Gitmek: Benim Marlon ve Brandom

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Gitmek sayfasından yönlendirildi)
Gitmek: Benim Marlon ve Brandom
Gitmek: Benim Marlon ve Brandom filminin Türkçe afişi
YönetmenHüseyin Karabey
YapımcıSophie Lorant
Lucinda Englehart
Hüseyin Karabey
SenaristHüseyin Karabey
Ayça Damgacı
OyuncularVolga Sorgu
Ani İpekkaya
Cengiz Bozkurt
Ayça Damgacı
Nesrin Cavadzade
Mahir Günşiray
Hama Ali Khan
MüzikKemal Sahir Gürel
Hüseyin Yıldız
Erdal Güney
Aynur Doğan
Görüntü yönetmeniEmre Tanyıldız
Sanat yönetmeniAlper Yanar
KurguMary Stephen
StüdyoAsi Film
DağıtıcıChantier Film
CinsiSinema filmi
TürüDram
Romantik
Savaş
Politik
RenkRenkli
Yapım yılı2007, Türkiye
Çıkış tarih(ler)i14 Kasım 2008, Türkiye
Süre93 dakika
DilTürkçe
Kürtçe
İngilizce
Farsça[1]
Hasılat55,897 $[2]
Asi Film Resmî sitesi

Gitmek: Benim Marlon ve Brandom, 2007 yapımı yönetmenliğini Hüseyin Karabey'in yaptığı dramatik ve politik türde Türk sinema filmi. Hüseyin Karabey'in ilk uzun metrajlı filmi[3] olmak üzere başrollerini Ayça Damgacı ve Hama Ali Khan paylaşmıştır.[4] Filmin çekimleri 2007 yılında Kasım ve Aralık aylarında sırası ile Türkiye'nin İstanbul, Diyarbakır, Mardin, Silopi, Van, İran’ın Urmiye, Irak’ın Erbil ve Süleymaniye kentlerinde 6 bin kilometre yol kat edilerek gerçekleştirildi.[3]

Senaryo yazarlığı Ayça Damgacı ile Hüseyin Karabey tarafından yapılmak üzere Ayça Damgacı ile Hama Ali arasındaki gerçek bir aşk öyküsüne dayanarak uyarlanmıştır. Filmde başrolü paylaşanlar ise gerçek yaşamdaki kendi kişiliklerini canlandırmışlardır. Oyuncu kadrosunda Ayça Damgacı, Hama Ali Khan, Cengiz Bozkurt, Emrah Özdemir, Ani İpekkaya, Nesrin Cavadzade, Mahir Günşiray gibi isimler yer almıştır.[1][3][5]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

İstanbul’da yaşayan tiyatro oyuncusu Ayça ile Kuzey Iraklı Kürt tiyatro oyuncusu Hama Ali, Türkiye’de çekilen bir sinema filminin setinde tanışırlar ve birbirlerine aşık olurlar. Filmin çekimleri sona erdikten sonra Hama Ali Irak’a, Ayça ise İstanbul’daki normal yaşamlarına geri dönmek zorunda kalırlar. ABD'nin Irak’a saldırmasıyla iki sevgilinin birbirlerine ulaşmaları adeta olağanüstü bir hal alır. Ailesi, tiyatrodaki arkadaş çevresi ve kendisiyle mücadele etmek zorunda kalan Ayça, herkes Irak’tan savaş nedeniyle kaçmaya çalışırken Hama Ali’ye ulaşmak için tersine bir yolculuğa çıkar.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Gitmek 12 Haziran 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Yayınlanma: 15 Nisan 2008, Erişim Tarihi: 15 Kasım 2008.
  2. ^ (Türkçe) Box Office 27 Ocak 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  3. ^ a b c Aşk varsa 'gitmek' gerek[ölü/kırık bağlantı], Sabah Gazetesi, Yayınlanma: 15 Temmuz 2007, Erişim Tarihi: 15 Kasım 2008.
  4. ^ İdris Borak - Hüseyin Karabey Röportajı 24 Aralık 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Sinemakeyfi.com, Yayınlanma: 14 Kasım 2008, Erişim Tarihi: 15 Kasım 2008.
  5. ^ Gitmek: Benim Marlon ve Brandom - My Marlon and Brando 8 Aralık 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., NTVMSNBC.com, Yayınlanma: 14 Kasım 2008, Erişim Tarihi: 16 Kasım 2008.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]