (UTC)

Elinize sağlık. Çok teşekkür ederim. Rica etsem maddeye bunu ekleyerek VP:SMA gösterir misiniz ? Takabeg ileti 15:03, 29 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba resmi Cebelitarık Havalimanı maddesine ekledim. Bir de eklediğim resmi seçkin resim adayı gösterecek miyim?--Eray36 15:22, 29 Kasım 2009 (UTC)

Niyetiniz varsa. Yani zorlama yok :) Sorunlar varsa yardımcı olacam. Takabeg ileti 15:41, 29 Kasım 2009 (UTC)

Altyazı eklendi. Ancak Türkçe olarak bozuk. Bilgiler doğrudur. Düzeltme yaparsanız çok sevineceğim. Fazla uzun olduğunu düşünüyorsanız özetleyebilirsiniz. İyi çalışmalar. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 16:17, 29 Kasım 2009 (UTC)

Kısa içerik[kaynağı değiştir]

  • Merhaba; Mikkeli Havalimanı maddesi, içerik açısından çok kısa. Silmek ve emeğinizin boşa gitmesini istemiyorum; geliştirecek misiniz?  Levent İleti Katkılar   23:49, 5 Aralık 2009 (UTC)
  • Joensuu Havalimanı da aynı..  Levent İleti Katkılar   00:11, 6 Aralık 2009 (UTC)
  • Tamam, beklemede kalıyorum, makul bir sürede geliştirebilirseniz iyi olur. NOT:Tüm vikiler birbirinden bağımsızdır; ayrıca, maddelerimizin doyurucu içerikte olmasını, arayan birinin dilediği yeterli bilgiye ulaşmasını umuyoruz ki bu, vandalizmi de azaltacaktır, teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   13:34, 6 Aralık 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim, Vikipedi'nin her konudaki katkılarınıza gereksinimi var. İyi çalışmalar diliyorum; yardıma gereksinmeniz olduğunda çekinmeyiniz.  Levent İleti Katkılar   14:10, 6 Aralık 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Gibraltar Airport panorama.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Takabeg ileti 15:04, 17 Aralık 2009 (UTC)
VikiProje Din Portalı Davetiyesi
İyi günler...
Din ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Din Portalı ile ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz...a[.]medileti 00:59, 5 Şubat 2010 (UTC)
VikiProje Spor Davetiyesi
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde çalışmalara katılmak, Spor Portalı açılmasını teşvik ve yapılacakları belirlemek için projeye katılımınızı bekliyoruza[.]medileti 13:47, 6 Şubat 2010 (UTC)

Tek cümlelik havalimanları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Tek cümlelik hayli çok sayıda havalimanı maddesi açtığınızı fark ettim. Ne yazık ki bu haliyle maddelerin muhafaza edilmesi mümkün değil. Taslak kriterlerini karşılayacak duruma getirebilirseniz maddeleri çok sevinirim. Şu anki durumda maddelere bekletmeli sil şablonu eklemek durumdayım. Anlayış göstereceğinizi umuyorum. Saygılarımla--Merube 89msj 22:33, 6 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba. Açtığım havalimanları maddelerine silinme şablonu eklediğiniz gördüm. Sonuçta maddeler taslak. Az ya da çok bilgi olsa da maddeler taslak kriterini karşılıyor. Aynı maddelerin İngilizce bilgileri de benim açtığım madde kadar. Fakat İngilizce Vikipedi'de bu maddeleri silmiyorlar. Türkçe Vikipedi'de niçin böyle bir anlayış var anlamış değilim. Vikipedi bu anlayış ile yönetilmeye devam ederse madde sayısı yerinde sayıklamaya devam eder. Fince, Katalanca, Slovence gibi küçük milletlerin konuştuğu dillerdeki Vikipediler bile bizden ne yazık ki önde. Yanlış anlamyın sözlerim size değil. Ama sizden de maddelerin ne olacağı hakkında bir cevap bekliyorum. Ben sonuçta maddeye taslak şablonu koydum. Çok kısa bilgi de içerse madde. Tekrar ediyorum İngilizcesi de aynı. Silinme şablonlarını kaldırmanızı rica ediyorum.--Eray36 13:04, 7 Şubat 2010 (UTC)
Selamlar. Her viki projesi kendi içinde kurallar barındırır. Başka vikiler arasında kurallarda farklılıklar bulunabilir. Çünkü her vikideki topluluk başka kararlar almış olabilir aynı konuda. Diğer vikilerdeki kurallar değil, yazdığımız (ki bu durumda türkçe viki) vikideki kurallara göre davranmak durumdayız bu nedenle. Nitekim bizim taslak kurallarımız ingilizce vikiden farklı. Bizim taslak maddelerimiz en az 3 tanımlayıcı cümle ihtiva eden maddeler olarak tanımlanmış. Ayrıntılı bilgiyi, daha önceki mesajımda da belirttiğim, Vikipedi:Taslak sayfasında bulabilirsiniz. Maddeler gelişmeye açık olduğundan HS'den silmektense bekletmeli sil olarak işaretlemeyi tercih ettim. Maddelere en az 2 tanımlayıcı cümle daha eklemenizi rica ediyorum, bu durumda türkçe vikideki taslak kriterlerini karşılar hale geleceklerdir. Umarım açıklayıcı olmuştur, aklınıza takılan hususları lütfen sorun. Elimden geldiğince memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırım. Anlayış göstereceğinizi umuyorum, saygılarımla--Merube 89msj 17:23, 7 Şubat 2010 (UTC)
Anlayışınız ve açıklamanız için teşekkür ederim. Maddelere 2-3 cümle daha ekleyip geliştirmeye çalışacağım. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar.--Eray36 18:33, 7 Şubat 2010 (UTC)
Güzel tavrınız ve anlayışınız için ben çok teşekkür ederim. Kaliteli katkılarınız için de ellerinize sağlık ve çok teşekkürler. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 18:35, 7 Şubat 2010 (UTC)
Havalimanı maddelerini geliştirdiğinizi gördüm. Ellerinize sağlık, çok teşekkürler. Bu halleri çok iyi olmuş. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 19:03, 7 Şubat 2010 (UTC)

