Zhujiang New Town

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Zhujiang New Town

Zhujiang New Town veya Zhujiang New City, Tianhe Bölgesi, Guangzhou, Guangdong, Çin’deki merkezi bir iş bölgesi’dir. Zhujiang New Town, kuzeyde Huangpu bulvarı, güneyde İnci Nehri, batıda Guangzhou bulvarı ve doğuda Güney Çin Otoyolu ile çevrilidir.

6.44 km2'lik alanı kaplayan alan Xiancun Yolu (Çince: 冼村路) tarafından iki parçaya bölünür. Daha büyük doğu kısmı, esasen üst düzey konut komplekslerini ve merkezdeki Zhujiang Parkı'nı kapsar. Böyle bir yerleşim, parkın kendisinin şehir merkezinde yeşil bir vaha sağladığı ve çevredeki mülklerin değerini arttırdığı New York'taki Central Park'ta modellendi.

Zhujiang New Town'un batı kısmı, 21. yüzyıl için şehrin yeni CBD'si olarak planlandı. Yönetimin kentin yeni gelişme ekseni olarak belirlediği çekirdek alan Huangpu bulvarından İnci Nehri'ne yaklaşık 1.5 km lik bir alana yayılan sürekli bir açık plazadır. Meydanda yer altı alışveriş merkezleri, araç tünelleri ve insan taşıma sistemi bulunur. Gökdelen’lerle çevrili güney ucunda şehrin yeni inşa edilmiş dört kültür mekanının yuvasıdır: Guangzhou Opera Binası, ikinci Çocuk Sarayı, yeni Guangzhou Kütüphanesi ve Guangdong Müzesi. Bu binaların hemen kuzeyinde süper uzun İkiz Kuleler ve nehrin karşısında Guangzhou'daki en yüksek yapı olan Kanton Kulesi’durur.

Zhujiang New Town'un planlaması 1980'lerin sonlarında başlarken gelişme on yıldan fazla bir süredir durmuştu. Kalkınmayı teşvik etmek için yerel yönetim, gümrük dairesi[1][2][3] ve vergi dairesi de dahil olmak üzere bazı departmanlarını bölgeye taşıdı. Yaklaşık 3 hektarlık arazi özel olarak ayrılıp ve ABD Konsolosluğu'na satıldı. Ancak özel şirketler, o sırada zayıf trafik bağlantısı ve diğer olanakların eksikliği nedeniyle taşınmaya isteksizdi. Sonunda 2003 yılında hükûmet, orijinal plana daha fazla kamu tesisi ve ulaşım altyapısının eklenmesi dahil olmak üzere orijinal planda bazı önemli düzenlemelerin yapıldığı alanın plan incelemesini yaptı. Şehir, 2010 Asya Oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanırken bölge nihayet hızlı gelişme fırsatıyla karşılaştı. Bitişikteki Haixinsha adası açılış töreninin yeri seçildi, bunun sonucunda bölge yönetiminden ve emlak geliştiricilerinden büyük yatırım aldı. Bugün Zhujiang New Town şehrin en büyük lüks otel ve ofis binası yoğunluğuna sahiptir.

Ekonomi[değiştir | kaynağı değiştir]

R&F Properties'in merkez ofisi Zhujiang New Town'dadır.[4]

Hopson Development daha önce Zhujiang New Town'daydı.[5]

Diplomatik misyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosluğu Guangzhou, Zhujiang New Town'dadır.[6]

Guangzhou Metro İstasyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

APM hattı[değiştir | kaynağı değiştir]

Zhujiang New Town, özel insan taşıma sistemi tarafından sunulur.

3. ve 5. hatlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Zhujiang New Town’na ayrıca Hat 3 ve Hat5 üzerindeki Zhujiang New Town istasyonu tarafından da hizmet verilir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tianhe Bölgesi

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Blueprint of Zhujiang New Town[ölü/kırık bağlantı]
  2. ^ "Landmark Plazas to Break Ground in Zhujiang New Town". 21 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2021. 
  3. ^ "Guangzhou customs office moved to Zhujiang new town". 9 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2021. 
  4. ^ "Contact". R&F Properties. 22 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2021. Headquarter Add:45-54/F, R&F Centre, 10 Huaxia Road, Zhujiang New Town, Guangzhou, China 
  5. ^ "Contact Us". Hopson Development. 22 Ekim 2006. 22 Ekim 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2021. Address: Human Resources Centre 16/F Zhujiang Investment Building, 421 Zhujiang East Road, Zhujiang New City, Guangzhou Postal Code: 510623  - Chinese address: "广州市珠江新城珠江东路421号珠江投资大厦 邮编:510623"
  6. ^ "Security Message about Recent Protests at Emei Mountain (July 8, 2014) 18 Mayıs 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi." (). U.S. Consulate in Chengdu. Retrieved on May 17, 2015. "43 Hua Jiu Road, Zhujian New Town Tianhe District Guangzhou 510623"