Zeynep Dağı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Zeynep Dağı
Doğum20 Aralık 1964 (59 yaşında)
Ankara, Türkiye
EğitimAnkara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü
MeslekMilletvekili, akademisyen, yazar, köşe yazarı

Zeynep Dağı (d. 20 Aralık 1964; Gölbaşı, Ankara), 23. dönem Ankara milletvekili, akademisyen, yazar.

Ankara, Gölbaşı'nda İbrahim-Fatma Doğdu çiftinin kızı olarak dünyaya gelen Zeynep Dağı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 1987 mezunudur. 1995'te ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisansını, 2001'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde ise doktorasını tamamlamıştır.

2000-2002 arasında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmış, 2001-2002 arasında George Washington Üniversitesi Institute for European, Russian and Eurasian Studies bölümünde misafir araştırmacı olarak bulunmuş ve 2002-2004 arasında Atılım Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yardımcı doçent olarak öğretim üyeliği yapmıştır. Atılım Üniversitesi'ndeki görevini 2004 sonrası part-time olarak sürdürmektedir.

3 aylık araştırma dergisi olan Demokrasi Platformu Dergisi'nde editörlük, Bugün gazetesinde köşe yazarlığı ve Aksiyon Dergisi'nde yazarlık yapmıştır. İhsan Dağı'nın eşi ve iki çocuk annesi olan Zeynep Dağı, 23. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara milletvekili olarak seçilmiştir. Halen 23. Dönem'de Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı görevini yürütmektedir. Yayımlanmış 3 kitabı bulunmaktadır. Ayrıca TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde öğretim görevlisidir.[1]

Eserleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Uluslararası Politikayı Anlamak / Ulus-Devlet'ten Küreselleşmeye
  • Rusyanın Dönüşümü / Kimlik, Milliyetçilik Ve Dış Politika
  • AK Partili Yıllar / Doğu’dan Batı’ya Dış Politika

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]