Dediğiniz üzere havaalanlarına ikişer cümle daha ekledim. Sanırım artık taslak kriterini karşılıyordur. Bir bakarsanız sevinirim. Teşekkürler--Eray36 19:05, 7 Şubat 2010 (UTC)

Takdiriniz için teşekkür ederim. Silinmemesine çok sevindim. İyi çalışmalar--Eray36 19:06, 7 Şubat 2010 (UTC)

Ben de çok sevindim :). Maddeleri geliştirip silinmesini önlediğiniz için tekrar çok teşekkürler ve ellerinize sağlık. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 19:08, 7 Şubat 2010 (UTC)
2'şer kelimelik cümleler ile taslak kriterlerini sağlayamazsınız. İngilizce Vikipedi'deki kurallar kendilerini bağlar Türkçe Vikipedi'yi değil. Maddeler o halleri ile taslak kriterlerini sağlamadıkları için silindiler. --Eldarion 20:35, 8 Şubat 2010 (UTC)

Havaalanları[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yazdığım havaalanları Eldarion adlı kullanıcı tarafından silinmiş. Çünkü taslak kriterlerini sağlamıyormuş. Oysa siz taslak kriterlerini sağladığını söylemiştiniz. Ne yapacağım hakkında bir fikir verir misiniz?--Eray36 17:25, 8 Şubat 2010 (UTC)

Selamlar. Lütfen kusuruma bakmayın, yaklaşık 20 gündür vikiyle ilgilenemedim uzakta kaldım o nedenle çook geç cevap verebiliyorum. Maddelere baktım şimdi maddeleri yeniden açmışsınız elinize sağlık. Hizmetli arkadaşımız 2 cümle olduğu için silmiş, açıkçası ilk baktığımda ben de 2 cümle gibi algılamıştım maddeyi. 3. cümle sanki 2. cümlenin devamı gibi algılanmış belki de. Böyle çok sınırdan taslak kriterlerini sağlayan maddeler tehlike arz edebiliyor. Neyse ki konu çözüme ulaşmış, hatta maddelerin içeriği çok daha gelişmiş. Her işte bir hayır vardır demişler :), bu vesileyle maddeler çok daha gelişmiş. Ellerinize sağlık. Tekrar geç cevap için kusuruma bakmamanızı dilerim. Sevgi ve saygılarımla, iyi vikiler--Merube 89msj 21:09, 27 Şubat 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 03:04, 2 Mart 2010 (UTC)

2 x Bursa-Yenişehir lisans sorunu[kaynağı değiştir]

Saibo 23:21, 6 Nisan 2011 (UTC)

Saibo 23:23, 6 Nisan 2011 (UTC)

Erfurt Havalimanı inşaatına başladığınızı gördüm. Havaalanı inşa etmek zordur Vikipedi'de. Tanrı yardımcınız olsun. Birkaç cümle-cikde ben yardımda bulunabilirim şayet isterseniz. - Nebeviye 12:54, 16 Nisan 2011 (UTC)

