Zenith (dergi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
zenith
Türİki aylık dergi
SahibiDeutscher Levante Verlag GmbH
İmtiyaz sahibiJörg Schäffer
Kuruluş tarihi1999
DilAlmanca, İngilizce
Genel merkezBerlin
Tiraj10.000-11.000
Resmî site[1]

Zenith, Deutscher Levante Verlag yayınevinin 1999’dan beri iki ayda bir çıkardığı, Almanca yayımlanan, Arap ve İslam dünyası hakkında siyasi, kültürel, ekonomik ve toplumsal konuları içeren bir dergidir. Derginin yayıncıları Moritz Behrendt, Yasemin Ergin, Daniel Gerlach, Christian Meier, Veit Raßhofer ve Jörg Schäffer'dir.

Kuruluş Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dergi 1999 yılının yaz aylarında Hamburg Üniversitesinde İslam bilimleri okuyan bir grup öğrenci tarafından kurulmuştur. Zenith dergisi gazetecileri ve profesyonel yazarları ile geniş bir ağa sahiptir. Hamburg, Berlin, Beyrut, Paris, Londra, Kahire, Dubai, Cakarta, Tel Aviv ve daha birçok farklı bölgelerde görev yapan ekiplere sahiptir. Dergi yayıncıları ve editörleri 2009 senesinden beri zenithonline.de ismindeki online platformundaki yazilariyla okurlariyla bulusmaktadır. zenithonline.de sayesinde zenith ekibi okurlarına her vakit Orta Doğu, İslam ve Arap dünyasıyla ilgili güncel haberleri, bilgileri online takip edebilme imkânı sunmaktadırlar.


Dergi İçeriği ve İlgi Alanı[değiştir | kaynağı değiştir]

Zenith dergisi Fas'tan Hindistan'a, Türkiye'den Doğu Türkistan‘a kadar uzanan bölgeler hakkında yapılan röportajları ile almanca konuşulan ülkelerde en ünlü, en çok alıntı yapılan ve en yaygın olarak kullanılan dergi kabul edilir. Medya ortakları arasında Spiegel Online, Die Welt, brand eins, Turkish Review, Istanbul Post, TEDx, Berlin Goethe Enstitüsü, Bertelsmann Foundation ve UNESCO Vakfı olmaktadir. Zenith dergisi çığır açan incelemeler, özel röportajlar, ileri görüşlü yorumlar, siyasetten ekonomiye ve kültüre dair çağdaş meselelerin üstesinden gelen seviyeli eleştiri yazıları yayınlar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]