Zombie Studios

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Zombie Studios
TipÖzel
Kuruluş1994
KurucuMark Long
Joanna Alexander
Feshedilme8 Ocak 2015
Genel merkeziSeattle, Washington, ABD[1]
ÜrünZork Nemesis
Spec Ops serisi
Saw serisi
Blacklight serisi
Web sitesizombie.com (archived)

Zombie Studios, konsol, PC, mobil ve web tabanlı oyunları üreten Amerikalı bağımsız bir video oyunu geliştiricisiydi. 1994 yılında Zombie, LLC adıyla eski Sarnoff Araştırma Merkezi çalışanları Joanna Alexander ve Mark Long tarafından kuruldu. Alexander ve Long, 1993 yılında Sarbroff'da Hasbro için bir sanal gerçeklik oyun konsolu tasarımını tamamladıktan sonra Zombie'yi kurdular. Zombie, ana akım platformlar için 30'dan fazla oyun tasarladı ve üretti. 1999 ile 2004 arasında şirket Zombi Inc. olarak biliniyordu.[2] PC ve konsollar için önemli oyunları tasarlamak ve üretmek üzere 2005 yılında Direct Action Games adıyla bir etiket marka da oluşturdular.

Ürettikleri oyunlar birinci şahıs nişancı, gerçek zamanlı strateji, bulmaca, arcade, macera, avcılık ve simülasyon gibi birçok farklı türdedir. Zombie Xbox 360, PlayStation 3, PSP, PS2, Xbox, PC'ler ve cep telefonları dahil olmak üzere çok çeşitli platformlar için oyunlar geliştirmiştir.

Yayıncılık ve dağıtım ilişkileri şunlardır: Bethesda Softworks, Konami, Ubisoft, Activision, Atari, Microsoft, Disney, RealNetworks, NovaLogic, Take2, America's Army, Zango, Groove Games, Encore Software, Panasonic, Wild Tangent, Sony, BAM, Brash Entertainment, Mobliss, Ignition Entertainment ve daha yakın zamanda Perfect World Entertainment ile Atlus.

Zombie Studios, Ocak 2015'te sahiplerinin emekli olması ile kapatıldı. Şirketin eski çalışanları daha sonra Blacklight: Retribution da dahil olmak üzere Zombie Studio'nun eski fikri mülkiyetlerinden bazılarını satın alarak Builder Box Games (şimdi Hardsuit Labs) adlı yeni bir stüdyo kurdu.[3]

Geliştirilen oyunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Aksiyon oyunları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ciddi oyunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Geliştirici, Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetleri tarafından bir dizi eğitim ve işe alım oyunu geliştirmek için görevlendirildi. Bazı oyunlar tamamen geliştirici tarafından, bazıları ABD Ordusu Geliştirme Ekibi ile birlikte, diğerleri ise diğer oyun geliştiricileri ile beraber geliştirildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "NG Alphas: SpecOps". Next Generation, 30. Imagine Media. Haziran 1997. s. 82. 
  2. ^ "MobyGames - Zombie Studios Inc". MobyGames. 28 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2012. 
  3. ^ "Zombie Studios closes its doors after two decades - PC Invasion". 8 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]