Hay hay. Ancak İngilizce-m yettiğince cevap verebilirim size. E tabi birazda sözlük gerek. Bahsettiğiniz havaalanında bir banliyö treni ulaşımı mevcut "Havalimanı önüne 21 Haziran 2005 tarihinde Bindersleben banliyö tren ulaşım uygulaması başlatılmış, taramvay ulaşımının aktivite edildiği bu banliyö seferleri sayesinde Domplatz üzerinden şehir merkezi Erfurt'a her 10-20 dakikada bir ulaşılabilmektedir. Erfurt havalimanının şehir merkezi ile uzaklık mesafesi 5 km, yaklaşık 3.1 mil'dir." - Nebeviye 13:12, 16 Nisan 2011 (UTC)

Siegerland Havalimanı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Siegerland Havalimanı maddesini unutmuşsun sanırsam, çalışma şablonunun vakti de geçmiş, bir el atarsan fena olmaz--вяí¢αи76ileti 10:45, 16 Mayıs 2011 (UTC)

  • İyi geceler. Montpellier - Méditerranée Havalimanı maddesine bilgi kutusu dışında en azından taslak kriterlerini sağlayacak kadar bilgi girilmeli varsa interwiki ve kategoriler eklenmelidir. Kolay gelsin.--Reality 00:18, 3 Eylül 2011 (UTC)

Mutlutopuz 12:08, 3 Şubat 2012 (UTC)

Mutlutopuz 12:46, 3 Şubat 2012 (UTC)

Mutlutopuz 16:11, 3 Şubat 2012 (UTC)

Bilgi kutusu hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba. Toplu taşıma bilgi kutusunda değişikler yapmıştım fakat geri almışşsınız. Fakat http://tr.wikipedia.org/wiki/Stockholm_metrosu adresine bakarsanız bilgi kutusunda gereksiz ifadelerin çıktığını göreceksiniz. Yani bilgi kutusunu ilk yapan kişinin bazı yanlış yazımları var. Elimden geldiği kadar düzelttim ve düzeltmeye de devam edeceğim. Sayfayı benim sürümüme dönderirseniz daha iyi olur ve bu şablonu kullananlarda herhangi bir problem çıkmaz. Ayrıca şablondaki şehir kısmı da gözükmüyor. Kısacası şablonun benim düzelttiğim sürüme geri döndürülmesi gerekiyor. Dikkate alacağınızı umuyorum. Saygılarımla. İyi vikiler. --Eray36 12:50, 11 Şubat 2012 (UTC)

Teşekkürler fakat şehir kısmı çıkmıyor. Bilgikutusu sorunlu. Yapabilir misiniz ?--Eray36 13:16, 11 Şubat 2012 (UTC)

Teşekkür ederim. Takıldığım yerlerde sizinle iletişime geçebilir miyim ?--Eray36 13:21, 11 Şubat 2012 (UTC)

Selamlar. Değişikliklerinizden anlayabildiğim kadarıyla tecrübeli bir kullanıcısınız. Herhangi bir noktada sorunuz olursa bana mesaj atarak ulaşabilirsiniz. Bu arada sürüm kontrolü sistemimiz hakkında bilginiz var mıdır? Ne derece bilginiz var başka bir deyişle? İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 15:04, 23 Şubat 2012 (UTC)

İlginiz için teşekkür ederim. 2007'den beri Vikipedi'ye elimden geldiğince katkı yapmaya çalışıyorum. Sürüm kontrolü hakkında az çok bilgim var. İnceleme olması maddeleri daha kaliteli yapıyor. Bilgim, bu şekilde. Tekrar teşekkürler. İyi vikiler. --Eray36 09:56, 25 Şubat 2012 (UTC)

Amacı ve işleyişi hakkında bilginiz var mı peki? Editörler hakkında mesela?--RapsarEfendim? 09:59, 25 Şubat 2012 (UTC)

Amacı Vandalizm'i azaltmak ve okuyucuya daha kaliteli, daha doğru bilgi sunmak. Bazı internet sitelerinde Vikipedi'nin yanılttığına dair haberler okumuştum. Bilgilerin tutarsız, farklı olduğu gibi. Sürüm kontrolü yanılmıyorsam geçen yıl başladı. Editörler, inceleyiciler maddeyi kontrol edip onaylıyorlar. Vandalizm, biraz olsun azalır.--Eray36 10:05, 25 Şubat 2012 (UTC)

Editör olmayı düşünür müydünüz peki? Hem değişiklikleri onaylama-reddetme yetkisine sahip oluyorsunuz hem de sizin değişikliklerinizi boş yere onaylamak gerekmiyor, otomatik onaylanıyor. Buradan başvuru yapabilirsiniz.--RapsarEfendim? 10:23, 25 Şubat 2012 (UTC)

