Axe

Vikipedi, özgür ansiklopedi
AXE
TürKişisel bakım
SahibiUnilever
KökeniFransa
Çıkış1983
İlgili markalarLynx
Web sitesiAxe resmi site
Lynx resmi site

Axe, Unilever şirketine ait bir bakım markasıdır. Ayrıca Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya, Yeni Zelanda'da Lynx ismi ile biliniyor.

Axe ilk kez 1983 yılında Fransa'da başlatıldı. Esas amaç kokusu ile kadınları etkilemek isteyen erkekler için ürün hazırlamak idi. Sonradan Axe'nin reklamlarında esas konu kadınların dikkatini çekmek isteyen erkekler oldu. İlk önce Amerika'da tanıtılan ürün sonradan Asya ve Afrika'da başarı yakaladı.

2012 yılı Ocak ayında hep erkekler için üretim yapan Axe Birleşik Krallık'ta kadınlar için ilk Axe / Lynx ürününün üretimine başlattı.[1] Axe'nin şu an ürün portföyüne aerosol, parfüm, şampuan, tıraş kremi, duş jeli dahildir. Şirket Axe Black, Axe Black Night, Axe dark temptation, Axe Apollo, Axe Gold Temptation, Axe Anarchy, Axe Excite, Axe Africa gibi farklı isim ve farklı kokularda ürünler sunmakdadır. Axe, global bakış açısını yenilikçi ürün ve iletişim faaliyetleriyle Türkiye’de de devam ettiriyor. 2015 yılına kadar Axe Etkisi başlığı altında yaratılan birçok global kampanyanın Türkiye versiyonları tasarlandı.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2016. 
  2. ^ "Türkiye'de Axe". 15 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]