Yonsei Üniversitesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yonsei Üniversitesi
연세대학교
Yonsei Üniversitesinin idari ofislerinin bulunduğu Underwood Hall binası
Harita
Kuruluş1885
TürVakıf üniversitesi
RektörYong-Hak Kim
Akademik personel6,788
Öğrenciler38,725
KonumSeul, Güney Kore
Web sitesiwww.yonsei.ac.kr

Yonsei Üniversitesi, (Korece연세대학교 Yeonse Daehakgyo), Güney Kore'nin başkenti Seul'de bulunan bir üniversitedir. 1885 yılında kurulmuş olup ülkenin en eski üniversitesidir ve üç SKY üniversitesinden biridir.

Yonsei Üniversitesi, özellikle sosyal bilimler, doğa bilimleri, mühendislik, tıp ve işletme alanlarında güçlü bir odaklanmaya sahiptir. Üniversitenin araştırma alanları arasında nörobilim, biyoteknoloji, malzeme bilimi, kimya, sanat, tarih ve kültür yer almaktadır.

Yonsei Üniversitesi, yaklaşık 40.000 öğrencisi ve 3.500'den fazla fakülte ve personeli ile Güney Kore'nin en büyük özel üniversitelerinden biridir. Üniversitenin kabul süreci son derece rekabetçidir ve öğrencilerin akademik başarılarına, sınav sonuçlarına ve diğer faktörlere dayanmaktadır.

Yonsei Üniversitesi, uluslararası işbirliği ve değişim programlarına büyük önem vermektedir. Üniversite, öğrencilerine yurt dışında staj ve araştırma imkanları sunmakta ve dünya çapında birçok üniversite ile iş birliği yapmaktadır.

Yonsei Üniversitesi, Güney Kore'de birçok alanda lider konumlarda bulunan mezunlar yetiştirmiştir. Üniversitenin mezunları, akademi, sanat, iş dünyası, siyaset ve hükûmet gibi birçok alanda başarılı kariyerlere sahiptir.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kore Yaşam". 20 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]