Katkılarınızı editör olarak sürdürebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 16:36, 3 Mart 2012 (UTC)

İyi Günler[kaynağı değiştir]

Son değişiklerden oturumunun açık olduğunu gördüm, bir şey demek istiyordum. Benim artık yapıcağım bi madde kalmadı beraber bi madde yapalım mı diyecektim :? Tottam100ileti 10:30, 4 Mart 2012 (UTC)


Editör olmamı teklif ettiğiniz ve destek oyu kullandığınız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. --Eray36 (tartışma) 09:42, 4 Mart 2012 (UTC)

Rica ederim, ne demek. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 12:41, 4 Mart 2012 (UTC)

Havalimanı bilgi kutusu şablonu[kaynağı değiştir]

Şablonda uzunluk bölümünün yanına genişlik ibaresini eklersen çok rahat olacak. Zira genişlik de çok önemli bir unsur. Cevabını bekliyorum. İyi çalışmalar MEO (tartışma) 00:13, 25 Mart 2012 (UTC)

  • Merhaba. Şuradaki oyunuzu tekrar değerlendirme imkanınız olabilir mi? Karar zamanı geldi çünkü. İyi çalışmalar.--ahzaryamedileti 12:44, 20 Nisan 2012 (UTC)
Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.--ahzaryamedileti 08:56, 24 Nisan 2012 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

AtakanCanileti 13:30, 11 Haziran 2012 (UTC)

Reality 06:59, 6 Temmuz 2012 (UTC)

Bir de gerekçelendirilimesi gerekiyor görebildiğim kadarıyla.--Reality 21:11, 12 Temmuz 2012 (UTC)

Metro yer altından gider be daha hızlıdır üstelik durakları bu kadar yakın değildir. Yer altından gittiği yerler ise trafik sorunundan. Üstelik sadece yer altında değil havada da gidiyor bildiğiniz gibi. Ben bir metronun havada gittiğini görmedim ve uzunluk 30 km. Metro denen şey yer altındın gider üstü toprakla kaplıdır. BursaRay'da böyle bir şey yok sadece az kısmı yer altında ve belediyenin sitesinde de hafif raylı sistem olduğu yazıyor. EmreERMAĞ (mesaj) 14:57, 31 Ağustos 2012 (UTC)

BursaRay'ın resmi web sayfasından yaptığı yayında dahi Hafif Raylı Sistem olarak geçmektedir. Bursaray metro değildir sadece metro çeşidinin hafif raylı sistemidir. [1]

Akbank maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Eray36. Bu değişikliğinizde sanırım kazayla maddenin yarısını silmişsiniz :) Dikkat edebilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar. --Khutuckmsj 13:21, 10 Eylül 2012 (UTC)

Reality 03:31, 12 Mayıs 2013 (UTC)

Erivan maddesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar, seçkin madde için iş birliği yapılmasını istediğiniz maddelerden Erivan bu hafta VP:İBP'de. Katılımınızı beklerim. İyi çalışmalar. Mukaddimeileti 09:58, 17 Eylül 2013 (UTC)

Selam Eray36, benim değişikliğimi neden vandalizm içerik olduğundan dolayı geri aldığını anlayamıyorum. Muhtarlık başlığı topluluk kararı gereğince artık kullanılmıyor. İyi Vikiler. --Uğurkentmesaj 18:55, 10 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba. Yaptığınız değişikliği geri almamla alakalı olarak serzenişinizi okudum :) Muhtarlık başlığının topluluk kararı gereği kaldırıldığını belirtmişsiniz. Konu hakkında bilgim yoktu. Vikipedi'ye iş yoğunluğu dolayısıyla sık sık giremiyorum. Muhtarlık başlığının kaldırıldığıyla ilgili tarafıma kaynak linki göndermenizi rica ediyorum. Bu sayede ben de bilgilenebilirim. İyi çalışmalar. Anlayışınız için teşekkür ederim :) ---Eray36Mesaj 08:28, 23 Ekim 2014 (UTC)

Buradaki kararlar neticesinde kullanmıyoruz. İncelerseniz sizin için iyi olabilir. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 13:32, 23 Ekim 2014 (UTC)

Sizi özledik Eray36![kaynağı değiştir]

Eray36, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:21, 19 Aralık 2014 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 11:06, 6 Kasım 2016 (UTC)

--ToprakM 17.44, 18 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]

evrifaessa ❯❯❯ mesaj 13.03, 12 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.776 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.700 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.41, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]

Sevgili Eray36, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili Eray36, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]